Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Blob (1958)

(r: Irvin S. Yeaworth Jr.)

Pederi
Gujda mene je struh.... GEY!

Remake sam pogledao još davno, negdje tamo krajem osamdesetih na piratskoj kazeti. Sjećam se i prijevoda: Grumen. Pod tim imenog ga i pamtim, kasnije sam tek saznao orginalni naslov - The Blob. A evo sad sam konačno pogledao i "slavni" original.

Kako da ga opišem u dvije riječi?
Jadno i dosadno?

jebeni klinci
Ma viđe dice, sve jim bore poispadale a i sijede skoro momčić da skriva

Ovo je prva prava filmska uloga Steve McQueena i ako ništa, užitak ga je gledati kako iskrivljuje lice i pravi face, te pokušava odglumiti uplašenost, zanimljivo je i to što ovdje glumi teenagera, mada je tada imao oko 28 godina, a ostali glumci su također, naravno, neuvjerljivi, sve na granici trasha, šteta što barem nije smiješno.
Mada je zabavno gledati "doktora" kojemu dovedu jednog pacijenta koji ima nešto nepoznato na ruci, on prvo točno pretpostavlja da je riječ o nekakvom flesheating parazitu i svojim očima vidi da se brzo širi, odnosno jede ruku starca (old-timera, kako ga doktor zove:-), a ipak on odluči da ga neće prevesti u bolnicu nego da će sam amputirati ruku, a pri tome se naravno ne žuri, nazove svoju medicinsku sestru koju zamoli da dođe i sve tako dok želatina iz svemira ne pojede cijelog jadnog old-timera!

Krmelj iz svemira
Strašni krmelj iz svemira

Ma mislim nema smisla ovdje govoriti o ikakvoj uvjerljivosti, sve je tako jadno, čak i za kriterije monster filmova pedesetih. Više od pola filma je potrošeno na nevjerovatno spore i tako dosadne scene "druženja" "teenagera" koje su tu očito samo da bi "nabili" minutažu filma.

Zaključak
Ostao sam razočaran ovim filmom, definitivno moram nabaviti Grumen (remake)!

Preporuka
Pogledati ako baš ne možete nabaviti koji zanimljiviji monster film iz ovog razdoblja i definitivno ga pogledati u društvu, a možda bi i cannabis stativa pomogla...


Ocjena: 2/10 (zbog legende Steva Mcqueena i cool doktora.


Sviđa mi se ovaj radni naslov filma:
"The Glob That Girdled the Globe"






Post je objavljen 07.09.2007. u 22:54 sati.