Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pianissimo

Marketing

7 čakri.

OWPapa Ow sjedila je u svome naslonjaču i prevrtala prstima po svjetlećim raznobojnim tijelima koje su treperile na svjetlosti koja je dopirala iz njenog srca. Začu se ritam bubnjeva u zidovima sobe i tjelešca započnu ples, prateći udarac i odmak od bubnja, kao da udaraju u stijenke nepostojećeg zida.

Crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava, indigo i ljubičasta, svjetleća tjelešca nastavljala su svoju igru mimo ruku pape Ow. Poletješe odjednom prema stropu, da bi se zatim naglo strmoglavile nazad u Ow, a onda opet izašle, poletjele kao ptice prema nebu. Za to vrijeme, papa Ow je bila kao u polusnu, polusvijesti, prepuštena nekom drugom svijetu, samo dijelom pripadala je ovom. Svaki put kad bi se tjelešca ponovo vraćala u papu Ow, ona bi se izvijala naizgled nesvjesno i puštala ih svjesno ponovo u prostor oko nje. Tek kad su se tjelešca prestala vrtjeti oko svoje osi, postala mirna, trepereći samo još od Owine svjetlosti koja ih je držala kao paukovom mrežom privezanom na sebe. Ow se ispravi i one zađu ponovo u nju.

Nakon kratkog smiraja događaja, na policama s knjigama odjednom se projecira slika crvene životinje razdvojene crtom na dvije polovice. Jedan dio je bio tamnije crvene boje kao ostarjela krv, a drugi svijetliji kao, kao, kao boja nove ljubavi. Životinja se rastegne, izvije i previje. Bila je strašno visoka i jaka, tijelo joj se sastojalo od napetih mišića. Crvene dlake prekrivale su samo ruke i noge. Gegala se na jednu, pa na drugu stranu, izvijajući glavom i promatrajući Ow kao gladno i opasno pseto koje čeka pravi trenutak da napadne svoj plijen. Ona ga je samo neko vrijeme promatrala, sve dok stvorenje ne počne govoriti glasom kao da prelazi preko šiljaka. S napetošću u glasu, sa snažnim oscilacijama od tihog ka jako glasnom izgovara:

«Vrijeme je...vrijeme je, da..., da Pikolići nauče..., nauče, ... pitanje Čakri, čakri.»

Papa Ow sklopi ruke, palcima počne kružiti jedan oko drugoga, zažmiri, njene misli razvuku se u zvuk i nakon par trenutaka misli poprime njen glas:

«U redu, Muladhara. Kojim načinom smijem to učiniti?»

Crvena životinja, Muladhara zatrese glavom kao bijesna životinja kada ju netko ljuti, a ona okovana ogradom koja ju priječi da skoči na svoj plijen. Potom odgovori na isti način kao maločas:

«Načinom, načinom..., načinom *Baellema*.»

Papa Ow se odjednom uznemiri, oči joj naglo pogledavaju na razne strane. Zaustavlja pogled na svakoj stvari u kući kratko. Maše glavom kao Muladhara, kao da ju preuzima životinja, a onda odjednom ponovo slaže prste jedan između drugoga, dotiče palac palca, kruži s njima, a onda mir, i glas kroz misao:

«Ne mogu to dopustiti. Pikolići imaju velike sposobnosti, no oni su još prekrhki za takav način.»

dok izgovara riječi čini to, začudo, teško i kao da snažno razmišlja dok govori i preispituje svoju rečenicu, ali ju izgovara, ipak, i doda:

«Kad bih ti dopustila da pustiš svoju energiju kroz selo, došlo bi do teškog poremećaja u svim područjima pikolićanske egzistencije. Ranjavali bi se, potukli bi se svaki puta kada bi netko rekao nešto negativno protiv bilo čega, ne bi više osjećali svoju jedinstvenost u venama, došlo bi do totalnog jedinstva koje bi razrušilo sve njihove stavove i ono što su postigli do sada.»

Životinja pomiče glavu, kao da to nije uvjetovano njenom svjesnošću, prema naprijed, kao da samom svojom kretnjom govori prije izrečenog:

«Već je, već je..., odlučeno, odlučeno je. *Baellem.* Sa...-da!!»

Nakon izgovorene posljednje riječi, projekcija životinje nestane na zidu, no sobu ispuni bilijun svjetlećih, crvenih čestica vidljive prostim okom koje su se uznemireno, ali sigurno sjurile kroz prozor pape Ow i počele tako silovito prodirati u svaki kut Pikolić sela da su u roku od par sekundi završile svoj naum.

