Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilismojednom

Marketing

:o) Osmijeh donosi osmijeh (Ted Engstrom) :~)

Nedavno sma na poklon dobila knjigu... Knjigu životnih zakona koju je napisao John Marks Templeton...
Knjigu da sam ugledala na polici vjerojatno ne bih ni uzela u ruku, a kamo pročitala... Satram da mi je ta knjiga bila poklonjena s razlogom... Tako jednostavne i česte mudre misli objašnjene su na najjednostavniji mogući naćin, dajući savjet kako se ponašati u nekoj situaciji...
Odlučila sam vam prepisati ulomak iz knjige koji je meni najdraži... mogu ga čitati ponovo i ponovo i uvijek će me zadiviti... iz njega sma povukla snažnu pouku... zahvaljujući tom odlomku mogu izaći iz depere ma kako god ona bila duboka...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

"Smiješite se i svijet će se smiješiti sa vama; plačite i plakat ćete sami."
Svatko voli biti u duštvu osobe koja se lakoi često smiješi. Prolaze li ulicom dvojica potpunih neznanaca i ako se jedan od nji nasmiješi, i drugi će se zauzvrat najvjerojatnije nasmiješiti. Gotovo svatko voli osobu koja iz njega može izmamiti osmijeh. Osmijeh, koliko god bio kratkotrajan, može nas uzdignuti iz prozaićne zadaće koja je pred nama. Osmijeh ulazi u nas i na površinu dovodi razloge zbog kojih trebamo uživati u životu. To je dar koji možemo dati svakome s kim se sretnemo - dar koji možemo dati sebi, dar koji nas stoji truda smo potrebnog da bismo ga dali.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

"Uz osmijeh na licu steći ćete prijatelje; uz mrštenje stječete samo bore. Zašto uopće živimo ako nam cilj nije da jedini drugima olakšamo život?" (George Eliot)
Tuđi osmijeh može nas opustiti, osloboditi stava o ozbiljnosti i težini života te nas povezati sa tom drugom osobom. U vrlo kratkom vremenu možemo steći prijatelja. Ili, odlučimo li ne obazirati se na osmijeh, možda ćemo propustiti divno prijateljstvo.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Većinu nas najčešće privlače oni koji na život gledaju pozitivno. Optimist ima razloga smiješiti se, a njegov osmijeh otkriva njegovu vjeru u život. Pesimist, s druge strane, drži da nema razloga smiješiti se i živi bez osmijeha, bez vjere, nerjetko i sam. Sposobnost osmjehivanja unatoč životnim poteškočama, u pesimistu je posve izmaknula. On je nesvijesno odlučio ne oazirati se na brojne darove koje mu je život pružio.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kad naućimo smješiti se unatoć životnim nedaćama, s manje ćemo poteškoća nadvladavati probleme. Ella Wheeler Wilcox to je izrazila ovako:
"Lako je biti ljubazan
Kad život teće poput pjesme;
No vrijedan je ona tko se smiješi
I kad sve pođe krivim putem!"


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kad živimo s osmijehom na licu u stanju smo gledati životnu radost, bez obzira na to što se događa oko nas. Tu radost možemo širiti najobičnijim osmijehom.

Osmijeh je zarazan!

Osobe oko vas potiće na slične reakcije. Vaš osmijeh tako ima važnu ulogu!


Nisam njihova obožavateljica ... ali ova pjesma mi je odgovarala uz post...


"Koliko god se zbog toga možda i više razbijesnili, iz kreveta ustanite prisiljavajući se na osmijeh. Možda se nećete smiješiti zato što ste vedri i veseli; no prisilite li se na osmijeh, na kraju ćete se i smijeti. Bit ćete radosni jer se smješite. Ponavljani pokusi dokazali su da čovjek, kad na licu namjesti izraz određenog mentalnog raspoloženja - bilo kojeg raspoloženja - ubrzo stjeće upravo to raspoloženje!" (Kenneth Goode)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zato nabacite osmijeh na lice i uživajte!

kisswavekiss



Post je objavljen 16.08.2007. u 17:17 sati.