Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flowergirl

Marketing

Slučajan post

Image Hosted by ImageShack.usPredispitna groznica. Dani su predugi iako nikada ne traju dovoljno. Mogla bih vam reći kako me smeta da su sada svi negdje na putu ili na moru, a ja sjedim cijeli kolovoz u Zagrebu i pribojavam se dana 1.9. Ali ipak, to nije sasvim istina. Isti scenarij ponavlja se iz godine u godinu i što sad - čovjek se pomiri. Nije da me baš briga, ali trenutno me ne vuče ni more ni Europa. Sjedim tu u "metropoli" i gotovo sam u cijelosti suočena sa svojom stvarnošću. Računam da sve ima svoje razloge i da se kakvo-takvo odricanje dugoročno isplati.

A baš je i Zagreb "metropola"... Kad sam se vratila iz "Europe", skoro sam s nogu pala. Mislim, Milan Bandić gradi nove ceste. Nove poslovne zgradurine. Ruši staro da bi napravio bolje. A mene je i dalje lagano sram pozvati tamo neke koje sam upoznala u "Europi" ovdje na zapadni Balkan. Kad su ono idući izbori?

Priznat ću vam nešto: ženski je mozak nadasve kompliciran. To je nepobitna istina koliko god se mi tome odupirale. Ženski mozak patit će za onim nedostižnim, onim za čim sasvim sigurno ne bi patio da mu se nalazi na dohvat ruke. U tom slučaju možda bi ga jedva primijetio. Ženski mozak uvijek će naći nekakve iracionalne probleme, tek toliko da odvrati pozornost od onoga što je u životu zaista bitno. Npr. ispiti. Ženski mozak vrlo vjerojatno nije ništa bolje niti zaslužio nego da od suprotnog spola bude ignoriran.

Razmišljala sam... i došla do zaključka. Ne, ja zaista nisam naročito ljubazna osoba. Ljubaznost oduzima previše energije. S druge strane ponekad sam previše uslužna. To vam je ljubaznost iza smrtno ozbiljnog lica. Na kraju krajeva - kad se sve zbroji - nisam loša osoba. Koliko god oni šutjeli o tome.

Osim problema s ispitima, s Balkanom, s dečkima, s roditeljima i sa sobom samom, jedino što bi me još moglo odvraćati od života punim plućima jest činjenica da je moj neizvjesni dio budućnost sve bliži. I to baš sada kad sam zaključila da ponekad uopće nije loše biti student. Sva sreća da se ne mogu zamarati s toliko stvari odjednom.

Do vedrijih dana,

Flowergirl


Post je objavljen 17.08.2007. u 17:49 sati.