Silovita energija Muladhare, Prve Čakre vladala je selom. Pikolići su izgledali kao da su omamljeni komarci, gegali su se, poluzatvorenih očiju potpuno bez misli.

Papa Ow brzo izjuri iz kuće i kad vidi Pikoliće kako izgledaju, uzdigne ruke, zavrti ih u zglobovima i izgovori gotovo kroz pjevanje:

*Baellema, otvori Muladharu svima.
Baellema, otvori Muladharu svima.
Neka progledaju, neka vide, neka osjete.
Svijest im pročisti, jedinstvo razblaži,
skini im masku nesvjesnosti i dovedi ih meni.*


Papa ponovi molitvu tri puta i odjednom se svaka crvena čestica, porazmještena po svakom kutu Pikolić sela ponovo vrati u svoj jedan veliki dio, koji ostane plutati iznad sela, čekajući kao roj komaraca da se zaleti u svoj objekt «požude».

Kad su se Pikolići počeli buditi kao iz sna, papa Ow prstima kvrcne i oni svi kao hipnotizirani krenuše prema njoj.

Goca (Divljak) počne odjednom skakati na sve strane i urlati:

Divljak Goca«Što se dogodilo, tko hoće da ga umlatim, pa ne može to tako bre, ako ja poludim, bit će pičvajzaaaaa!!!»

Kad nije uslijedio odgovor počela se još gore ponašati, mlateći sve oko sebe.

Archaeus Archaeus (Brainy) sav izvan sebe, raširio oči, gleda kao da ne može vjerovati da se dogodilo nešto čega on nije bio svjestan, počne ispitivati okolo:

«Ma hej, jel ti znaš što se dogodilo maloprije, kao da me neka sila vodila, ko da nisam bio svoj. Što se događa, kakve su to gluposti, gdje je papa Ow?»

Dok je poluhipnotiziran išao prema Ow, gegao se i činilo se kao da se ljulja nervozno dok hoda.

Dakota Dakota (Jokey) se uvalio u brdo svojih poklona dok je trajao učinak Beallamea i, ups, slučajno su svi eksplodirali. Umjesto osmijeha koji bi mu krasio lice kad bi nekome podmetnuo poklon, krasila ga je čađa.
Kad je shvatio da će opet morati dugo sklapati svoje «poklone» počeo se previjati od smijeha, umjesto da se rastuži.

D.S. Direktor Svemira (Generale) je odjednom ponovo postao onako ohol i prepotentan te se stao dernjati, povlačeći Jozu (Robota) za jednu ruku, dok mu je tjelešce puzalo po podu:

«Tko je opet napravio svinjariju? Hoću odmah da znam! Sve ću vas strpat u tamnicu. Sve!!»

A onda je odjednom, naglo počeo skidati odoru, medalje i grliti Jozu, pa je otrčao do nekog drveta i počeo ga ljubiti i grliti.

Djevojčura (Orangina) je samo polako išla prema Ow, šutke gledajući u pod, ruku oslabljenih kraj tijela.

Monalisa overdrive Monalisa overdrive (Pinkolina) je mahnito skakala po Dakoti, silno se trudeći da joj na prstima ostane čađa koju je poslije mazala po svome licu umjesto šminke. Da bi potom otrčala do Goce (Divljaka) i počela skakati kao ona. Izgledala je kao indijanac koji doziva kišu, osim što je ona imala pink majicu i techno patike.


Nasstasja (Blue pikolina) i njezina mačka (Gunther) su si čupale međusobno kosu, odnosno dlake s glave. Kako su i one išle prema Ow, radile su to u hodu, vičući jedna na drugu. Nass



Handy Štetočina (Handy) je plakao kao malo dijete što je bilo totalno blesavo, jer je u naručju držao Machckeecu (Bebača) koja ga je mazila po glavi i tješila. Mace


... Tri točkice (Redolina) uopće nije obraćala pozornost na njih, ona je uletila među Divljaka i Pinkolinu i obje ih namlatila da su morali zaostati da dođu sebi. Nakon toga se uputila prema Ow zavrčući rukave i govoreći kroz zube:

«Ma sad ćeš ti meni platiti, stara babo! Vidjet ćemo mi tko je jeo jagode iz tvoga vrta. Pih, da sam ja...ma što si ona misli. Ma joj, kad mi dopadneš u šaku!!!»

Boro Borivoje (Fudbaler) je umjesto nogometne lopte koju je po cijele dane razbacivao po selu imao košarkašku loptu s kojom nije znao što bi radio, pa ju je samo držao u rukama i zbunjeno ispitivao sve okolo:

«Ma kaj će mi ovo, pa kaj da s tim delam? Nema...nema, nema moje lopte. Nema!»

