Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika petkom...

Svu lovu ste potrosili na godisnjem i sad treba docekati prvi?

Jeftina, ali zaista jeftina kozmetika je e.l.f - eyes, lips, face; jer prodaju sve po dolar. Navodno je osnivac ove firme slucajno vidio da zene odjevene u skupu dizajersku odjecu kupuju lakove za nokte i slicne sitnice u ducanu tipa sve po 10 kuna (dollar store) i odlucio da moze ponuditi bolje proizvode za istu cijenu. Marku mozda poznate iz Sephore i njihove "beauty waters" od Borbe. Navodno obogacena svacime zdravime, od ekstrakta zelenog caja do guave, papaje, vitamina A, E i K, cijena 2,50 eura po bocici, sadrzi i sukralozu (umjetni zasladjivac) koji je 600 puta sladji od saharoze. Osobno radijem biram pravi secer u umjerenoj kolicini.



Ukoliko ste probali neke druge proizvode ove firme, podijelite iskustvo s nama. Recimo kompaktni puder za 1 dolar je o.k., nista revolucionarno ali potpuno jednake kvalitete kao neki koji kostaju desetak puta vise.

, dalje iz linije s rumenilima neka su odlicna kao bronzeri , jednako tako i sjajilo za usne, nije ljepljivo i boje su lijepe, a osim toga ima SPF. Recimo ja sam imala boju mauve luxe.

, da i ovaj kao i svi drugi proizvodi kostaju 1 dolar, maskara prozirne gleaste strukture kada ne zelite dodati boje nego samo fino pocesljati i naglasiti trepavice, ima dva kraja jedan je za obrce a drugi za trepavice.

Nude i zgodno upakirane komplete sminke, najskuplji je za 15,00 dolara, ovaj je za 10
, te ovaj za 5 dolara.

Zgodno kad zelite pokloniti spontano nesto nekoj mladoj dami ( tinejdzerici) a ne zelite se istrositi preko svake mjere. Postoji i master set - SVE sto firma nudi, naravno jeftinije nego da kupujete pojedinacno, cijena oko 100 dolara, za preko 100 proizvoda.



Nude i opsezan set kistova za sminkanje za svega 12 dolara ali to nisam probala.

Tamo mozete kupiti i uvijac trepavica za dolar kako bi isprobali da li je ta sprava za mucenje nesto s cime se snalazite ili ne, i tek onda investirali u neku profi verziju za 15-ak eura. Ujedno imaju dosad jajeftiniju verziju oil-blotting papirica ever! 50 komada za 1 dolar!

I odlicno je za testiranje novog look-a ili igranje nekim stilovima, gdje u svrhe eksperimentiranja nece kupiti 5-6 Lancomovih ruzeva nego cete prvo provjeriti svidja li vam se i stoje li vam pojedini tonovi.

Iako uvijek iznova vidim zene u parfumerijama kako se sminkaju ruzevima-testerima, to za mene ne dolazi u obzir, radije cu za 1-2 eura kupiti slicnu nijansu i isprobati proizvodom kojeg nije zaslinilo 20-ak zena prije mene.

Onima koji hodocasce u DM je sigurno zapela za oko marke essence (cosmoty) - sve im je jako povoljno, nesto je od toga i jako dobro. Recimo gel od masline (dobro, znamo koliko tu zapravo masline ima) je dobar za ruke, rumenila su im mat, prirodnih boja i dugo drze na licu. A cijena oko 3 eura.

Recimo imaju seriju beauty quikies - gdje se s malo trkova zacas dovede u svjeze stanje, recimo blaznicima za oci.
mali pomocnici



Ovdje mozete pogledati sto sve nude http://www.essence.eu/

Prakticno za putovanje: skidac laka za nokte u natopljenim blazinicama, sigurno se nece razlijati po odjeci

misslyn, a bez acetona su.



Zatim praktican stick za njegu stopala Body Butter po cijeni od 2-3 eura, uz to nude 7-8 vrsti proizvoda za jacanje i njegu noktiju, razna ulja i sve po smijensim cijenama, pa ako vam se i ne svidi, necete imati griznju savijesti.

Jos jedna povoljna firma http://www.catrice.de/.

Ove zadnje tri marke cete naci u Kaufhofu. A da su ozbiljni i za svaku pohvalu, govori cinjenica da na svojim stranicama imaju ZA SVAKI PROIZVOD detaljnu listu sastojaka i ne skrivaju se iza magle kao neki renomirani proizvodjaci. Recimo ovaj zadnji proizvodjac ima pdf dokument od 33 stranice sa detaljnom listom svih sastojaka, po inci pravilima.



Svi proizvodi su im oko 2-3 ili 4 eura.

