Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igrice100

Marketing

WARCRAFT 3: Frozen Throne

Online strategija Warcraft 3, kao i svi serijali Blizzarda pripada u sam vrh stategija. Po pitanju igrivosti, zabave, ujednačenosti, zanimiljivosti i sveukupne kvalitete, malo je igrara koje bi se mogle mogle usporediti sa ovim proizvođačem



Razlike

Igra Warcraft 3 - Region of chaos (daljnji tekst W3) dolazi sa ekspanzijom Frozen Throne (daljnji tekst FT), i po meni je jedna od najboljih strategija ikad. Ako ikada igrali strategije u multiplayeru onda znate o čemu pričam. Kod strategija je bitno da su izbalansirane i da omogućuju kreativno razmišljanje. Većina su upravo suprotno i dosadne - glupe. No warcraft je da se razumijemo igra koja je otac svih Real Time Strategija (RTS-ova). U trećem dijelu su uvedeni heroji čija je glavna funkcija da doprinesu dinamici igre. Kako se obično mnoge strategije svode na - tko će prvi koga ili tko će više vosjke i slično, njihova zanimljivost je obično nakon par dana igre ravna 0. No warcraft nije takav i potrebno je dosta prakse da bi se dobro igrao. Inače, igra je u single playeru izvedena kao RPG avantura i stvarno je super, dok njezine strateške ćete osjetiti tek u multiplayeru. Za početak možete vježbati u custom game modu - kada pobjedite protiv normal neprijatelja, spremni ste za multiplayer.




Region of Chaos

W3 je vrlo sličan ekspanziji FT, ali ipak ima brojnih razlika. Te razlike bitno pridonose samom načinu igre. Glavne su da se ne mogu izgraditi građevine za kupovinu itema, i da nema taverna gdje se mogu kupiti dodatni heroji. Zbog razlike kod jedinica i rasponu magija, bitno se mjjenja i način igre. Npr. puno teže se dolazi do town portal scrolla. Jedinice se isto tako razlikuju pa radi boljeg balansa preporučamo igranje FT.

Više o Region-u pogledajte na blizzardovom site-u:

http://www.blizzard.com/war3/





Frozen Throne

Frozen Trone je dobro izbalansiran i dolazi kao ekspanzija na W3. Pridodani su taverni (gdje možemo kupiti dodatne heroje), građevine za kupnju jedinica, scrollova, dodatnih itema, i slično. Korištenje tih pogodnosti može uvelike pridonijeti razvoju igre. Pridodane su nove jedinice, a postojećim jedinicama i građevinama su pridodane nove sposobnosti (magije). Neke od novih magija i itema - možete dobiti jedino na način da pobjedite npc (creeps) jedinice na mapi.

Više o Frozenu pogledajte na blizzardovom site-u:

http://www.blizzard.com/war3x/





Kako igrati?


Igrati za početak možete samostalno protiv kompjutora. Kada ga pobjedite u normalu, onda ste spremni za prave igrače. Prvo, to uopće neće biti lako. Kompjutor je jako brz, i igra vrlo realno u usporedbi sa pravim igračem, te se preporuča, nakon izgubljene partije snimit replay i proučiti kako on igra.

Nakon što ste uspjeli, možete skinuti i instalirati hamachi. Više o hamachiju pogledajte ovdje (pri dnu). Sa prijateljima je hamachi sasvim dovoljan, no nije i za veće igre (s više igrača i timove). Za to se trebate spojiti ili na battlnet i tamo kreirati tim.






PvPng - besplatni multiplayer za sve Blizzardove igre

Player vs player gaming network

http://pvpgn.berlios.de/




Tražilica live servera
http://pvpgn.mivabe.nl/index.php
http://pvpgn.mivabe.nl/index.php

Forum:

http://forums.pvpgn.org/index.php
http://forums.pvpgn.org/index.php

Što sve trebate?

Igra

Warcraft 3 cd i frozen throne cd (origigi ili ne..)

Loader za određeni patch

w3battle_120e.exe (jednostavan i odličan installer za moj omiljeni server)



eurobattle.net server trenutno radi na verziji 1.20e.

Patchevi (jezici i sve verzije):

Region of chaos

Fozen Throne (skinite patch english 1.20e)



Instalacija:


Skinite sve što vam treba, instalirajte igru, instalirajte patch, instalirajte loader i podesite server na kojem želite igrati (server podešavate samo ukoliko želite igrati na nekom drugom serveru, osim eurobattle-netu).

Server možete pronaći na www.pvpgn.org site-u koji prati sve svjetske Battlenet - klon servere. Nakon što pronađete server, pokrenite ovaj program i u njega upišete konekcijske parametre. To je gateway editor (editor za battlenet servere).

Nakon toga, uđite u warcraft, spojite se na battlenet, i uživajte.

Battlenet korisničko sučelje


Kada ste sve instalirali (ako imate original igru, onda ništa ne morate instalirati, osim igre i najnovijeg patcha). Na glavnom ekranu u igri imate battlenet. što vas spaja na trenutno odabrani battlenet server. Iz toga imate povećalo, koje vas vodi na ekran za odabir servera. Tu se vide serveri koje ste unijeli ili preko specijalne instalacije (kao što je to slučaj sa eurobattle.net serverom ili preko gateway editora). Tu odabere server koji želite. Nakon toga možete se spojiti na server. Ako server nije u funkciji javlja se greška. Ako server podržava patch koji nemate instaliran, također se javlja ista grešta, pa provjerite na stranicama servera.

Main screen

Nakon ulaska na battlen morate se logirati svojim korisničkim računom. Ako ga nemate, možete ga kreirati. Nakon što ste se logirali, dolazite na glavni ekran (vidi sliku). Na glavnom ekranu imate obavjesti o serveru (koje su uglavnom totalno zastarijele), komande za brzoi timsko igranje i chat.

Play Game - ovdje odabirete rasu, mapu i broj igrača za brzu igru sa slučajno odabranim igračima. Ponuđene su neke standardne mape (vidi sliku).


Quick game - slično kao i playgame ali bez odabira..

Team game - ovdje možete dodati ljude iz chat kanala (vidi objašnjenja za chat) i igrati s njima :))))

Custom game - Ovdje možete kreirati igru sa bilo kojom mapom. Sve ostalo je slično kao i za play game. Također imate popis kreiranih igrara kojima se možete pridružiti (vidi sliku).


Profil (zadnja ikona) - ovdje možete vidjeti svoje statistike, i informacije o svom korisničkom računu (vidi sliku). Ovdje imate statistike od timskih igrara i usera iz team-a (vidi sliku).

Chat - vas vodi na chat window gdje možete komunicirati sa svima na serveru (vidi sliku). Nakon što dođete na chat imate prikazan glavni chat kanal. Ovdje možete poslati poruku nekom od usera pa ga pozvati na privatan chat kanal. Poruku šaljete da kliknete desnim klikom na usera s liste i whisper, ili za popis komandi odaberite /help. Za priključenje na privatni chat kanal upišite /join imekanala. Na glavno chat windowu imate i popis prijatelja s online statusom. Prijatelja dodate tako da upišete njegov username i add (vidi sliku). Vrlo korisno. Za sve ostalo proučite chat upute.

Post je objavljen 14.08.2007. u 14:51 sati.