Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdpsibenik

Marketing

Izdvajamo

Vas zanima kako riješiti probleme koji su gore nabrojeni. Unaprijed se ispričavam što neću obuhvatiti više od tri, četiri primjera iz teksta g-dina Belaka zbog dužine teksta, ali ću Vam nastojati barem prikazati o čemu mi razmišljamo. Pa krenimo redom. U prvom slučaju g-din Belak spominje Reviju o kojoj je SDP već rekao svoj stav, ali ću ga ponoviti za Vas. Revija je dužna državi (min. financija) 60-ak milijuna kuna. Vrijednost cijele imovine Revije ne prelazi 15-ak milijuna kuna. Dakle država nema šanse golom prodajom naplatiti dug. Revija je zapošljavala 200 radnica i radnika. Po nama interes grada i države mora biti sačuvati radna mjesta i vratiti dug prema radnicima. A to se može na samo jedan način. Prodajom Revije poduzeću koje će uz bankovne garancije nastaviti proizvodnju. Uz takvu prodaju postoji nada da će i država „naplatiti" svoj dug kroz poreze i druga davanja. Takvo poduzeće se pojavilo na natječaju i ima sve potrebne reference, ali zbog pogodovanja sitnim interesima ova vlast ne želi privatizaciju Revije i agonija se nastavlja. Za ovo izvesti ne treba više od mjesec dana!

Iz strategije razvoja Šibenika trebaju poizići sva planiranja prostora i tad ćemo moći govoriti o pravom početku razvoja Šibenika. Na njoj upravo radi tim SDP-a.

Za javnu garažu na Vatrogasnom domu postoji studija ekonomske opravdanosti koja kaže da je projekt stabilan i održiv. Možete ga pregledati na našim web stranicama i uvjeriti se. Projekt se može realizirati kroz Gradski parking ili kroz privatnog partnera. U prvom slučaju je uvjet da se Gradski parking riješi kredita za Autobusni kolodvor što je izvedivo. BTW, po europskoj zelenoj karti i po naputku Vlade RH javne garaže, za razliku od turističkih objekata jesu doista objekti na kojima je moguće provesti javno privatno partnerstvo. Vatrogasni dom se u tom slučaju može iseliti na prostor vojarne Bribirski knezovi. U gradnji novog Vatrogasnog doma bi participirala i država kroz proračun, a dio sredstava bi dao grad.

Za infrastrukturnu obnovu povijesne jezgre bi se mogla angažirati sredstva predpristupnih fondova EU i sredstva gradskog proračuna. Također bi se u akciju mogli uključiti T-com i HEP za dio infrastrukture koja se tiče njihovih kablova, to im je i zakonska obveza.
Kao što sam rekao na početku predugo bi trajalo da dalje nabrajam „Kako se to može riješiti" ali Vam ostavljam mogućnost da ukoliko želite sjednemo u prostorijama SDP-a pa možemo razgovarati.

Uglavnom, nadam se da sam Vam barem malo približio „Kako se to može riješiti".

I da ja čvrsto vjerujem da je većina nabrojenog doista izvediva u četiri godine, ali uz jasnu viziju i uz težak i odgovoran rad. Plod takvog rada jest uvijek niz projekata međusobno zavisnih koji svojom ukupnošću daju poticaj razvoju, pa time i boljoj slici grada. Mi imamo viziju i imamo ljude koji su je u stanju provesti u djelo! Viziju daje politika, a projekte struka. Grad ima svoje stručne službe koje bi trebale pripremati projekte po viziji politike. Problem je što ovaj momenat vladajuća politika nema viziju, pa ni stručne službe nemaju što raditi.

S poštovanjem,
Franko Vidović

Post je objavljen 12.08.2007. u 12:56 sati.