Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xxbloodyhellxx

Marketing

The last enemy that shall be destroyed is death...

UPOZORENJE:U OVOM JE POSTU SAŽETAK KNJIGE HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS ZATO GA NEMOJTE ČITAT AKO NE ŽELITE SAZNAT DETALJE!!!

Alo ljudi!!! Evo ja pišen novi post. Iznenadia me ovaj broj komentara i jedino šta van mogu reć je Thank you, thank you thank you!!!

Pročitala san Harry Potter and the Deathly Hallows. Moran reć da je Knjiga stvarno super, najbolja meni od svih HP Knjiga ako baš moran uspoređivat (iako su mi sve podjednako drage). Napokon se toliko toga raznjašnjava, a Knjiga je toliko maštovita, puna detalja i nevjerojatno opširna da se ponekad zapetljaš od svega toga. J.K je stvarno žena i po,svaka joj čast i stvarno joj velika hvala šta nan je napisala toliko dobre Knjige.

Kad san završila s čitanjen Knjige bilo mi previše ža jer znan da san pročitala sve Knjige i da nema sljedeće. Nema više onog isčekivanja i onih briga koje su nas mučile prije izlaska nove Knjige. Nema više pitanja na čiji odgovor moramo čekat do izlaska nove Knjige. Ža mi je jer su s ovon Knjigon završene pustolovine malog čarobnjaka, koji sad više i nije tako malen.

Najbolje poglavlje u Knjizi mi je Prince's Tale. U njemu Harry gleda Snapeova sjećanja koje mu je Snape da neposredno prije smrti. I moran Van odma reć ovo : Snape je dobar. Ja stvarno nisan očekivala da će na kraju tako bit nakon šta je u 6. Knjizi ubia Dumbledora. Harry u Situ sjećanja vidi Snapeova sjećanja koja objašnjavaju dosta toga. Snape je od malena bia prijatelj s Lily (Harryjevom mamom) i cili ju je život volia. Ipak, možda je on kriv za mržnju između nje i Petunije (koja je molila Dumbledorea da je primi u Hogwarts nakon šta je Lily dobila pismo), ali to sad nije pretjerano važno. Lily je Severusa uvik branila od Jamesai Siriusa koji su ga uvik maltretirali, ali njezino povjerenje u njega razbilo se kad ju je jedanput, dok ga je James uklea Levicorpusom (Snapeovo najgore sjećanje- HP i Red Feniksa) nazva mutnjakušon. Eee to je stvarno bilo grozno uvredljivo, a njoj se nikako nisu sviđali njeni prijatelji koji su se bavili Mračnom (Crnom, kako oćete) magijom. Iako je mrzia Harryjevog oca Jamesa, Snape je stvarno volia Lily i užasno ga je potresla njena smrt.
S druge strane, Snape je ubia Dumbledorea jer je Dumbledor tako želia. Dumbledore bi ionako u to vrime umra zbog kletve koja je bila na njemu otkako je stavia prsten Marvola Gunta na prst.
Snapea na kraju ubia Voldemort kako bi dobia Nepobjedivi štapić, jedan od Smrtnih svetosti (tako bi ja prevela Deathly Hallows jer su Deathly Hallows predmeti) koji je se osvoji kada ubijete čarobnjaka koji ga je posjedova. Prije Snapea je Elder Wand bia Dumledoreov.


Deathly Hallows su tri predmeta: Elder wand (nepobjedivi štapić), Resurrection Stone (kamen koji vraća mrtve među žive) i Invisibility Cloak (plašt nevidljivosti. Onaj koji ih posjeduje je Master of Death i ima neizmjernu moć. Dumbledore je kao mlad traga za njima zajedno sa Grindewaldomi premalo brinia o obitelji tako da je izgubia roditelje i sestru Arianu. Harry je ima 2 od 3 smrtne svetosti, ali ipak bez ovog nepobjedivog štapića je uspia porazit Voldemorta.

Horkruksi su: prsten M. Gaunte, Riddleov dnevnik (koji su već uništeni);
medaljon S. Slytherina do kojeg su Harry, Ron i Hermiona došli prerušivši se (uz pomoć Višesokovnog napitka) u djelatnike Ministrstva i upavši u Ministarstvo te su ga ukrali od Umbridgeice (kojoj ga je Mundugus Fletcher proda) i uništili uz pomoć Gryffindorovog mača ; pehar H. Hufflepuff do kojeg su došli provalivši u sef Bellatrix Lestrange u Gringottsu te su ga uništili u Odaji Tajni uz pomoć Baziliskovih zubi (Ronova ideja!!!) ; "izgubljena" dijadema R. Ravenclaw koju je Voldemort sakria u Sobu Potrebe, a uništila ju je Crabbeova kletva kojom je pokuša ubit Harryja, Rona i Hermionu, a ubia je na kraju samo sebe ; Nagini, Voldemortova zmija koju je Neville ubia dok je Harry "bia mrtav" po Harryjevoj želji. Fragment Voldemortove duše bia je i u Harryju, a Voldemort za to nije zna. Taj je dio uništen kad je Voldemort bacia Avadu Kedavru na Harryja po drugi put i koja ga ponovo nije ubila.


Harry i Voldemort su se konačno sukobili. Harry je doša pred Voldemorta spreman na smrt i on ga je pogodia Smrtonosnom kletvom. No Harry ponovo nije umre, naša se u nekom, amo reć, Međusvjetu između života i smrti i tu mu je Dumbledore sve objasnia o tome kako se može i mora vratit i dokrajčit Voldemort jednom zauvik. Tada se Harry vratia, ali Narcissa Malfoy je svima rekla da je Harry mrtav. Harry se pomoću Plašta nevidljivosti uspia iskrast i napokon se otkria svima i pokaza Voldemortu kako rat još nije gotov. Voldemort je ponovo bacia Adavu Kedavru na Harryja, ali se ta kletva valjda nekako odbila od Harryjev Expelliarmus i ubila ga jednom zauvijek.

Priča tu završava, a onda se prebacuje 19 godina posli, kad Harry i Ginny, Ron i Hermiona idu otpratit dicu u Hogwarts. Harry i Ginny imaju troje dice: Jamesa, Albusa Severusa i Lily. Ron i Hermiona imaju dvoje dice koji se zovu Rose i Hugo. Draco ima sina Scorpiusa koji je nalik njemu dok je bia njegove dobi. Knjiga završava rečenicama : The scar has not pained Harry for nineteen years. All was well.

Ja san se dosta naplakala čitajući Knjigu. Umrlo je dosta likova a najviše mi je bilo ža Hedwige, Dobbyja, Freda, Lupina, Tonks i na kraju Snapea shvativši da je zapravo cilo vrime bia odan Dumbledoreu i da je bia dobar. Dosta me rastužilo i kad je Harry posjetia grobove svojih roditelja u Gordicovom dolu. Ali ipak mi je na kraju bilo drago šta priča završava Happy Endom.

Sve u svemu Knjiga je odlična, najbolja. Preporučavan je svima, onima koji jesu HP fanovi, a i onima koji nisu. Pozdravljan Vas sve. Arrivederci!!!





Post je objavljen 04.08.2007. u 16:25 sati.