Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

RIHANNA ft. NE-YO Hate That I Love You
Iako je nedavno izbačen spot za pjesmu Don't Stop The Music, američke radio stanice na veliko puštaju Hate That I Love You. Pjesma je odavno najavljena kao treći singl s albuma Good Girl Gone Bad, no obožavatelje je zbunila zbrka oko objavljivanja trećeg singla, budući da DSTM uopće nije poslana na radio stanice, a spot već danima kruži internetom.
Nakon suradnje na njenom prethodnom albumu, ovaj put tipična Ne-Yo-pjesma ugošćuje i samog autora. A s njim kao i uvijek. Sve je nekako slatkasto i tugaljivo, a ipak pjevno, pamtljivo i relativno dobro. Iako se pjesma više uklapa u njegov album nego u njen, Rihanna je svoj dio odradila dobro, neusporedivo bolje nego na pjesmu Unfaithful, na kojoj su surađivali prije toga.
OCJENA: 4

CHRIS BROWN ft. T-PAIN - Kiss Kiss
Teško mi se nekako suživjeti i poistovjetiti s pjesmama koje pjevaju Jojo, Sean Kingston i slični manje poznati aktualni teen pjevači. Nikad mi nisu mogli dovoljno privući pažnju najviše zbog činjenice što su se previše uživljavali u neke čudne uloge i redovito zagrizli preveliki zalogaj, s obzirom na svoj talent i godine.
S Brownom je od početka nekako drugačije. Pjesme najviše prilagođene njemu, a tek onda publici, doveli su do toga da postane velika zvijezda u Americi.
Nakon loše promocije pjesme Wall To Wall, u pripremi je novi singl, a radi se o pjesmi Kiss Kiss koju potpisuju Chris Brown i T-Pain. Radi se o trunkicu boljoj pjesmi od WTW, a s obzirom kako joj je krenulo na radio stanicama, očekivanja su velika.
Njegov drugi po redu studijski album Exclusive najavljen je za kraj listopada.
OCJENA: -4

FANTASIA Only One U
Bryan Michael Cox i Dre & Vidal dio su ekipe koja je radila na ovoj pjesmi, a koja je treći singl s njenog drugog po redu studijskog albuma Fantasia.
I ova pjesma kao i većina Coxovih ima tu njegovu specifičnu crtu, no radi se o relativno dobroj cjelini. Istina da njen vokal uglavnom spašava svari i da je malo lošija pjevačica mogla upropastiti stvar, no kad vas netko neprestano tupi s istim melodijama, naviknete se i na to. Cox očito ne zna za raznolikost, postoje i gore stvari do toga (Ivana Kindl, npr.)
OCJENA: -4

KELLY ROWLAND ft. SNOOP DOOG Ghetto
Neobičan izbor za singl i teško da će podići nakladu albuma, no s obzirom na to koje su sve pjesme najavljivane za singl, ovaj izbor jedno je od najboljih rješenja. Kelly Rowland zvuči prilično dobro, a Snoop Dogg jedan je od meni omiljenih iz rap krugova. No sve mi se nekako čini da je s njenim albumom završeno prije nego se počelo.
Pjesmu potpisuju Kelly Rowland, J. Bereal, Tank i Snoop Dogg.
OCJENA: 3+

JUSTIN TIMBERLAKE Lovestoned

Kao što sam već negdje spomenuo, Lovestoned je 5. i, kako je najavljeno, posljednji singl s albuma FutureSex/LoveSounds. Planove je ipak malo poremetila pjesma Until The End Of Time koja dobiva velik broj emitiranja na nekim urban mainstream radio stanicama i koja se penje po top listama bez spota i promocije.
Pjesmu Lovestoned potpisuju Timberlake, Timbaland i Danja, a još jedna je to iz niza odličnih pjesama s albuma kojeg definitivno možemo prozvati jedim od najboljih albuma prošle godine.
U ocjenu je uključen i "nastavak" pjesme, I Think She Knows.
OCJENA: 5

Post je objavljen 10.08.2007. u 21:35 sati.