Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Šlag na prošle postove

Majkrosoft odabranim testerima šalje XP SP3 i Vista SP1, testiranje je kao tajno, ali informacije cure. XP SP3 je velik nešto preko 300MB, a Vista SP1 se navodno raširio na od 3.07 do 4.3GB (ovisno o verziji)!!! Strašno, i onda neki indoktrinirani plaču kako im Ubuntu hoće instalirati 75MB nadogradnji. :-)

Ratko je brojevima pokušao dokazati kako je Vista najsigurnija, a XP još uvijek sigurniji od svih Linux distribucija. Baš me zanima da li je u njihovom svijetu moguće ovo: 75 minutes to close a bug? To je taj open source svijet.

Ne znam zbog čega ti fanatični korisnici Majkrosoft proizvoda žele da svi ostali alati propadnu i da na kraju ostane samo jedan Majkrosoft alat. Pa upravo je različitost ono što svijet čini zanimljivim, a u krajnjem slučaju i boljim. I čemu takvo podcjenjivanje konkurencije? A Majkrosoft upravo od konkurenata cijelo vrijeme preuzima ideje. U threadu .NET srusio Javu vidimo jedan primjer .NET korisnika za kojega su sve ostale tehnologije nenormalne, sa samo je .NET jedina prava. Pri tome koristi klasični FUDerski riječnik pa PHP naziva usranim i govnom. Javi još priznaje da je dobra, ali kao .NET ju je srušio i ona sada odlazi u zaborav. Pročitajte si sami, da sad ne prepričavam, ali zanimljivo kako FUDovac kroz raspravu korigira mišljenje i odvlači temu na drugu stranu.

Meni je bila zanimljiva poruka na kraju threada koja navodi zanimljiv podatak za koji nisam znao tj. nisam obračao pažnju jer baš i ne koristim te sajtove. Web 2.0 is built on Open Source. Cijeli niz velikih i popularnih sajtova koji su napravljeni u usranoj tehnologiji. Od svih njih jedino je Myspace odabrao Majkrosoft tehnologiju.

Vratimo se sada našem Ratku iz Majkrosofta koji je prošli mjesec napisao: Web 2.0: kako razumijeti pokret? On za klasičan članak o Webu 2.0, napisan prije dvije godine, kaže...

S obzirom na ono što će me zanimati slijedeće godine, ovo je zapravo moja mantra - kojom ćemo proći na svakom sastanku s ISV-om koji se bavi Web-om. Ako ovo ne razumijemo, teško ćemo naprijed. Microsoft i partneri moraju usvojiti rješenja koja podržavaju Web 2.0 odrednice - korisnička iskustva danas se definitivno razlikuju od onih prije par godina.


Vidio Ratko da vrag uzeo šalu, ti naši ISV-ovi koji koriste Majkrosoft tehnologiju su kao vozači onih malih autića u luna parku. Samo se voze u krug i sudaraju, a nikako da nađu put kojim da krenu. Možda je problem u tome što imaju preuske poglede kao i naš kolega Igor koji ruši javu, a grozi se usranih.


Post je objavljen 10.08.2007. u 09:28 sati.