Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petardragojevicfan

Marketing

Petar Dragojević: Split je premali grad za moje planove

(petrov nedavni intervju, skinut s net portala Glas Dalmacije)

Pjevač Petar Dragojević otkriva da je prije nekoliko dana dogovorio glazbenu suradnju karijere. Naime, 28 - godišnji Splićanin svoj drugi album snimat će u talijanskoj produkciji u studiju u kojem je na svom posljednjem glazbenom uratku radio Eros Ramazzotti. Izlazak albuma očekuje se u listopadu.



- Bit će to nešto zreliji i ozbiljniji album od prethodnog. Cijeli sam život želio ovakav album. Moj san se konačno ostvario. Album će biti u stilu talijanskih zvijezda Giorgije i Ramazzottija. Čak dvije pjesme pjevam na talijanskom jeziku.



Je li to velik korak u Vašoj karijeri?


- Naravno, iako ne znam talijanski jezik , uvijek sam volio kancone.



Kako ćete promovirati album?


- Planiram napraviti promociju u Zagrebu u hotelu Antunović. Atmosfera će biti intimna. Sam ću birati hranu i pića koja će se služiti. Bit će to proslava po mome guštu.



Zašto za promociju niste odabrali rodni Split?


- Split je premali grad za ono što planiram. U Zagrebu su svi mediji koji će pratiti moju promociju.



Image and video hosting by TinyPic


Već ste dosta godina u estradnim vodama. Je li Vam se kao mladom pjevaču teško probijati prema vrhu?



- Jako teško. U Hrvatskoj je 4.000 registriranih pjevača. Velika je konkurencija i borba je jaka. Da bismo uspjeli moramo se dosta pomučiti. Često na površinu isplivaju ljudi koji imaju novca, bez obzira na kvalitetu. Nekoliko mojih kolega izvrsno pjevaju, ali nemaju novca, ni mnogo rezultata. Na svome putu ka uspjehu imao sam sreću što mi je stric pjevačka legenda Oliver Dragojević. No, to prezime mi je znalo i odmagati. Moj se rad uvijek usopoređuje s Oliverovim koji je samo jedan i neponovljiv. Ne želim ići njegovim putem. Uspio je u drugo vrijeme kada su pjevači nastupali na mnogo većem tržištu bivše države. Danas se mnogo teže probiti. Međutim, ja se i dalje trudim i mnogo radim. Volim svoj posao. Uspjeh mi nije najvažniji u životu. Želim zabavljati ljude.



Koliko Vam je Oliver pomogao u karijeri?



- Mnogo. Platio mi je prvu snimku. Od njega sam čuo mnogo korisnih savjeta. No, nikada me nigdje nije gurao kao svog nećaka na čemu sam mu zahvalan. Pokazao mi je smjer, a zatim me pustio da se sam uspinjem po trnovitom estradnom putu.


Post je objavljen 04.08.2007. u 00:31 sati.