Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetpisanerijeci

Marketing

Veronika je odlučila umrijeti - Paolo Coelho

Veronika je bila mlada žena koja je živjela sasvim prosječnim životom. Iako u njezinom životu naizgled ništa nije nedostajalo, osječala se ispraznom, zarobljenom u kolotečini. Potaknuta tim nezadovoljstvom, odlučila je oduzeti si život. Popila je prekomjernu dozu tableta za spavanje i čekala da zaspi posljednji put. No nemalo se iznenadila kada se ponovo probudila. Liječnici su joj objasnili da su joj (iako protiv njezine volje) spasili život, no samo privremeno. Samo nekoliko joj je dana ostalo od života, i te je dane morala provesti u bolnici. Jedva je čekala da joj ti dani što prije prođu, no kako je vrijeme prolazilo, sve je više bivala svjesna vrijednosti života. Njezina je iskustva postupno vode prema shvaćanju da je svaka sekunda njezinog bivanja izbor između življenja i umiranja. Naučila je naći ljepotu i u najjednostavnijim pojavama i u svemu oko sebe.

U ovoj se knjizi govori o potrebi pronalaženja novog načina života za ljude koji se često susreću s predrasudama drugih samo zato što razmišljaju na drugačiji način.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Paolo Coelho

S pravom više puta proglašavan najpopularnijim i najčitanijim piscem današnjice, Paolo Coelho je književnik čije su knjige objavljivane u preko 100 zemalja svijeta i prevađane na preko 40 jezika. Svojim poetičnim, ali opet realističnim i filozovskim stilom pisanja stekao je naklonost i čitatelja i kritičara. Svojom snažnom i očaravajucom pripovjedačkom vještinom pomaže nam da shvatimo neka od najvažnijih pitanja(i jos važnije, odgovora) u životu. Tjera nas da gledamo na život u posve drugačijem svijetlu i da obratimo pozornost na njegove prave vrijednosti pred kojima smo dotada držali oči zatvorenima.

Druga vaznija djela:
-Alkemičar
-Zahir
-Hodočašće
-Jedanaest minuta
-Peta gora
i dr.


Post je objavljen 05.08.2007. u 21:35 sati.