Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Godišnji odmor -dio prvi (Zagorje)

Veliki pozdrav svima. Vratio se ja još prošle srijede sa proputovanja,a neki dan se vratio i Kec. A s Kecom su stigle i slike pa evo prvog dijela izvještaja sa godišnjeg odmora. Krenit ćemo sa Hrvatskim Zagorjem.
Sjeli žena i ja u našeg citroenčića u subotu 21.07. oko pola 10 i zaputili se u Desinić kod njene tetke. Već dugo joj obećavamo posjet ali nikako da uhvatimo dovoljno vremena (i volje) za put. Samo putovanje je bilo dobro,bez gužve i bez problema,jedino su nas tetkini klinci često zvali na mobitel da provjere kad stižemo jer su jako nestrpljivi i vesele se našem dolasku.

Neznam točno kad smo stigli,nešto iza 14 sati ako se nevaram. Dočekali su nas raširenih ruku a mi smo se potrudili da im ih napunimo poklonima i slatkišima od rodbine iz Slavonije. Tetka Brankica i tetak Božo su se potrudili da nam ništa ne nedostaje i na tome smo im jako zahvalni. Za sve vas koji neznaju gdje je Desinić reći ću samo da se kod Zaboka skinete sa autoceste i idete preko Tuhelja kroz prekrasni Zagorski kraj skoro do Slovenije. No,mi nismo bili puno u Desiniću,tamo smo samo išli spavati.Vrijeme smo provodili u Poljani Sutlanskoj uz samu granicu sa Europskom Unijom, malom mjestu u kojem se rodio tetak Božo i gdje su on i njegova braća preuredili rodnu kuću u prekrasnu vikendicu.

Mir,tišina,priroda,svježi zrak, potpuna suprotnost od užeglog ustajalog slavonskog zraka. Posebno sam bio općinjen ljepotom prirode zagorskih brega.Prekrasno.Svršeno mjesto za odmor od posla i briga.



Naši domaćini su se trudili da nam nebude dosadno,da nebudemo gladni i žedni i da nam nbude vruće. Tople dane smo provodili sa klincima u bazenu.Skakanje,ronjenje,gušenje, igra loptom.... svega je bilo na repertoaru, a kad se nimo kupali onda smo morali kartati ili igrati Spužva Bob Skockani Monopolly.





A kada smo bili oslobođeni tih dužnosti onda smo malo obilazili bližu okolicu.
Lijepota na svakom koraku. Na vrhu jednog brijega se nalazi Veliki Tabor,no pošto je u tijeku bilo nekakvo restauriranje tamo nismo išli ali smo u blizini obišli Seoski turizam Grešnu Goricu ispred koje se nalazi maketa velikog tabora,pa replike starih zagorskih hiža,a put kroz šumu je označen i ukrašen raznim stihovima i porukama kao i nazivima pojednih biljaka i drveća.A u Grešnoj Gorici dok sjedite na drvenim klupama za drvenim stolovima oko vas šetaju male kokice i pjetlići,jedan prekrasni paun i u ograđenom dijelu jeleni. Dosta reklame.Idemo dalje.





Dečki su me po cijele dane provocirali dinamovim pjesmama i na kraju su mi poklonili dinamovu majicu ako im obećam da ću je nositi.Naravno da sam prihvatio poklon i da će majica biti sastavni dio moje garderobe.Za spavanje. A pošto je njihova majka rođena u Čačincima ja sam njih vrbovao da postanu Čačinački Alkosi.Nisam ih trebao puno nagovarati. Sve u svemu, u Zagorju nam je bilo prekrasno i još jednom se zahvaljujem Boži i Brankici na svemu što su nam pružili i što su nas tako divno primili i pogostili a dečkima /Andreu,Svenu i Franu) što su se "igrali s nama" i trudili se da nam nebude dosadno. I pošto smo se tako divno proveli i nauživali, obećajemo da ćemo doći i dogodine ako ikako budemo mogli.



To je kratak izvještaj sa prve postaje proputovanja.Uskoro slijedi izvještaj s mora ali prije toga moram napomenuti da su prošle nedjelje Čačinački Alkosi organizirali druženje sa igračima NK i KK Mladost uz čobanac i cugu i iskoristili prigodu da porazgovaramo o predstojećim sportskim događajima i obećamo našu bezuvjetnu potporu i podršku.Dečki su nam uzvratili obećanjem da će ostavljati srce na terenu i borit se za prvo mjesto.

Ovaj vikned pred nama je memorijalni turnir, u spomen na tragično preminulu legendu Čačinačkog nogometa, Marijan Biondić-Švabo. Turnir koji nama predstavlja nešto posebno i više nam znači pobjeda na turniru nego osvojeno prvenstvo. Turnir traje 2 dana (subota i nedjelja) a nastupaju 4 lokalne ekipe u kojima je pokojni Švabo ostavio trag (Mladost, Mikleuš,Papuk i Slatina). Pozivam sve da dođu u Rupu i da pomognu našim momcima da obrane lani osvojen naslov a onda će biti fešta veća nego lani.

Živjeli!!!


Post je objavljen 10.08.2007. u 12:15 sati.