Image Hosted by ImageShack.us Maska (Sleepy) je pak umjesto standardno uspavanih očiju imala ljutu facu i skroz se okretala lijevo desno, naprijed nazad obračajući se svakome tko je naišao uz put:

«Ma hej, a gdje si ti bio danas? ha? Da čujem. Nemoj meni muljat. A ti? Kaj si radio, mamicu ti tvoju. Vidim da si ždero Klijine (Kuhar) kolače, jel da? Ma nemreš mene prevarit. A vidi ovoga...kaj ti sad radiš, gdje ideš? Opet neka spletka, ha? Ma zdrobit ću ti facu tu nabrijanu, znaš.»

Sap Sappy (Žderonja) je umjesto sendviča i burekčića koji su mu uvijek virili iz džepova imao mrkve, češnjake i rajčice obješene po njemu. Svako malo bi otkinuo sa sebe neku povrćku i samo ju utrpao u usta, mljackajući slasno kao da jede najfiniji sendvič sa šunkom, vratom, sirom i raznoraznim dodacima koje je običavala Klija (Kuhar) staviti u svoje sendviče, a koje je pravila svome prijatelju, gurmanu.

Klija A Klija (Kuhar) je ljubila sve okolo. Cmakala je i grlila svakog pikolića na kojeg je naišla. Kad bi ih uhvatila u svoje naručje, tako ih je jako stiskala da su im se lica zacrvenila. Onda bi im utaknula jedan snažan poljubac u facu i ispuštala ih kao da su postali gmizavci koji bi samo odmižali po travi.

Swo Swo (Borac) je odjednom bila posebno pažljiva prema Le Popu (Vanity), mazila ga je po glavi, ostavljajući ga totalno zbunjenog i tiho mu i nježno pričala na uho:

«Oh, Le Pope, pa ti si baš jedan slatki, slatki pikolić. Nisam te do sada uopće primjećivala, pojma nemam što mi je bilo. Hajde mi malo pričaj o nekoj svojoj pjesmi, ili još bolje, napiši jednu za mene!!»

Le Pop Kako je Le Pop (Vanity) inače bio ustrašene prirode, za očekivati je bilo da ostane bez riječi nakon ovakvih nježnosti, no nakon samo privremene zbunjenosti, slomio je svoje pero, pokidao svoju kremasti papir, koji je uvijek nosio sa sobom, odgurnuo Swo i povikao urlikom, kao Tarzan:

«Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!»

i otrčao prema Ow kao kakva divlja životinja.

Hana Hana Solo (Gunđalo) je trčala od pikolića do pikolića i klanjala se, izgovarajući riječi svakom pikoliću kao da je baš on najposebniji od svih:

«Oh, ti Veliki Pikoliću, ti si moja Svjetlost, ja te u potpunosti prihvaćam. Molim Te, budi svoj, da, budi što hoćeš, ja te prihvaćam, evo, evo, ja sam tvoja sluga.»

Svom srećom da nijedan pikolić nije bio svoj, jer bi takvo gunđalo kao što je bila Hana Solo koja je zaista skroz nešto gunđala i nikada nije bila sretna, itekako poslije svi zezali.

Spin Spin (Farmer) je zaljubljeno hodala prema Kliji kuharici izgovarajući samo jedno ime:

«Klija, Klija...o moja kuharice najmilija.»

Čudno da su se mimoišle, i Spin nije dobila nijednu snažnu Klijinu pusu.

ChristianSekes Sekeš (Filozof) je odjednom izgubila pamćenje. Nije više imala ni jednu, jedinu rečenicu u svojoj glavi, samo je tupo gledala i bez imalo svjesnosti išla tamo gdje ju je Ow svojom moći vukla.

Andjelka SheDevil (Andjelka) je piljila u pikoliće, unosila im se u face i ispitivala pitanja vezana uz sex:

«S kojom si ti bio, ha? Jel to moja cura, ha? Hajde reci, kakva je bila? Da, da...ne skrivaj, ne laži. A što si ti radio sinoć u njenoj sobi? Ha, misliš da ne znam ja?!!! AAAAAAA!!!»

Sun Sunshine (Journalisto), pikolićanski novinar koji je prvi znao svaku novu vijest u selu Pikolić gledao je blijedo u nebo i izgovarao riječi kao u ludilu:

«Ništa me ne zanima. Ništa ne želim znati. Tišina. Dosta. Prestanite glasovi. Ona nije ništa znala o tome. Ona je imala fontanelu u glavi, da. Ide ulicom Marijana. Neka kažu ako je bio satanskog glasa. Personifikacija je budila svoje ideje....»

