Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vaterpoloklubomis

Marketing

UZVRAT DERBIJA

Pred sam kraj sezone (u predposlijednjem kolu) VK Omiš ugostio je svoje najveće rivale – VK Korenat. Ponovno su na rasporedu bile 3 utakmice u kojima nije bilo pretjeranih iznenađenja. Naravno da su kadeti ponovno uvjerljivo slavili i ostavili suparnike na samo dva postignuta pogotka. Jedino interesantno bilo je to što je drugi vratar Omiša, nakon što je ušao u drugoj četvrtini, ubrzo zaradio neobično isključenje nesvalidašnje za vratare (prosti riječnik...). Srećom u igri se igrom slučaja u tom trenutku nalazio i prvi vratar koji je, za promjenu igrao, i on je u tih 20 sekundi zauzeo to mjesto koristeći, naravno blok samo jedne ruke. Inače se u sličnim situacijama izvodi tzv. „kućica“ tj. nekoliko igrača se povuče na liniju gola i podižu blok, ali ovo je ipak bila kadetska utakmica.
Što se tiče juniora, mislim da vam neću reći ništa novo ako kažem da su Omišani opet uvjerljivo slavili, ovog puta sramotno velikom razlikom koja nipošto ne služi na čast gostima. U njihovom mreži završilo je čak 17 lopti domaćina dok su uspjeli postići samo 1 gol, i to iz peterca.
U Dugom Ratu seniori su imali dosta lakši posao od ovog kod kuće. I tako dok smo u gostima pobijedili rezultatom 17:15, ovdje je bilo „samo“ 8:8. Ali ne bilo kakvih 8:8 jer su gosti na početku opasno prijetili što je trajalo veći dio utakmice. U početku su vodili 2:0, kasnije je bilo čak 6:3, no nisu imali dovoljno sreće i spretnosti da to zadrže. Još jednom su se pojavile tenzije i pritisak, posebno na juniorskom meču i to ponovo od strane Korenta koji kao da samo traže probleme. Mogući su bili i pravi izgredi, no srećom situacija se sama smirila do početka glavnog susreta. A što se toga susreta tiče spomenimo jednu situaciju koja se dogodila pri prednosti gostiju: Za Korenat je dosuđen peterac, igrač Omiša je isključen, no prema pravilima momčad iz Dugog Rata u toj situaciji ima pravo birati žele li izvesti taj peterac ili uzeti napad za njih. Njihov igrač bio je već spreman na izvođenje penala, no kako su Omišani tada gubili, svi domaći igrači otišli su u napad planirajući brzu kontru. To je objektivno bio naivan potez jer bi, da je vratar kojim slučajem obranio peterac, lopta bi se ponovno odbila izvođaču udarca koji bi novu priliku definitivno iskoristio. Naravno, to su samo nagađanja (što bi bilo kad bi bilo...) jer su gosti odabrali napad želeći da protekne što više vremena. Ispostavilo se da je to također bio loš potez jer napad nije iskorišten. Tada su se domaćini vratili i stigli na samo 1 pogodak zaostatka, 8:7. U uzbudljivoj završnici Omišani su imali zadnji napad, loptu je dobio Sveto Dobrota koji je mahao par sekundi i sa „zvukom sirene“ šutirao i pogodio desni kut protivničkoj vratara i izazvao erupciju oduševljenja među domaćinima i publikom. Trener Korenta skočio je prema zapisničkim stolom sugerirajući im da je vrijeme bilo isteklo, no nitko ga nije poslušao (dobro nije zaradija prijavu...). Istina je da je jedan bod bolji nego nijedan, pogotovo u ovakvoj utakmici, no ne možemo se oteti dojmu da su somaćini trebali pobijediti ovu utakmicu jer sa ovakvim raspletom definitivno mogu zaboraviti prvo mjesto koje će vjerojatno, nažalost pripasti vaterpolistima Pučišća.

Photobucket

Post je objavljen 14.08.2007. u 14:08 sati.