Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iva5bon5jovi5

Marketing

Bon Jovi, Lost Highway



'Lost Highway'

Bon Jovi je više od dvadeset godina u samom vrhu američkog pop-rocka, odnosno taj bend je albumom 'Slippery When Wet' 1986. definirao zvuk koji svih ovih godina poznajemo kao američki stadionski brand

S manjim padovima tijekom karijere, Bon Jovi je i danas to što je bio te 1986. godine, uz bitnu napomenu da su se redovi njegove publike prilično pomladili. 'Living On A Prayer' bila je jedna od najviše downloadiranih pjesama prošle godine u Americi, a 'Lost Highway' je nakon trinaest godina izbio na prvo mjesto Billboarda.

Odmah treba raščistiti da se ne radi o country albumu kako se olako navodi u velikom broju medija. Prije je riječ o albumu inspiriranom countryjem, ali kad Bon Jovi nije imao elemente countryja?

Vodeći dvojac Jon Bon Jovi i Ritchie Sambora i dalje se drži zlatnog reza općeprihvaćenog rock standarda. Nema velikih uspona, ali nema ni značajnijih kvalitativnih padova u odnosu na prethodni opus. S Bon Jovijem je njegova publika sigurna da neće biti neugodnih iznenađenja.

Za razliku od prethodnika 'Have Nice Day' koji je bio puno rokerskiji i tvrđi, 'Lost Highway' je više u intimnom ozračju pjesama, kakva je primjerice '(You Want To) Make Memory' koja je inspirirana nedavnim razvodom gitarista Ritchieja Sambore i obiteljskom dramom te borbom oko skrbništva nad djecom klavijaturista Davida Bryana. Od navedene je puno zanimljiviji duet s Leann Rimes 'Till We Ain't Strangers Anymore', uglavnom iz razloga što dueti s glazbenicima izvan benda nisu praksa Bon Jovija.

Naravno, ništa bez stadionskih himni poput 'Whole Lot Of Leavin'', 'We Got It Going On' (koja zbog upotrebe talkboxa podsjeća na 'Living On A Prayer'), ali opet, radi se o daleko slabijim pjesmama od kolosalnih hitova poput 'You Give Love A Bad Name', 'Born To Be My Baby' ili 'Lay Your Hands On Me'.

Iako Bon Jovi i dalje žali za preminulim producentom Bruceom Fairbairnom koji je radio najtiražnija izdanja tijekom osamdesetih, čini se da su se dijelovi slagalice poklopili s drugim legendarnim producentom, Desmondom Childom, koji je ponovno angažiran i za ovaj album. Bon Jovi nije otkrio izgubljenu autocestu, ali će onima koji ga vole svaku vožnju učiniti ugodnijom.





Post je objavljen 16.08.2007. u 12:49 sati.