Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starbuck

Marketing

Znam sto nisam uzeo prosle noci

Da vidimo. Kebab - check. Cigarete - motam sam, check. Ledeni čaj - check. Droga - ne uzimam, check! Ček ček - uzimam... nisam uzeo... u tom grmu leži mrkva. Po definiciji, droga je svaka kemijska ili biološka supstanca, koja na bilo koji način mijenja funkcije organizma kada se uzme. Po toj širokoj definiciji, u grupu spada i hrana, pogotovo alkoholna pića, neke gljive, koja mijenjaju funkcije i tijela i svijesti. Toliko daleko nećemo ići, makar je teško postaviti granicu. Drogiram li se ja kada pijem kavu? Po definiciji da, kava je najsire konzumirana psihoaktivna supstanca na svijetu :) U to ime, nutra šnjome! Hik! Što u biti znači, drogirati se? Uzimati droge? Znači ja se drogiram kad pušim? Check! (mama bi se složila) Drogiram se kada pijem kavu? Check! (mama se ne slaže). Drogiram se kada pušim travu? Double check! (mama puni pušku). Kad jedem? Check! (jedi sine, jedi). Koja glupa riječ - drogiranje! U svakodnevnom životu, doduše, ova štura i preširoka definicija, ograničava se na lijekove, vitamine, psihodelične, "rekreativne", te voodoo sakramentalne droge (shamani se napuše neke halucinogene trave). Dakle, trava, kava, cigare - check! Hrana - njet! Osim ako ne jedete tu halucinogenu travu.

Uh kako je ponekad teško nešto opisati riječima! Naravno, lijepe su. Grlate i sve to, toliko opisujuće da se skoro ništa ne može preciznije opisati bez upotrebe 1000 rečenica. Da je bar komunikacija mislima - one su dovoljno napredne da se sve može u sekundi opisati. Hebga, nekad su ljudi pisali kamenom na kamen - sad imamo kompjutere. Komunikacija mislima nije nerealna - pitanje je hoćemo li doživjeti to, ili ćemo se tada boriti toljagama.

Dobro sad, kud ja odoh od početka?! Avaj! Da! Nisam jučer uzeo antidepresiv. Sjetio sam se tek kad sam osjetio da sam lagano sjeban. (e to je dobra riječ. Dobro opisuje stanje, makar sama po sebi ne da naslutiti uzrok) Sad bih najradije sam sebi udijelio srdačni KKKS, ali stvarno nisam očekivao da ću tako brzo osjetiti simptome nedostatka blokiranja ponovne pohrane serotonina. Taj kratki period podsjetio me na ona vremena kad nisam bio svjestan svoga stanja, i smučilo mi se.

Klinička depresija nije nešto čega se treba sramiti. Nije sramota potražiti i pomoć - u biti samo glupan može to gurnuti u stranu. Stanje je to koje utječe na svaku sferu života, i to magnitudom daleko većom nego što mislite. Mene osobno je koštala previše procjena da bi olako prešao preko toga.




Post je objavljen 13.08.2007. u 17:18 sati.