Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damien2

Marketing

Moja noćna pričica

Prije nego li počnete čitati ovaj tekst samo da vas upozorim da je ovo mješavina nekoliko priča koje sam pod raznim okolnostima napisao, osobe koje se spominju u tekstu su stvarne, ali radi potreba teksta sam im promjenio imena, da nebi bilo zabune. A nadam se da će ovaj tekst nekim ljudima nešto i značiti

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Oko mene je svuda mrak. Sjedim u kadi prepunoj tople vode, baš onako kako volim. Voda je bila toliko vruća da se već lagano počela skupljati vlaga na pločicama. Ja sa pljugom u ruci pokušavam upiti ono malo svjetla što mi daje onaj mali preostali komadić sveće što gori u ljevome kutu pored pipe iz koje i dalje curi vruča voda.

Sjedim tako u kadi i koliko već dugo buljim u onu svjeću sve mi se vid zamaglijo i oći nemogu biti skoncentrirane na što točno gledam. Odjednom iz pozadine začujem kako me netko doziva imenom. Glas je toliko bijo umiljat kao glazba za uši u tome trenutku, ali nekako mi je bio poznat, ali u tome trenutku nisam mogao spojiti ga sa nekim licem ženske osobe koju ja poznajem. Automatski sam se stresao i došao donekle k sebi. Pogled mi je počeo trčati sobom nebi li našao izvor tog glasa. Dolazio je ravno ispred mene. Nevjerujući svojim očima, skupio sam oči i protrljao ih dobrano kako bi se uvjerio da si ovaj prizor ne zamišljam. Na moje iznenađenje ispred mene se nalazila blurana silueta žene, koja je zajedno samnom sjedila u kadi. I dalje nisam mogao spojiti sa licem a trudio sam se iz sve snage.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nastala je ona neugodna tišina, a ja i dalje nisam svjestan što se to zapravo događa u tome trenu. Lagano sam bio izgubljen i nisam znao što da radim. Počela mi se smijati onako blagim dječijim glasom, što je mene još više zbunilo. Primjetila je moje čudno ponašanje pa je počela ovako:
- Hej smiri se sve je uredu, kad je to izgovorila shvatio sam da je to jedna moja dobra prijateljica još iz djetinjstva, pa sam se malo smirio
- Vanja jesi li to ti ?
- Da, jesam – rekla je kroz smješak, mogao sam ju sad zamisliti kako to izgovara
- Vidim nekih problemčića imaš
- Kako znaš ? ; ništa mi sad nije bilo jasno
- Nečeš mi vjerovati ali to je zapravo jedna mala ljepa pričica koju bi ti sad mogla malo skratiti ali ako te baš zanima ispričat ću ti ju
- Hajde molim te daj me barem malo informiraj o čemu se sve ovo zapravo radi
- Evo i pojednostavnit ću ti malo. Ovako kad se ljudi rode, ovisno o pozociji zvijezda na nebu tj o tvome horoskopskom znaku, biraju osobu koja će prestavljati njihovu podsvjest u ovakvim situacijama. Eto to je najednostavnije i najkrače moguče. Jer barem malo shvačaš?
- Aha znaći sad u ovome trenutku moja podsvjest sjedi samnom u kadi?
- Da, ali hajde da mi pređemo na stvar radi koje sam došla, pa kad sitm završimo možemo o čemu god želiš
- Može da čujem što mi to imaš za reć pametnoga.
- Da te pitam onda da li ti zaista voliš Helenu?
- Pa ako si moja podsvjest onda valjda znaš za moje osječaje i za moja razmišljanja, zar ne
- Istina, ali sad želim to od tebe čuti na glas?
- Zašto?
- Nemoj mi postavljati molim te suvišna pitanja, o tome čemo kasnije kao što smo se i dogovorili
- Dobro dobro, kako go
- Hajde onda da čujem tvoje osječaje prema njoj
- A mislim kaj da ti kažem, da ju volim, volim ju i to više nego sebe, sve bi dao za nju.
- Dobro a koja su tvoja razmišljanja
- Oprosti ali zaboravih gore još navesti da sam primjetio kako mi je dan prazan kad ga provedem bez nje u mojoj blizini i kako su tužni dani kad legnem u krevet a ona nije pored mene.
- Doboro ovo je bilo ljepo, a sad da čujem koja su bila tvoja razmišljanja o vama
- A zadnje sam si zamišljao kako ja i ona imamo svoj stan i svoj mir i prostor, onda sam razmišljao o tome kako mi je bilo ljepo sa njom na moru, suživot u onih 20-etak dana da bi tako živio narednih još 100 godina.
- Aha, a daj mi reci samo da li ti je ikad palo napamet da ju prevariš?
- Pa iskreno da ti kažem nije, to mi je čudno za ovoliko vremena koliko smo ja i ona zajedno, iskreno to znaš kad mi se bilo dogodilo, a ja to sad stvarno nebi htio spominjat ok?
- Može ako ti tako želiš
- I jako mi je drago radi toga jer se osječam nekako nadopunjenim ,upgrejdanim kad vrijeme provodim sa njom ili razmišljajuči o njoj, a i primjetio sam da me smiruje jako njezina pristunost.
- Da to je bila zbilja ljepa misao, sječam se toga, oprosti nastavi molim te
- A jeli , kao da to nisi znala – rekoh joj kroz smjeh
- Istina. A daj mi onda reci kaj si ti glup, oprosti ali morala sam upotrijebiti taj izraz. Ti češ dopustiti da ti tako dobra cura sklizne kao kap vode sa dlana?
- Moram ti reči da je moje mišljejnje, što i sama znaš, da ja nju ne želim ni u kojem slučaju izgubiti, ali sad je na njoj da odluči.
- Ja ću ti samo reći da je ovaj razgovor koji smo mi vodili jako zanimljiv, znam da je na njoj da odluči, a ti znaš da sam ja tu uvijek uz tebe i da možeš pitati za savjet ako želiš. Sad ću te napustiti a ti malo razmisli pa joj se javi i nadam se da će vam uspjeti
Nakon što je to izgovorila nestala je. Više je nije bilo. Čak sam i sam sebe zapitao jesam li normalan. Ja taj odgovor nisam još saznao.

Nekoliko trenutaka kasnije, ne znam zašto ,počeo me hvatati san, pa sam izašao iz kade. Pljuga mi je već izgorila u ruci, a moja pluća i dalje žude za nikotinom. Uzeo sam ručnik i obrisao se. Nisam se trudio oblačiti pa sam se zaputio sam u krevet. Glavom mi je cijelo vrijeme prolazila pomisao kako bi bilo ljepo da je ona sad tu u mome krevetu da se mogu priviti uz nj i da zagrljeni uplovimo u svijet snova. Kako je realnost okrutna, udara me snažno u glavu jer nje nema tamo.

Kad sam se ispružio na krevetu zagledao san se strop, a glavom mi je prošla samo jedna misao BUDALO BEZ NJE NISI POTPUN, ONA JE TVOJA SRODNA DUŠA . Sa tom misli sam utonuo u snove nadam se da će ona biti u njima da mi ih maksimalno uljepša. Dok mi se polako oči sklapaju njezino lice se stvara predamnom, dok sam ga pokušavao poljubiti ono se lagano udaljavalo od mene. Pokušao sam se približiti njoj ali jednostavno nisam bio u stanju, makar sam se svim snagama trudio nisam se mogao pomaknuti sa mjesta. Najednom mi se samo zacrnilo pred očima i više nisam bio ničeg svjestan.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Post je objavljen 07.08.2007. u 02:50 sati.