Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Truncatura

Tko o čemu, a Majkrosoft o tome kako je njihov OS sigurniji jer ima manje kritičnih grešaka.
Kaže Ratko: [ms] Sigurnosni problemi u operativnim sustavima: prvih 6 mjeseci

Vista je po tome daleko najsigurniji OS. I idem ti ja malo napisati što ja mislim o tome. I pišem, i pišem, i pišem i napišem ja dosta toga i kad sam stisnuo Pošalji komentar dobijem ovo:

String or binary data would be truncated. Changed database context to 'blog'. The statement has been terminated.


I tako ne mogu reći da je to bila cenzura, to je truncatura. ;-)

I izgubio sam sve što sam napisao, ne pomaže ni Back button jer neki javascript šalje formu pa od Backa niti B.

I što sad?

Samo da na brzinu napišem kratki sažetak...

enraged: kvaziinformatičara imaš svuda, i na windows i na linux platformi, čak ih na Majkrosoft platformi imaš više jer ima daleko više juzera. Loših rješenja imaš svuda, ali ne možeš uspoređivati jedan Majkrosoft sa cjelokupnom open source zajednicom. Usporedi onda open source zajednicu i sve proizvođače komercijalnih programa. Količina smeća i loših rješenja je svuda ista. Da ti ne pričam kakve sve katastrofe uzrokuju neki koji rade u firmi koje se diči da je Majkrosoft Gold Partner.

ratko: takva istraživanja i brojevi koji su navedeni u tom reportu su zbrajanje krušaka i jabuka. Nije isto. Znaš li ti koliko programskih jezika ima u default instalaciji svake distribucije? Taj istraživač je kao uzeo manji set, ali to je napravio očito potaknut kritikama. I opet je pomiješao kruške i jabuke. Ne možeš samo tako uspoređivati Vistu i Linux distribuciju - OpenOffice. Kad smo već kod brojeva, kod Linuxa se greške odmah prijavljuju, koliko je neprijavljenih grešaka kod Windowsa?

Linux ti je kao igračka u kitu. Sklopiš je, upoznaš je u dušu. Windowsi su gotov proizvod. Ako se nešto pokvati moraš na reklamacije i nadati se da će stvar biti riješena u razumnom roku. Kod Linuxa popraviš sam problem, ako je baš sila. To je različita filozofija.

enraged: zaboravio sam, sve više čitam o tome kako su sve traženiji i cjenjeniji informatičari koji se razumiju u više platformi, koji mogu projektirati/programirati rješenja bez obzira na platformu. Informatičar koji u današnje vrijeme odabire samo jednu platformu ili čak jednog provajdera nije kompletni informatičar. Oni koji će lupati samo po jednom, kao Maks po diviziji, polako ulaze u klopku.



Post je objavljen 08.08.2007. u 23:00 sati.