Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meandbeyonce

Marketing

the beyonce experience u Milanu

Vjerovali ili ne, gđica Beyonce će ove jeseni proslaviti svoju desetu godišnjicu na svjetskoj glazbenoj sceni. Davne 1997, grupa Destiny's Child je svijetu predstavila svoj prvi no. 1 hit "No, No, No". Otada su postale najprodavanija ženska grupa u povijesti glazbe, s poštenih 50 milijuna prodanih albuma, osvojile nekoliko Grammyja i dobile svoju zvijezdu na Hollywood Walk Of Fame. No, centar grupe, glavni tekstopisac kao i glavni vokal uvijek je bila Beyonce, i to ne bez razloga.

Bili njen fan ili ne, ljepotu, talent i raspon glasa od četiri i pol oktave joj malo tko može osporiti. Kao i energične scenske nastupe, koji su samo jedan od razloga zbog kojih sam se i uputila u Milano na njen koncert.
Image Hosted by ImageShack.us

I nisam se prevarila. Otkad je 2003. izašao njen prvi solo album "Dangerously In Love", Beyonce je pokupila 9 Grammyja i priuštila si titulu najpopularnije pjevačice na svijetu. Njen drugi album, "B'day", izašao u rujnu 2006., a u travnju ove godine je dočekao i svoj, sad već pomodni re-release. "B'day Deluxe edition" sadrži gotovo dvostruko više pjesama i popraćen je takozvanim video albumom, tj. DVD-om s dvanaest spotova s istog albuma.

U milanskom Datch Forumu je talijanska bezbrižnost došla do izražaja. Ako na ulaznici piše da koncert počinje u 21 sat, deset tisuća Talijana se pojavi u pet do devet. Na njihovu žalost propustili su support act, britanskog r&b pjevača Lemara, koji je pjevao za šačicu ljudi, ali je zato pobrao velikodušan pljesak za svoje dobre vibracije i raskošne glasovne mogućnosti.

Nekoliko minuta nakon devet, svjetla su se ugasila, iz centra pozornice je počeo šikljati bijeli dim, kroz kojeg smo uz zaglušujući vrisak publike ugledali zvijezdu večeri, glavom i bradom.
Ako se pitate kako Beyonce izgleda uživo, odgovor je jednostavan: isto, ako ne i još ljepše.

"Milano, are you ready to be entertained?" upitala je Beyonce, dok se iza nje otvarao pogled na prekrasnu pozornicu. Uz glasno odobravanje publike, koncert je otpočeo bombastičnim hitom "Crazy In Love", koji Beyonce uvijek zapečati takvim crescendom da ti pamet stane.

Nastavila je s pjesmama s albuma "B'day" - "Freakum Dress" i "Green Light". Nakon prvog presvlačenja, redale su se "Baby Boy", "Beautiful Liar" i "Naughty Girl", koje su sve redom izazvale ovacije, posebice "Beautiful Liar" za vrijeme kojeg smo Shakiru, nažalost, mogli vidjeti samo na ekranu, ali su nam zato Beyonce i jedna od plesačica vjerno predočile koreografiju iz spota, izmamivši muške, a bome i ženske uzdahe.

Za vrijeme drugog presvlačenja, kao i za vrijeme ostalih, imali smo priliku čuti kratke solaže njenog izvrsnog benda Suga Mama, koji se sastoji od 10 žena, među kojima su po par bubnjarica, saksofonistica i klavijaturistica te jedna trubačica, perkusionistica, gitaristica i basistica.
Image Hosted by ImageShack.us

Jedna od bubnjarica, Kim Thompson, inače vrsna jazz bubnjarica, prošle je ljeto sudjelovala i na Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji.

Beyonce se vratila na binu sa zvučnom baladom "Flaws And All", koja odudara od srcedrapateljskih prizvuka sličnih pjesama, i koju je tako čisto i iskreno interpretirala da je dolje potpisanoj, na vlastito čuđenje, skliznula suza niz obraz. Isto se minutu kasnije, dogodilo i samoj Beyonce, pa mi je odmah bilo lakše.

Nakon "Dangerously In Love", Beyonce je ubrzala tempo i na frenetično veselje publike otpjevala medley koji se sastojao od pjesama Destiny's Childa. Redale su se "Independent Women", "Bootylicious", "No, No, No", "Bug A Boo", "Bills, Bills, Bills", "Cater 2 U", "Say My Name", "Jumpin' Jumpin", "Soldier" i na kraju "Survivor", za koju se može reći da je himna te R&B grupe, ali i njene publike.

Slijedila je "Speechless", a nakon toga je gitaristica Bee Bee publiku zapalila fantastičnim rifom vrijednim bilo kojeg heavy metal koncerta, koji je bio uvod u energičnu "Ring The Alarm" koja je završila s impresivnom plesnom točkom Beyonce i plesačica.

Beyonce na bini gori od energije, te daje svoj maksimum, iako joj je ovaj koncert bio četvrti zaredom u četiri dana.

Nakon toga nas je puhačka sekcija vratila u one dobre stare Motown dane s pjesmom "Suga Mama", po kojoj je i bend dobio ime. U toj pjesmi, kao i idućoj "Get Me Bodied", Beyonce je još jednom dokazala svoj moćan vokal. Da se kojim slučajem rodila četrdeset godina ranije, bez problema bi stala uz bok Arethi Franklin ili Tini Turner. Slijedila je hip-hop ritmom podcrtana "Upgrade U", te kratki osvrti na "'03 Bonnie & Clyde", "Check On It" i "Dreamgirls".
Image Hosted by ImageShack.us

I EVO LJUDI TO JE DOSTA ZA DANAS KAD MI SE BILO DALO PISAT ČU O SEBI I ŠTA SAM RADILA I KAJ SE DEŠAVALO!SAD ČE UBZO ROĐENDAN OD MOJE SEKICE PA Č TE VIDJETI SLIKE!!I MENE NARAVNO!

Post je objavljen 07.08.2007. u 11:15 sati.