Kat Katarina The Lik (Lala) je umjesto tečnog srpskog počela kajkati kao da živi usred nekog, malog zagorskog sela:

«Joj, pa viš bratec, kaj bum sad ja tu radil? To ti je tak se kak i vino. No, kad smo kod vinčeka, no, pa bumo si kaj spili. Daj, prinesi tu bocu, kaj se cimaš, vragek stari?»

Ne brini Nebrini (Stop pikolić) je umjesto što je kao obično govorila svima stop ovo, stop ono, skakala je svugdje naokolo i kao kakav trgovac unosila se u lica pikolića i govorila tiho:

«Daj, ma hajde, napravi to što želiš, ma to ti je super, samo se opusti, ma da, ma znaš, ono što smo govorili, dajjjj, ma nema veze, nitko neće znati.»

Cijeli niz od 71 pikolića išao je kao bez glave prema Ow. 72-i pikolić, Reina (Natura) sjedila je standardno na svome drvetu u Divljoj šumi i meditirala, apsolutno ni jednog trenutka nije bila dotaknuta događajima koji su se odvijali punih 3 sata u selu Pikolić.Reina

Kad su svi Pikolići prišli, 73-pikoliću, papi Ow, ona digne ruke visoko u zrak i ispusti dah koji se začuje poput zvižduka vjetra i Pikoliću apsolutno utihnu i umire se, prateći Owine kretnje.

Papa Ow, progovori:

«Dragi moji učenici, došlo je vrijeme da vas naučim ono što vi oduvijek znate, ali nikada do sada nismo spominjali ovaj način, jer se radi o teškoj lekciji za koju su potrebne godine da bi se usavršio.
Danas je čakra Muladhara pronašla Put u Pikolić selo i donijela Zakon po kojem su Više Sile odlučile da je vrijeme za prosvijetljenje uz pomoć čakri. Do sada smo živjeli po određenim pravilima Pikolić sela, no iako su ta pravila univerzalna, došlo je vrijeme da naučimo nova pravila.
Najosnovnije pravilo Pikolić sela, to svi znate je «sve raditi po malo», da, a novo pravilo je *sve raditi po malo, ali snažno*, što znači da morate naučiti ulaziti u stvari, biti u njima i postojati same stvari. A to znači da morate naučiti gubiti svoj identitet i ponovo ga pronalazit.»


dok je izgovarala te riječi, pikolići su je gledali u čudu. Nisu ništa razumjeli. Papa Ow nastavi i čuvši njihove misli, nastavi u tom tonu:

«Da, sasvim je ispravno da ne razumijete ono o čemu vam govorim, to i ne možete shvatiti raciom, to se shvaća umom izvan uma. Ono što je važno i što će vas dovesti do otvaranja čakre Muladhare i njenog Equilibriuma je ova tehnika koju sada želim da svi isprobate. Legnite na travu i slušajte me. Ako vam naviru misli, recite im da odu, ili ih pustite da prođu. Možete se zatvoriti u kocku prepunu bijele svjetlosti i jednostavno ponekad promotriti vaše misli kako udaraju o vanjske stijenke kocke. U njoj ste zaštićeni i neopterećeni mišlju.»

Nastane snažan muk. Tišina zavlada ušima, zatrepere čestice svjetlosti iznad svakog pikolića i opusti ih na tren Šum Tišine.

A onda ponovo glas pape Ow, no dubok, smirujući, opušten i jasan:

«U moje prste na nogama ulazi predivna, Crvena svjetlost koja u potpunosti opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje moje prste;
U moje noge ulazi prekrasna Crvena svjetlost koja ih ispunjava, opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje;
Moja bedra su u potpunosti opuštena, icijeljena, pročišćena i osnažena;
Božanska svjetlost koja dolazi iz Vječnog Izvora ulazi u moju vaginu i penis i u potpunosti ih opušta, iscjeljuje, pročišćava i osnažuje;
Crvena Svjetlost ulazi u moju rodnicu i maternicu i u potpunosti ju opušta, iscjeljuje, pročišćava i osnažuje. Rodnica i maternica se smješkaju toj predivnoj, suptilnoj energiji koja ih čini sretnima.

Moji jajnici i mokraćni mjehur skakuću od radosti kada ih ispuni Narančasta Svjetlost, koja ih opusti, iscijeli, pročisti i osnaži.
Udahnite i izdahnite svaki puta prije nego što dopustite Velikoj Narančastoj Svjetlosti da vas ispuni i očisti vaše Biće;
Moje debelo crijevo u potpunosti ispunjava Narančasta Svjetlost koja donosi opuštanje, iscijeljenje, pročišćenje i osnaženje mojim crijevima.

