Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4thugs

Marketing

Sinestet pt.2 (Magellano,Popara,Albumi)

MAGELLANO

Magellano a.k.a. Panoptik ( a.k.a. Profesor Toljaga, Ivano Kaotik, Scarhand, Svevid Kolokretski, Kaos-Lom Magelli, Ewon Wolf, Gecko Samson, Juan López, Doug Doppler, Hector McCoy, Rap Charles etc )…pravim imenom Ivan Vuković…rođen 13.07.1981., u Zagrebu…ozbiljno počeo slušat Rap u srednjoj…u drugom, trećem razredu počeo pisat prve repove…odlučio bit najbolji slušajući Black Trump od Cocoa Brovaza i Raekwona na noćnom povratku busom s maturalca iz Grčke…nastavio pisat repove…počeo repat repove…nazvao DJ Olli Dobolija i dobio broj od Shota…nazvao Shota…snimio prve tri stvari na njegove beatove…upoznao noćnoptičnog cara Inkognita Poparu…roknuo Noćnu trologiju s njim…formirali Doppler Efekt…snimili hrpu bolesnih stvari objedinjenih na duplom disku Majstori Mračnih Misli…upisao studij engleskog i španjolskog jezika i književnosti na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu…nastavio pisat i repat repove…upoznao AC3POa….formirali Sinestet…osvojio par battle turnira u doba 8milea…prvi solo album „Uglazbljeni Snovi I Druge Bolesnoće“…roknuo Ponovno Čovjek EP u sa svojim bratom od druge majke, Theron Tourettom…roknuo Pegaz s bratom Tripijem…drugi solo album „Fantastična Igra Zrcalima“…roknuo „Noćnoptične“ sa bratom Poparom…nastavio pisat i repat repove...


INKOGNITO POPARA
Gordan Radočaj, poznatiji kao Ink, jedan je od pionira hrvatskog hip-hopa. Prvi put se kao samostalni MC predstavio široj hip-hop publici još 1998. na Twinz Entertainment Mixtapeu, jednom od prvih mixtapeova uopće u Hrvata, iako je svoj rad započeo još puno prije na nikad objavljenom projektu radnog naziva „Basemental“, gdje je, zajedno sa nekolicinom velikana hrvatskog hip-hopa ( Neredom, Mista Hornom, Shotom i dr...) napravio duet stvar „Jednom Stvari Kada Krenu“ sa Delirijum Tremensom.
Nakon toga, sa svojim tadašnjim kolegama, osniva „Elemental“, trio grupu sa kojom kasnije izdaje dva studijska albuma: „Moj, Njegov I Njen Svijet“ ( 2000.) i „Tempo Velegrada – Demiurg“ ( 2002.). Još za rada na drugom „Elemental“ albumu uzima ime Inkognito Popara te 2001. osniva i započinje svoj paralelni, nezavisni, underground projekt, duet po imenu „Doppler Efekt“ sa svojim prijateljem, vrlo talentiranim debitantom Ivanom Vukovićem, tada znanim kao Špica Magellano, danas poznatijim kao Panoptik. Vrlo uspješna „doppler-efektivna“ suradnja rezultirala je mnogobrojnim underground studijskim uratcima, nosačima zvuka, te mnogobrojnim gostovanjima, koncertima i suradnjama. Ubrzo nakon širenja „doppler manije“ Inkognito Popara prekida svaki svoj angažman u svojoj matičnoj grupi „Elemental“ i u potpunosti se posvećuje radu sa Panoptikom i svojoj solo karijeri.
Do sada je gostovao na svim hrvatskim hip-hop kompilacijama. Surađivao je sa gotovo svim značajnijim izvodačima i producentima hrvatskog hip-hopa, kao i sa gotovo svim značajnijim underground izvodačima. Vokalno se pojavljuje i na albumu grupe „Tram 11“ – „Vrućina Gradskog Asfalta“ ( 2000.), kao i na kasnijem albumu „Tajna Crne Kutije“ ( 2003.). Vrlo je poznat i po svojoj izvrsnoj sposobnosti „bacanja“ rima iz glave na licu mjesta, tzv. freestajlanju ( slobodnom stilu ).
Da rezimiramo, Inkognito Popara je majstor mračnih misli sa nenadjebivim vokalnim sposobnostima, izvrsnim i rijetkim darom freestajlanja, dugim, velikim iskustvom i debelim renomeom, a jos dužom, većom i debljom kitom i neiscrpnim kapacitetom za rokanje stvari, fristajla, štikli i konjaka.... kao takav je punopravi član SINESTET ekipe.

2007. izbacuje svoj solo album prvijenac, pod nazivom “Skandalozno”.


Albumi(sinestetovaca):

Doppler Efekt:
-Majstori Mračnih Misli (2003)
-Noćnoptični (2006)
Ivan Vuković - Uglazbljeni Snovi i Druge Bolesnoće
AC3PO - Audio Aerosoul (2003)
Ac3PO & Marvel - Doppler Efekt RMXs (2004)
Magellano & Theron Thourett - Ponovo Čovjek
Sinestet - Izgubljeni Beatovi (2005)
Sinestet - Neobjavljeno i Obnovljeno `05
Panoptik & AC3PO - Pegaz (2005)
AC3PO - Avanture Mladog Tripia (2005)
Ivan Vuković - Fantastična Igra Zrcalima (2006)
Scriptor - Izgubljene Suradnje
Sinestet - Neobjavljeno i Obnovljeno `06
Magellano - Obračanje Narodu EP (2006)
Inkognito Popara - Skandalozno (2007)
Art Hop Videos (2007)
A. Buendija - Pepermint (2007)
AC3PO - Svi Ti Brejkovi 1
Scriptor - Solo Stvari EP


www.sinestet.com

Post je objavljen 08.08.2007. u 15:07 sati.