Iluminator, bronzer kuglice,





Ja sam iz fore kupila rumenilo, jer uvijek isprobavam, cijena mu je bila 2,50 eura boja je neka losos blago ruzicasta, fine je teksture, drzi dugo i usprkos cinjenici da po vjetru idem biciklom po gradu. Raspon proizvoda im je zacudjujuce velik pa po grupama proizvoda nude uvijek 2-3 alternative.

Ili ako vasa kcer zeli isprobati prvu sminku, necete curici od 14-15 godina kupiti ruz za 25 eura, ovo je idealna situacija da isproba boje i teksture. I vama ostavi na miru vas skupi ruz.

Da li su reklame opasne? Jesu! Vozimo se mi proslu subotu biciklom, da se pripremimo za rostilj poslije ;-)), ja se zagledam u ovu reklamu i zabusim se u stup. Inace bi zakoniti odmah skakao, sto je bilo, gdje boli moju najdrazu cmok pusa....sad je samo prokomentirao tja, pazi kud vozis smijeh.

Dobra krema za ruke sa UV zastitom (ima je, ali ne znamo kolika je, znaci za setnju po gradu da, za suncanje ne) CD za 1,50 - 2,00 eura u tubi i sa vitaminom E, njemacki proizvod.



Alessandro tablete za izbjeljivanje pozutjelih noktiju, 14,00 eura za 8 tableta:



Revlon linija za njegu noktiju




Razno:



Cetkica za zube – meka, tvrda, sarena no name, name? Za mene vec godinama elektricna, po novom ona u "brzini zvuka" (za usporedbu konvencionalne elekricne imaju 4400 kruznih pokreta u minuti) ova nova generacija 15-21000. Otkad to koristim, nisam:
- imala pokvaren zub (znaci preko 6 godina)
- nisam imala kamenac
- zubi su neuporedivo gladji nego sa klasicnom cetkicom pa tako imam i putnu verziju

Znaci na put ne idem bez elektricne cetkice i bez jastuka svaki za sebe preko 100 eura, ovo ne zelim kupiti na putu sve ostalo mogu ;-).
Setovi imaju i tus u koji se stavi vodica za usta (recimo oral b) i time se ociste kutevi koje ionako nikad ne dotaknete cetkicom, spojevi na kojima najcesce i pocinje karijes. Imate i verziju za zubni konac. Cetkica stane sama nakon 3 minute pranja. (mozete ju ponovo ukljuciti), punjac ne nosim jer moja moze tjedan dana bez punjenja. Glavu treba promijeniti svaka 2 mjeseca ili nakon bolesti, ali po komadu je to nekih 3-4 eura, znaci nakon pocetne investicije i nije nesto vise novaca nego za klasicnu cetkicu. Treba vam manje paste za zube. I da, to je u pravilu jedina stvar koja je kod nas u punoj snazi i budna ujutro u sedam. wink

Nova 3D Excel cleaning generacija ima 40 000 okretaja (ne, ne vibrira vam glava od toga, ugodno je) dapace ako stisnete previse cetkicu senzor ce je iskljuciti da ne ribate preagresivno.

Trendovi:

Zadnjih godinu dana police su sve punije cudotvornih wellness napitaka (jos uvijek najzdraviji napitak jest voda) a posebna kategorija su "obogacene" flasirane vode. Uostalom, time smo i poceli danasnji tekst. Daju vam ekstra kisik, ekstra energiju i sve extra. Naravno, i ekstra cijenu. Znanstvenici su testirali sportase, dajuci svima placebo napitke. I rekli im da piju tu novu vodu sa super truper efektom. 80% njih je bilo zaista brze na trkacoj stazi i kad su ih pitali kako to objasnjavaju, rekli su da je to zbog napitka ;-)).
Sve je u duhu vode (pa i sama se time bavim, imala sam dakle nos za aktuelnu tematiku ipak malo prije nego je ista postala "in").
Kozmeticka linija Aquafina u vlasnistvu Pepsi-ja je lansirala novu seriju za njegu Aquafina Hydration Rx, dok ovo citate prodavaci upravo pune police sa prvim primjercima te linije, vise o tome mozete procitati na brandweek.com, Coca Cola naravno uzvraca udarac svom najvecem konkurentu i najavljuje pice Lumaé koje bi trebalo poboljsati izgled vase koze.



Ne znam kako smo samo uspjeli uopce prezivjeti dosad bez svih tih wunder napitaka?




