Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinjurjevic

Marketing

KIM IL BRANKO

Zakuvalo se oko privatizacije Karlovačke undustrije mlika KIM.
Ispostavilo se kako se pokušala izvršiti još jedna "čari-bari" privatizacija po uhodanom principu iz 90-tih godina.
Hrvatski fond za privatizaciju je odobrio da izvjesna firma "Chemoderm", izvjesnog gospodina Šimića obavi "posao". Onda su "zabrujali" mediji. Pa se kaže kako ta "firma" ima dva zaposlena...Kako su jamstva u stvari imovina koja će se tek "kupiti" privatizacijom...Dakle KIM-ova imovina postaje zalog...ili, pitaj Boga što! Poduzetni "poduzetnik" Šimić tvrdi kako su sve to laži. Potpredsjednik Vlade Polančec na javnoj TV tvrdi da je sve OK...i da se odvija "po pravilima igre".....Da što je tu ćudno, jer - radi se o najboljoj ponudi. Onda njegov šef Sanader brže bolje obavijesti javnost kako će...ako je sve to istina što tvrde mediji..odmah fermat takvu mutnu privatizaciju. "Demokratski Centar" saziva pressicu i kaže kako je u sve uvućen ministar Branko Vukelić i da "triba poć ća", da "šta je previše - previše je". I zbilja, na HRT-u se pojavija glavon i bradom poduzetnik Šimić i lipo je reka da je čuja kako mu je Vukelić da podršku oko privatizacije KIM-a jer valjda poštuje njegove radne uspjehe i kvalitete. To smo, bome, svi čuli!
Onda je opet Polančec, sav bisan izjavija evo ovako: "Za situaciju u kojoj se našla Karlovačka industrija mlijeka KIM krivi su njihovi sindikati i radničko vijeće" jerbo su "postavljali teške uvjete" pa su tako otirali "velike investitore"!
A šta je sad ovo?
Znači li to da Polančec priznaje kako je Šimić "mali investitor"!
E moji sindikati, e moje radničko viječe - Vi ste nastupili ka "strogi profešur" pa Van nisu prošli đaci na ispitu...a sad je mora uskočit Fond ( jer ste Vi umisto đaka pali na ispitu ) i to rješavat bez Vas, kako on "zna i umije"! A ZNA SE - kako oni to znaju i umiju !
Eto baš ovako!
Ali nije bija lin ni ministar Branko. Oglasilo se njegovo "Ministarstvo od škvera" (ajme, pardon, oču reč: "Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva!") i izdalo priopćenje cilome svitu na znanje i ravnanje di lipo piše kako se ministar Branko "nikada nije sreo s Šimićem" pa ,onda, ka šta nam pamet i sama govori: nije nikako moga ni dogovorit sa njim prodaju KIM-a!
E, nema do jake logike! Moš ti protiv svega, ali protiv nje..a,a to nikako!
I neće ministar stat na tome. Ma kakvi! Lipo je obznanjeno: "Ministar Branko Vukelić pokrenut će odgovarajuće sudske postupke!"
Jer, nema do "pravne države" ljudi moji!
Tu su naši ministri jaki. I to kako...!
Eno će i Kalmeta tužit Pančića a, evo, sad Vukelić i Vesnu Škare Ožbolt. A i protiv mene su niki bili digli kaznenu prijavu kod Državnog odvjetništva jer san "uznemirava javnost" s aferom Brodosplit! A možda i ne znate da su lipo i novinari koji su pisali o tome dobili pisma s povratnicom sa Suda. Diglo tužbe protiv njih sve živo...pa i dvi inspektorice odjela za Gospodarski kriminal Policijske uprave splitsko.dalmatinske. To su Van oni - šta su onako žurno provodili istragu....da su ji i najsporiji puži pristigl! A iz te Policijske uprave se bilo jasno čulo kako "tamo nema nikakvih protuzakonitih radnji"...i sve to dok je istraga o škveru još trajala...
Jer nema nama , ka šta san maloprije reka, do jake pravne države!
A i ne znam šta je bilo Vesni Škare Ožbolt da traži smjenu ministra Branka?
Pa to smo mi iz SDP-a već tražili (pa i moja malenkost)...pa ništa! Neda ga šef Ivo. Kaže da je "odlično obavija posa"! Pa smo rekli: Ajde dobro - ma nek da makar ostavku na misto predsjednika Nadzornog odbora splitskog škvera! Ma kakvi! Ne da Ivo ni to...iako je i sam ministar prizna usrid Sabora da "su ga privarili", da su mu "radili iza leđa"...a Hebrang je, onda, doda onu "slavnu", da kako nemaju predsjednici Nadzornih odbora vrimena za "čitat materijale" za sjednide kojima predsjedavaju.
E, moja Vesna! Oni misle da je to "odlično obavljen posa"! Pa štaš ih onda minjat ? Eto, i potpredsjednik Polančec je predsjednik Nadzornog odbora Fonda za privatizaciju. Pa je lipo svima reka na televiziju da oko KIM-a "sve štima"!
Pa ko mu normalan ne bi virova?! A DC zapeja: "Ostavka pa ostavka!"
U međuvremenu se poduzetnik Šimić štica, lipo pokupija svoje krpice i napisa Fondu pismo da kako neće se on poć tu zafrkavat više s KIM-om i činit dobra djela - a mediji ga samo štracaju i gade! Eto Van i KIM i Vi skupa s njim!
Jema čovik i prav!
Svak normalan bi se najidija!
A Vi zastupnici koji samo grintate, čeprkate, pljujete i gadite našu Vladu u kojoj ministri tako mukotrpno i nesebično radu - e s Vama ćemo lipo na Sud. Tamo Van je i misto - pa će te se možda "otriznit" kad Vas naša pravna država odalami Pravdom po tintari. A je, onda će Van bit žaj šta ste i jednu u životu rekli i zaklinjat će te se kako će te ubuduće uvik mućat! E, ma onda će bit kasno - i zato nemojte očekivat nikakvu milost jer Vi uznemirujete i budite javnost a baš smo je lipo bili uspavali!
A većeg "zločina" od toga nema!
ZATO, PAMET U GLAVU - JER KIM IL BRANKO OSVETU VAN SPREMA !


Post je objavljen 12.08.2007. u 13:19 sati.