Žuta Svjetlost ispunjava prostor oko mene i putuje silnicama Svijeta prema mome biću, ulazi u njega i ispunjava ga u potpunosti. Ona opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje moje tanko crijevo.
Zatim ta ista svjetlost teče prema mome želucu kojeg ovija, kroz koji se provlači, uvlači, ona ga opušta, iscjeljuje, pročišćava i osnažuje u potpunosti. Naš želudac se budi kao nov!
Moja jetra, žuč, bubrezi, gušterača, nadbubrežne žlijezde, slezena u potpunosti se predaju Žutoj Svjelosti koja ih u potpunosti opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje.
Udišem i izdišem Svjetlost, Snagu, Čistoću!

Zelena Svjetlost se izdigne iznad Žute Svjetlosti te ispuni prostor oko mene. Zatim ulazi u mene, u moje tijelo i opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje moje treperavo srce. Srce zaigra kao dijete kad dobije novu igračku.
Ooopusti se. Sasvim lagano, nježno, polako, mudro. U trenutku!
Zelena Svjetlosti kao lopta koja se rasprsne u mojim plućima ispuni pluća, te ih opusti, iscijeli, pročisti i osnaži u potpunosti, sasvim jasno i snažno.
Udahni snažno. Izdahni polako.
Potom se ista Svjetlost penje do lijeve ruke, koju opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje, a onda i desnu ruku koju opušta, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje. Obje ruke su u potpunosti opuštene.
Zahvalite svojim rukama i nogama što su uvijek kraj vas, što vas nikada ne iznevjere, zahvalite svome želucu što uvijek dobro probavi hranu, čak i kad vi sami ne mislite na ono što jedete i kako jedete, zahvalite svome srcu što budi život u vama, plućima što dišu počesto umjesto vas. Poklonite se svome Biću u sebi!
Udahnite, izdahnite.

A sada se prepuštam Plavoj Svjetlosti koja sasvim lagano prilazi mome grlu, štitnjači, opušta ih, iscijeljuje, pročišćava i osnažuje, u potpunosti.
Zatim Plava Svjetlost napreduje preko mog dušnika i jednjaka, opuštajući ih, iscijeljujući, pročišćavajući i osnažujući u svakom djeliću njihovog fizičkog bitka, sve do usta, zubi i desni, također i njih opuštajući, iscijeljujući, pročišćavajući i osnažujući u potpunosti.
Udahnite, izdahnite.
Plavetna Svjetlost u potpunosti opušta i grlo, iscijeljuje ga, pročišćava i osnažuje svaki njegov djelić.
Opustite se, da, takooo, polako...prepustite se Svjetlosti koja vas ispunjava. Nemate se čega bojati, samo se prepustiteeeee. Takooo.

A sada Ljubičasta Svjetlost prodire u vaš mozak, živčani sustav, oči, uši, hipofizu i epifizu u potpunosti ih opuštajući, iscjeljujući, pročišćavajući i osnažujući. Takooo.
Kada vam i Indigo Svjetlost u potpunosti opusti, iscijeli, pročisti i osnaži mišićni sustav, koštani sustav i kožu, udahnite snažno i izdahnite polako.

Na trenutak se prepustimo ponovo Tišini.»


Umjesto tišine, Pikolići začuju šum Tišine i prepuštaju se zvuku dopuštajući mu da ih rastaplja i spaja sa sobom. Odjednom osjećaju da su Zvuk Oni, a Oni Zvuk. U potpunosti osjećaju Mir.

Papa Ow progovori kroz tišinu:

«A sada dozvolite da se Muladhara otvori u vama, propustite njenu energiju kroz sebe, dopustite da Univerzum čini kroz vas i izgovorite tiho, više za sebe: EQUILIBRIUM.»

Ponovo tišina.

Začu se ponovo njen glas, koji svemu dodaje kraj:

«A sada činite što vam je volja, ostanite ležati ili se ustanite. Maloprije ste dopustiti Muladhari da uđe u vaš stvaran svijet. Sada joj dozvolite da vas upozna sa samom njom. Izgovarajte njeno ime što ćešće, radite meditaciju kojom sam vas podučila i osluškujte što vam Prva Čakra ima za reći.»

Neki Pikolići ostadoše ležati, a neki se uputiše svatko na svoju stranu, prepušteni trenutku koji se maločas zbio i ostavio na njima snažan trag.


Post je objavljen 07.08.2007. u 11:13 sati.