Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gruod

Marketing

ukratko o našem b(r)logovanju

Dobila sam zadatak od jednog profesora ispitati malo po blogovima što (i tko) se najviše čita. Cilj toga jeste spoznaja da se sve više osnovnoškolske djece uključuje na mrežu upravo preko blogova. Ovaj prethodni tekst je uvertira u ono što ću sad pokušati opisati i što smo zajednički istražili.

Dakle, djeca već u prvom razredu (osnovne - naravno) sama pišu svoje blogove, a oni u petom rezredu već sami uređuju i sadržaj i izgled.
pratili smo:
- koje su najčešće teme
- što je in, a što out
- što se traži i kopira
- tko su im uzori
- koji spol je zastupljeniji
- koliko su redoviti u pisanju
...

Naravno, profesore zanima što najviše pišu osnovnoškolci, a što srednjoškolci. Tko su im uzori u bloganju i što se najviše čita?
Koliko je etika i religija prisutna na blogovima adolescenata?
Upravo je ovo jako bitno jer mladi još ne znaju za odgovornost i kako nema još sexualnog odgoja u školama, bitno je kako će adolescenti pristupiti sebi i spoznaji svijeta. Crkva se još drži po strani, a ja osobno nisam mogla prešutjeti da se par cura kojima treba darovati ilustriran bonton osobnosti jer na tako primitivan način iživljavaju svoju sexualnost da gotovo graniči s životinjskom vrstom...

Postoje indicije kako bi blog mogao biti puno ujecajniji no danas pa je bitno usmjeravati mlade na pravi put da nauče razlikovati dobro i zlo...

/// radim na tekstu /// zaliven

Post je objavljen 15.08.2007. u 00:07 sati.