Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4thugs

Marketing

Sinestet pt. 1 / D.E. Doživotno

dakle malo o biografijama izvodjaca sinestetovaca...inace sve podatke skidam sa www.sinestet.com

DOPPLER EFEKT

Zagrebačka je Hiphop grupa DOPPLER EFEKT osnovana 2001.g., a njeni su članovi mc-ji INKOGNITO POPARA ( Gordan Radočaj ) i MAGELLANO a.k.a. PANOPTIK ( Ivan Vuković ). Njih su se dvoje upoznali 2000.g. Popara je u to vrijeme bio član grupe Elemental, a Panoptik je pod imenom Špica Magellano snimio tri demo stvari na Shotovu produkciju ( redom : Nema Boljeg, Kaos, Tok Misli ). Nakon toga obojica su željela snimiti stvar sa gostovanjem onog drugog, čekajući da dođe pravo vrijeme za to. Magellano je zamislio pjesmu Noćna Vožnja, a Popara, u isto vrijeme, odvojeno, pjesmu Noćna Ptica. Tako su prvo snimili Noćnu Vožnju i to je prva D.E. pjesma ikad snimljena. U to vrijeme naziv Doppler Efekt još nije ni postojao. Nakon što su snimili Noćnu Pticu ( koja je objavljena na Elemental albumu Tempo Velegrada ), dok su chillali uz gicu netom nakon snimanja u dvorištu ispred Malekovog studija, Popara i Magellano su došli na ideju da snime i treću „noćnu“ stvar i tako naprave zaokruženu trologiju. Popara je počeo pjevati izmijenjen refren Noćne Ptice i tako je nastala Noćna Gica. Tada je spomenuti dvojac već znao da će i ubuduće zajedno raditi pa su se dogovorili da oforme grupu, a ime Doppler Efekt je smislio Popara par dana poslije. Nakon „noćne trologije “ uslijedile su nove pjesme, poput Nevere, Nema Bježanja 1 i 2, InkognitaMagellana i Himne.
U to se vrijeme oformio SixPack kolektiv ( One II Many, Elemental, Doppler Efekt ) koji je imao sličnu ideju kao današnji Sinestet, ali ta ideja nikad nije u potpunosti zaživjela zbog nedostatka ideja i prijateljstva. Taj je kolektiv prividno funkcionirao neko vrijeme da bi se izlaskom Inkognita iz Elementala i službeno raspao ( tj. sveo samo na One II Many crew iz Šibenika, koji su ga idejno i zamislili ).
Doppler Efekt je u tom periodu snimio dvadesetak pjesama, a sve su kompilirane na Sinestet dvostrukom albumu Majstori Mračnih Misli. Službeno su objavljene pjesme Noćna Ptica ft. Remi ( Elemental: Tempo Velegrada ) i Čisto Ludilo ft. Tram 11 ( Tram 11 : Tajna Crne Kutije ).
Prvi je koncert Doppler Efekta ( ne računajući Magellanova gostovanja na Elementalovim koncertima ) održan 11.1.2003. na PhatKset partiju u zagrebačkom klubu Kset, a grupa je od tada nastupala u skoro svim zagrabačkim klubovima: Aquariusu ( jedina grupa bez ugovora koja je nastupala na devetoj i desetoj godišnjici Blackout Rap Showa 2002. i 2003. god. ), KC-u Kaptol Centra, OTV Domu, Kulušiću, Cab Clubu, Sokolu, a također i više puta na Fat Beat godišnjicama u Karlovcu, a bili su i predgrupa legendarnom Jeru The Damaji u Boogaloou…etc. 2006. godine dvojac snima svoj drugi album “Noćnoptični”.Da rezimiramo....Doppler Efekt doživotno.....Pis out



f f f f f freestyle

inače ocilom sinestetu imate negdi na mon blogu :)

Post je objavljen 07.08.2007. u 16:14 sati.