Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lijepauspomena

Marketing

*citati iz Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala*


Pokušaj živjeti, sjećanja su za starije-rekao je on.
Možda nas ljubav postara prije vremena i pomladi kada je mladost već iza nas.
Ali kako se ne sjećati tih trenutaka? Zato sam i pisala, da bi tugu pretvorila u čežnju, a samoću u uspomene. Da bih, nakon što je ispričam sama sebi, mogla zavitlati ovu priču u rijeku... tada će voda izbrisati što je vatra napisala.
Sve su ljubavne priče jednake.

Mogla sam. Nikada nećemo do kraja razumjeti značenje te fraze. Jer u svakom trenutku našeg života postoje stvari koje su se mogle dogoditi,a nisu. Postoje magični trenuci koji prolaze nezamjećeni i-odjednom - ruka sudbine mijenja čitav naš svijet.

Image Hosted by ImageShack.us


Bila sam tu jer me -iznenada- život bacio u Život. Nisam osjećala krivnju, strah ni stid. Što sam duže bila uz njega i slušala ga kako govori- bila sam sve uvjerenija da ima pravo: postoje trenuci u kojima treba riskirati, učiniti nešto ludo.

Postoje porazi. Ali nitko ih ne može izbjeći. Zbog toga je bolje izgubiti nekoliko bitaka u ratu za ostvarenje svojih snova, nego biti poražen a da ni ne znaš za što se boriš.

"Ako bol mora doći neka to bude brzo" , pomislih. "Jer život je preda mnom i moram ga iskoristiti što je najbolje moguće. Ako je pred njim izbor, neka se odluči odmah sada. Onda ću ga čekati. Ili zaboraviti"
"čekanje boli, zaborav boli. Ali ne znati za što se odlučiti najteža je patnja"

Ljubav ne pita mnogo, jer, ako počnemo razmišljati, počnemo se bojati. To je neobjašnjiv strah, uopće nema smisla pokušati ga prevesti u rijeći.
Možda je to strah od poniženja, od odbijanja, strah da će se sav čar rasplisnuti. Zvuču glupo, ali je tako. Zato se ne pita- učini se. Kako si ti sam toliko puta rekao, treba riskirati.

...znao je u čemu je draž: prihvatiti izazov i slijediti ga. Znati da ni jedan dan neće biti isti kao onaj predhodni i da svako jutro nosi svoje novo čudo, svoj magični trenutak, u kojem se stari svjetovi rasprskavaju i rađaju nove zvijezde.

Za snove se valja pomučiti.

Kad kreneš ususret ljubavi i ona kreće ususret tebi.

Važni životni trenuci...

Prije ili kasnije svi otkrijemo da važni životni trenuci u životu nisu oni glasno reklamirani, nisu rođendani, vjenčanja, mature ili razni ciljevi koje smo postigli. Prijelomni se trenuci ušuljaju na vrata sjećanja nenajavljeni, oni su kao odbjegli psi koji upadnu, pronjuškaju uokolo i naprosto nikad ne odu. Oni su mjerilo naših života


Post je objavljen 07.08.2007. u 10:57 sati.