Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Životi životinja, četveronožnih i dvonožnih

Image Hosted by ImageShack.us


Par kilometara od graničnog prijelaza Batrovci iz smijera Šida, pridruži nam se na autoputu ex-Bratstva&Jedinstva prastari stojadin.
Za volanom Deka, a do njega Baka.
Na zadnjem sjedalu stoji ovca.

Welcome to Srbija!

Kupih si u nekom beogradskom antikvarijatu nešto što dugo tražim - "Turcizmi u srpskohrvatskom jeziku" od Abdulaha Škaljića, šesto izdanje, "Svjetlost" Sarajevo, 1989.
Mašala!

Na sestrinom krevetu kraj usnule Gice jednog sparnog popodneva pročitah i friško kupljenu novelettu "Životi životinja" koju je Coetzee predstavio auditoriju Princeton Universityja u sklopu Tanner Lectures projekta. Jedna lijepo napisana pametna priča s dirljivim krajem.

Pri povratku u 'Europu', dočeka nas neljubazna Čehinja u Agipu kod Mikulova (nemerete ugrijati mlijeko za malu u mojoj mikrovalnoj, dabogdati glava u njojzi zaglavila) i olovno nebo južne Morave.

U psećim banjama pokupismo psicu, a iz mačjeg hotela izbavismo anarhistice.

Iste večeri pukne bumba u kuhinji, prasnulo nešto golemo i teško od čega se protresla cijela zgrada! Drhturavih nogu došunjam se da vidim koji kua eplodira miljama daleko od Bagdada, a kad tamo - stakleni Ikea stol u 15.713 milijuna komada all over Marushka's kitchen!!! Felino-su-kurbeštije naganjale noćne leptire pune entuzijazma i nakupljene zloće pa je Lentilka (utvrđeno) nabola na G-točku na kojoj se svaka staklena površina rasprskava (telefonski objasnila majka) i što da vam pričam - čistila sam to sranje do ranih jutarnjih sati, a ondak sam natjerala Paju da iznesemo željeznu konstrukciju do kontejnera gdje će je pokupiti lovci na metal, jerbo se ne isplati kupovati novo staklo kada je cijeli Ikea stol jeftiniji od metra kvadratnog našeg domaaćeg, letnjanskog skla. Lekcija iz globalne ekonomije. Zahvalite Lentilki.

Da još dodam grubu uvredu na bolnu i gnojavu ranu, pomazim mrcinu danas ujutro, nakakila se pred kompjutorski ekran pa je se ne možeš riješiti; uzmem je u ruke da je premjestim desno ili lijevo, kadli nakaza špricne tekući gnoj iz onih guznih žlijezda, sve po ekranu i financijskim izvješćima Raiffeisen Banke, jebojoj hrvatski tornjak češku mater prugastu, i tako, dadoh se jope na čišćenje...

A početkom tjedna ukinut lovostaj u Bohemiji pa su se lovci-budale raspojasali - dođe mi da ih pozovem kod sebe doma da se jednom za svagda riješim ove mačje pokore.
Hehehe, jednog je lovca izubijao namćorasti medo kada mu je u šumskoj tišini iz hubertus džepa zaćurlikao mobitel.
Lovcu, ne medžedu.
Objasnio nam to u novinama, sav raskupusan i ugruvan, ustreptao od sretnog preživnuća.

U to ime, zdignime peharčeke i zapjevajmo staru lovačku:




MEZI HORAMI

Mezi horami, lipka zelena
Zabili Janka, Janička, Janka
Miesto jelena

Ked ho zabili, zamordovali
Na jeho hrobe, na jeho hrobe
Križ postavili

Ej križu križu, ukrižovany
Zde leži Janik Janiček, Janik
Zamordovany

Tu šla Anička, plakat Janička
Hned na hrob padla a viac nevstala
Dobra Anička


Image Hosted by ImageShack.us


Fotkica je By skandalozno prosti Erik Degenerik.

Post je objavljen 10.08.2007. u 22:58 sati.