Laserski tretmani lica: ovise o tome koliko novaca imate, koliko rizika zelite podnijeti i koliko vremena imate za oporavak, sto tocno zelite laserom ukloniti. Nekome je vazno da se vrati za 3-4 dana na posao, netko drugi moze 3 tjedna iza tretmana raditi i od kuce. Ima preko 25 razlicitih lasera trenutno za trzistu, svatko svoga konja hvali i prosjecnoj musteriji je gotovo nemoguce razluciti sto je marketing a sto istina.
Zapravo svi mi zelimo najbolji moguci rezultat uz sto manje rizika. Najbolje je posjetiti barem 3 razlicita dermatologa i saslusati svakoga, usporediti sto su vam rekli i koje su rizike spomenuli. Dermatolog koji uopce ne spomene rizike, nije ozbiljan.

Ukoliko zelite ukloniti mrlje ili kapilare onda vam je dosta 5-6 tretmana sa Intense Pulsed Light (pisala sam malo o tome 25.05. ove godine). Prosirene pore reagiraju malo na ovakav tretman, ukoliko zelite bas maknuti oziljke mozda je za vas dobro rijesenje Fraxel Laser. Iskustvo i spretnost dermatologa je zapravo VAZNIJE od modela aparata. Sto ce vam najnoviji aparat s kojim osoba lose rukuje?

Prvo sjenilo sa SPF-om, tekuca mineralna verzija, faktor je 15, a cijena tubice je oko 15 eura.



Iz starijih tekstva mozda se sjecate proizvoda StriVecin-SD (jos jednog u nizu wunder proizvoda, bas kao sto neki vjeruju i za kremu La Mer) a sad iz iste familije dolazi novi proizvod, kosta oko 160 eura za 30 ml i zove se Amatokin.

a sve se poziva na Stammzellen-istrazivanje, (stem cells), maticne stanice...(?) vise je u formi emulzije, sadrzi polipeptide (koje su nazvali Amatakin-ima), uglavnom vosak i voda, ako vam se njihov oglas/reklama cini nejasnim, bez brige. Niti znanstvenici ne mogu dokuciti sto se to tocno misli nekim dobro zvucecim formulacijama. Ne znam kako su dosli to ovog "revolucionarnog" proizvoda jer firma koja ovo proizvodi nema ni jedno istrazivanje na ovu temu. A istrazivanja su baza novih proizvoda. Barem bi tako trebalo biti.
Doduse drugi su istrazivali puno na tu temu (ali nisam sigurna da proizvodjac to zna, u svakom slucaju ne navodi) i zakljucili da takve stanice jesu baza svakog organa, tkiva kao i stanicne proizvodnje i da maticne stanice mogu popravit osteceno tkivo i istrazivanja se i dalje vode na podrucju malignih oboljenja, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti itd. Ali to nema nikakve veze sa ovom kremom.

Poznati becki estetski kirurg radi vec sa maticnim stanicama i kaze:

Povećavanje grudi uz pomoć matičnih stanica do željene veličine više se ne postiže uz pomoć plastike već živim tkivom. Povećane grudi i na opip i na pogled izgledaju potpuno prirodno. A vrijedi uz grudi i za ostale dijelove tijela kao što su stražnjica, bokovi, bedra i drugo. Dr. Heinrich: Uz matične stanice ne dobijamo samo stopostotni prirodni učinak - već će one trajati doživotno

Silikon je out ;-). I botox uskoro.


Za one koje zanima vise:

http://lifesciences.umich.edu/research/featured/tutorial.html (tutorial). Sto se kozmetike tice, previse pitanja je jos nerazjasnjeno i ne morate bas vi biti pokusni kunic. Pricekajte jos koju godinu.

Ako imate suhu, ostru i ostecenu kosu a nije vam problem kupiti skupi sampon (oko 15 eura) iako ima i jeftinijih a jednako dobrih – Aveda Smooth Infusion Shampoo:

, njihov regenerator je o.k. ali zapravo ono sto radi su silikoni iz regeneratora a ne aloa vera kao sto proizvodjac tvrdi.

Aveeno i njihov proizvod za samotamnjenje (cijena za nekih 180 ml je oko 10 eura), dualni proizvod, sadrzi losion za njegu tijela + sastojak za samotamnjenje ( dihidroxyacetone) kojeg onda dodajete po zelji, ovisno o tome zelite li manje ili vise tamnu boju:

i link za vecu sliku.

Usput ista firma nudi i proizvod gdje je sve vec spojeno u jedan proizvod, iz iste je linije, 240 ml kosta oko 7 eura, dakle imate gotovo identican proizvod za manje novaca ali manje je fensi smensi.

Tekst ima 24 slike i kako vam se ne bi jos duze ucitavao, odlucila sam tekst ovdje zavrsiti i ostatak objaviti sljedeci tjedan. Osobno volim vidjeti kako izgleda svaki proizvod jer to znaci da cu ga lakse i na policama prepoznati i lakse i kupiti.
Pozdrav!
jja


Post je objavljen 17.08.2007. u 10:32 sati.