Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika petkom...

Mnogi pitaju za Avon proizvode: njihov glavni nedostatak je sto dobre kreme upakiraju u teglicu.

Recimo Anew Retroactive+Youth je dobra krema, dobar SPF ali retinol tako zapakiran nazalost traje jako kratko. I antioksidansi.



Usput nije bas ni posebno povoljna, oko 20 eura.

Njihov iluminator sa SPF-om i glikolnom kiselinom (pazite JAKO da ista ne dodje u oci!), je o.k.
link:

Za one koji vole proizvode sa silikonima jer daju posebno fin osjecaj kozi, jos jedan takav proizvod je od Bare Escentuals-a i njihov "primer" bareVitamins Prime Time 30 ml za 18 eura....


Proizvod za samotamnjenje koji je o.k. samo za JAKO masnu kozu (ledja, dekolte?) i za osobe koje su sklone pristicima uz tu masnocu, sve ostale vrste koze ce isusivati:
BlissLabs A Tan for All season. Cijena oko 20 eura.



Chanel isto nudi self-tanner, link: link za 50 ml i 30 eura za lice ili 150 ml i 40 eura za tijelo.

I Clarins ima proizvod za samotamnjenje i to obojani, znaci dobiti cete odmah boju od mazanja i poslije onu trajniju, 25,00 eura



No njihov proizvod za zastitu od sunca za osjetljivu kozu NIJE uopce za osjetljivu kozu kao sto pisu, dapace previse parfema i "sintetike" i sasvim moguce ce vas peci oci i suziti a mozda dobijete i reakciju koze.

ako niste posebno osjetljivi, moze vam biti o.k. Imaju iz iste linije i proizvod Progressive Tanning ali nema nista u sebi sto bi ubrzalo ili pojacalo dobivanje boje.

Uludno bacen novac je kupnja okoloocne kreme od Chanela u teglici za pisljivih 230 eura

, ima i probica (ista teglica) samo od od 6 ml i to su nam dijelili nedavno u avionu, bila je neka reklamna kampanja. Uglavnom tester je dosta za 4-5 mazanja oko ociju. Tko zeli ipak probati i proci jeftnije, ima na ebay-u zapakirane, sa orginalnom folijom preko proizvoda (ona folija koju otvarate nakon sto ste otvorili poklopac kreme) i to za nekih 100 eura. I probica po 10 eura. Prvo, krema je neadekvatno zapakirana da bi sacuvala osjetljive sastojke (znate mantru: tuba ili bocica, neprozirna, cim manje doticaja sa zrakom i svjetlom). Kad zanemarimo tu glavnu manu, dolazimo do solidne kreme za bilo koji dio lica, ali NISTA spektakularnog i nista vrijednog tolikog novca. Ovo nije na listi "ne kupiti" jer neke stvari su zaista stetne i od takvih cu vas ovdje pokusati odgovoriti, dok su neke doduse nestetne ali i beskorisne, pa je kod takvih opasnost manja tj. ona je iskljucivo financijske prirode.

Ako trazite vodootpornu maskaru onda Chanel ima novu Inimitable za 26,00 eura


Clinique i njihov City Block SPF 25 je slican proizvodu koji je vec duze na trzistu, City Block SPF 15.

, sa titinium dioxidom i cink oxidom (znaci fizicka zastita), blago obojena, kremasta tekstura (dakle ne bas lagana), odlicna za slobodno vrijeme kad nije tako tragicno ako se malo "zasjajite". Nego je vaznije, da se zastitite. 40 ml kosta oko 20 eura, a ima i proizvod sa SPF-om 30, stick za 16, eura



Za one koji pate od seboreicnog dermatitisa ima gel za pranje od DermaDoctor-a pod nazivom Born to be Mild, 180 ml za 20-ak eura. Aktivan sastojak 2% zinc pyrithione, cest je sastojak u proizvodima za njegu seboreicne koze. Pazite da vam ovo ne udje u oci! Ukoliko trazite nesto povoljnije, recimo za tusiranje ima za 9 eura Nizoral sampon sa aktivnim sastojkom ketokonazole, najbolje je isprobati sto vam vise odgovara.
Vise o tome sam pisala ranije, pod temom koznih oboljenja.



Ista firma nudi i Acne Cleanser Ain't Misbehavin' sa AHA i BHA, 20-ak eura za 180 ml, dakle salicilna i glikolna kiselina, nazalost pH je previsok, steta. Ostaje vam solidan cleanser koji ne smije nikako u oci.



