Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starbuck

Marketing

Sedma umjetnost

Trilogija "Matrix"


Zadnji puta gledao sam ovu trilogiju u kinu. Sjećam se da mi je, kao i onima koji nisu prespavali film, puno stvari ostalo nejasno. Nakon ponovljenog gledanja, shvatio sam da je bolje ne mozgati previse i prihvatiti stvari kako se dešavaju. Puno je zabavnije, a u krajnjoj liniji to i jest cilj filma - zabaviti publiku. One stvari koje ne možemo shvatiti, kako, zašto - tu su valjda samo kao pokušaj redatelja da zbune gledatelje i da ovi nakon toga kliknu: Kako dubok film! Nije dubok. Najdublja poruka koju nosi jest ta da ljubav stoji iznad svega; ali to je ionako jedna od očitijih stvari u životu. Živcira kraj prvog dijela, skoro kao trailer za Supermana. Uz upotrebu vrlo dobrih specijalnih efekata, te zanimljive premise o futurističkoj nadmoći robota kojoj parira jedino ljubav, dobrog odabira glumačke ekipe, te uz očekivanje ničega više osim dobre zabave, ovu trilogiju preporučujem uz tonu kokica u kišno poslijepodne.

Trivia:
Uloga Nea bila je originalno namijenjena Johhnyju Deppu. Ulogu su odbili i Ewan McGregor, Will Smith, Val Kilmer i Brad Pitt, a također je u planu bio i Leo di Caprio. Ulogu je ipak dobio Keanu Reeves :)

Uloga Morpheusa bila je ponuđena Seanu Conneryju, a u igri su bili i Gary Oldman i Samuel L. Jackson.

Uloga agenta Smitha bila je ponuđena Jean Renou. Srećom, radije je glumio u Godzilli.


Rush hour je film o kojem ne treba trošiti previše riječi. Neobavezna je to akcijska komedija sa svim šablonama koje obilježavaju taj žanr. Jackie Chan i Chris Tucker kao partneri obećavaju upravo to; a zašto ja uopće spominjem uopće taj film? Zato što sam se podsjetio da često izbačene scene, te neuspjeli pokušaji pružaju više zabave nego sam film.

Uz tu izjavu pripremio sam vam malo takvih scena iz popularne serije "Prijatelji". Onima koji su imalo pratili taj show bit će urnebesno smiješnih scena :) Uživajte.





Post je objavljen 15.08.2007. u 19:59 sati.