Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filmtvreviews

Marketing

MOVIE: The Simpsons Movie ~ Simpsoni: Film


REŽIJA: David Silverman
GLASOVI: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright
ŽANR: animirana komedija
STUDIO: Akom Production Company
GODINA: 2007.
TRAJANJE: 80 min.
RELEASE DATE (US): 21.7.
RELEASE DATE (Hrv): 26.7.
IMDb OCJENA: 8,3/10


"For years, lines have been drawn...and then colored in yellow."



Idiličan život obitelji Simpson u mirnom gradiću Springfield prekinut je nakon što, zbog Homerove nepromišljenosti, grad postaje toliko zagađen da predsjednik Schwarzenegger odlučuje cijeli grad izolirati pomoću ogromnog balona, a građani Springfielda krivnju svaljuju na Simpsone...

Kao i svaki drugi fan ove hit-serije, bio sam pomalo zabrinut za ovaj film jer zadnje 2-3 sezone serije i nisu bile toliko smiješne. Ipak, ovaj je film dokaz da se u, ni manje ni više 80 minuta , može ubaciti bezbroj stvarno smiješnih fora. Pravi primjer za to jest sam početak filma, kada je obitelj Simpsons u kinu te gledaju filmsku verziju njihovih omiljenih Itchya i Scratchya, te nakon par minuta filma Homer pošizi i prodere se: Zašto moramo plaćati kartu za nešto što cijeli dan možemo gledati na televiziji?

Sam koncept filma možda i nije pretjerano originalan, jer, naravno, kao i u svakom sličnom obiteljskom filmu, dolazi do svađe glavnih likova i naravno, spašavaju grad u zadnji čas. Ipak, ideja da se Springfield potpuno izolira od ostatka svijeta pomoću divovskog balona je stvarno odlična, te smo, zahvaljujući takvoj priči, imali čast upoznati novog lika koji će se sigurno svima dopasti - strašno "inteligentnog" predsjednika Schwarzeneggera. I unatoč tome što se pojavljuje u samo dvije scene, upravo su ti trenuci, po mome mišljenju, bili jedni od, ako ne i najsmješniji trenuci filma.


A kad smo već kod likova, ono što je stvarno pohvalno jest činjenica da se 90% likova, koje možemo vidjeti kroz 400 epizoda serije, pojavljuje u filmu, makar s cameo ulogom.

Možda je jedini problem filma trajanje. Bez odjavne špice film, nažalost, traje jedva 80 minuta, te će se okorjelim fanovima, kojima će vrijeme proletiti, film činiti kao produžena epizoda ovog svjetskog fenomena. Nemam više ništa za reći - svi znamo kakvi su koji likovi, svi znamo kakva je animacija, kakav je humor, na vama ostaje samo da pogledate ovaj film jer će rijetko tko zažaliti. Film još uvijek vlada američkm Box Officeom i nema sumnje da će tamo ostati još jako dugo, jer ovaj je film pravo malo ljetno osvježenje, i jedan je od rijetkih ljetnih blockbustera koji nisu razočarali!

Post je objavljen 04.08.2007. u 22:59 sati.