Serum za akne iste firme isto mozete zaobici. Sastoji salicilnu i azelaicnu kiselinu ali nazalost i puno alkohola (kiseline same po sebi nisu nijezne, alkohol je tu zaista suvisan lik). Ima nesto malo ulja cajavca, ali premalo da bi sluzio za dezinficiranje.

Dior-ovo rumenilo:

Tekstura je po sistemu cream-to-powder, cijena oko 25 eura, predivno prirodni tonovi (pogotovo kad ih nanesete), no nazalost sjenila te linije nisu posebno dobra, cijena im je ista kao i rumenilu ali brzo se skupi u naborima kapka, boje brzo "odlaze" i ostavljaju samo svjetlucave ostatke neceg sto bi trebalo biti sjenilo. Pametniji ulov bi bila maskara iste firme za 20-ak eura; Volume Intense Black-Kohl-Mascara, jako slicna DiorShow-u, kad se naviknete na malo neobicno nanosenje, dobivate diva look cerek. Iz linije DiorShow ima jos 3 verzije (Unlimited itd.)



NE KUPITI:

Netko me pitao i o Clearsil kozmetici, proizvodi su dosta agresivni i isusujuci, recimo njihov gel za pranje lica ima salicilnu kiselinu ali pH je neadekvatan, plus velika je opasnost da kiselina udje u oci a prekratko je na licu da bi polucila neke efekte.


Za 20-ak eura vam nude i cijeli "sistem" za borbu s aknama i pristicima. Prvi u kompletu je gel za pranje lica, koji sadrzi i plasticne cestice za mehanicki peeling, uz salicilnu kiselinu i mentol.

Proizvod je previse agresivan za bilo kakvu vrstu koze, cak i izrazito masnu ce nakon nekog vremena isusiti.



Drugi u nizu je tonik, koji ima puno alkohola i isto nije dobar. Treci proizvod je tuba losiona za lice sa 0.5 % BHA i sa iritirajucom ali jos uvijek ucinkovitom pH vrijednoscu. Dakle dobivate nesto slab kemijski peeling i mozda i odredjenu iritaciju. Vise kemijskog peelinga bi dobili da ima 1% salicilne u proizvodu.
Zadnji proizvod je kremica u tubi, tocnije 10% benzoyl peroxide, i kao takav ucinkovit dezinfikator, iako bi bilo bolje za pocetak poceti sa 5%-im proizvodom, mozda je i on dovoljan, a svakako manje iritira. Uglavnom, nije ekonomicno kupiti cijeli set, kako bi se koristio jedan jedini proizvod, pogotovo kad istih ima i pojedinacno za kupiti. Ukoliko ste ipak vec kupili cijeli paket, prije nego ga bacite, iskoristite ga za manje osjetljive dijelove tijela - gel za pranje mozete koristiti za pranje i peeling stopala (ako ste ga vec kupili), koja cete nakon toga dobro namazati nekom neutralnom kremom, mozete u istom gelu i oprati ruke tu i tamo (ne svaki dan) i iste onda dobro namazati. Tonik mozete koristiti povremeno za prebrisati ledja ili masnije dijelove tijela, pogotovo ako naginjete dobivaju pristica na istima ili ga mozete u tu svrhu dati vasoj jacoj polovici.

Pojedinacin proizvoda sa 5 i 10 % aktivnog sastojka ima recimo za manje od 5 eura od:



ali i od Neutrogene.

Njihov peeling za akne, ima neodogovarajucu pH vrijednost i salicilna kiselina u ovom slucaju nece uciniti nista, osim sto ce mentol u proizvodu iziritrati kozu. Dakle NE.

Clarinsprodaje i proizvod protiv strija (iako jednom nastale strije niti jedan kozmeticki proizvod nece maknuti, a sprecavanje istih uz malo naklonjene genetike moze se i obicnim bademovim uljem) koji vjerojatno mnoge zene koriste u trudnoci a koji sadrzi toksican sastojak (empetrum nigrum) kojeg ne bi trebalo biti u kozmetici jer je otrovan. Mnogi to ne znaju pa cete istu kremu naci preporucenu u casopisima za trudnice i friske mame?! Kosta preko 35 eura.



Ovo je bio nastavak teksta od proslog tjedna, slijedi jedna kraca pauza.

Post je objavljen 24.08.2007. u 20:58 sati.