Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Negative creep - kupnja prirode i riječi

Biti ću malo negative creep...zapravo:
Dobili ste što ste tražili.
Odnosno svi koji tvrde da se treba uglavnom pisati o pozitivnim stvarima.
A kako pisati pozitivno kada lički šerif Mraović bahato i samoinicijativno uništava prirodu.
A poruka "dobili ste što ste tražili" bi se mogla uputiti i ličkim sudcima koji su Mraovićevo guranje prsta u anus košarkašice proglasili rukovanjem,a ne silovanjem.
Ono, zašto pričati o ružnim stvarima.
Da se ne bi ponovile!
Sada im taj lokalni šef privatizira rijeku, uništava prirodu, neobuzdano iskazivajući svoju nadmoć.
Pa ti pazi s kim se rukuješ.
Ali nije samo Hrvatska zaostala. Ima u Europi još većih besmislica i pizdarija. Npr. Jutros čekam bus i čitam novine. Zadnja stranica Novog Lista, inače rezervirana za bizarnosti, donosi vijest da je malodobni Francuz uhapšen jer je na net stavio vlastiti prijevod prva tri poglavlja Harry Pottera.
Nevjerojatno!
Prvo, grozno je da se pod maskom borbe protiv piraterije ovakvi bezazleni slučajevi iskazivanja fanovske naklonjenosti prema komercijalnoj literaturi kažnjavaju.
Jadna Rowlingica, ostat će bez pokojeg eura zbog naivnog francuza.
Cijelo licemjerje tzv, dječje literature je izronilo na površinu ovim slučajem. Očito je da Rowlingica ne piše za zabavu djece, već za vlastitu zaradu.
Zato je i malodobni francuz dobio što je tražio. Pretjeranim uživljavanjem i precjenjivanjem nekog komercijalnog proizvoda je, eto, na svojoj koži otkrio da ono što je cijenio ne cijeni njega. On je autorici i izdavaču samo prodana knjiga, odnosno novac na računu, a ne fan kojeg se treba cijeniti samim time što čita i cijeni komercijalnu literaturu.
Jadan klinac je proglašen kriminalcem zbog besmislenih zakona protiv piraterije, poput onih koj se žele uvesti kod nas da se plaća dodatna cijena na CD-e, kompjutere, jer svatko tko ima strojeve za dowloadanje i prženje je potencijalni kriminalac.
Usrano.
Možda je najbolje rješenje naprosto bojkotirati te korporatvine proizvode, jer ionako njihova vrijednost je upitna.
A sama vijest o nesretnom Francuzu ne bi se trebala stavljati na posljednju stranicu kao nekakva bizarnost, već na prvu kao upozorenje jer je grozna posljedica današnjeg društvenog uređenje u kojem ćemo, kako stvari stoje, biti limitirani na 100 osnovnih riječi koje su nam dovoljne za osnovnu komunikaciju. Na svako daljnje širenje vokabulara trebat će se plaćati porez na copyright.
Znači – tko ima para imat će slobodu govora, tko nema neće moći niti pričati jer neće imati novac za kupnju riječi.


Post je objavljen 09.08.2007. u 12:28 sati.