Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Frostbiten (2006)

Frostbiten (2006)

Produkcija: Paramount Pictures (plus par švedskih produkcijskih kuća)
Redatelj: Anders Banke
Muzika: Anthony Lledo
Vizuelni spec. efekti: Fido Film AB
Nagrade:
2006 god. - osvojio Fantasporto međunarodnu nagradu (naj. film) i Festival Trophy na Screamfestu (naj. Score - Anthony Lledo)

Petra Nielsen.............Annika
Grete Havnesköld......Saga
Emma Ĺberg.............Vega
Jonas Karlström........Sebastian
Mĺns Nathanaelson....Lukas
Carl-Ĺke Eriksson......Prof. Gerhard Beckert
Mikael Göransson......Jacob
Anna Lindholm..........Mona

Film je izašao u kina 28. veljače, 2006
Trajanje: 98 minuta

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Odličan početak filma

SADRŽAJ:
"- Doktorica Annika i njena 17-godišnja kćer Saga su se upravo doselile u mali gradić Norrbotten na sjeveru Švedske, gdje će Annika vršiti svoj novi posao u obližnjoj bolnici. U svojoj novoj školi Saga upoznaje bizarnu djevojku po imenu Vega, koja joj odmah predloži da dođe na party koji će se uskoro održati. Pošto se nema baš puno raditi u gradiću u kojem upravo nastupa mjesec dana noći, Saga pristaje doći. U isto to vrijeme se događaju čudni događaji, gdje mladi ljudi stradavaju u čudnim nesrećama. A kad se na partyu pojave crvenolike tablete za koje svi misle da je neka nova vrsta ecstazya svi sve pomame za njima, no misteriozne tablete obične ljude pretvaraju u vampire...ubrzo se hladnim, snježnim gradom otvori pravi pakao na zemlji..."

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket u čošku vampir kutri Saga...look out, girl

RECENZIJA:
"- Evo nam svježeg vampirskog filma, ali ovaj put iz Švedske. Ono što mogu reći za ovaj film jeste da imam dvojakih dojmova nakon što sam ga pogledao:

pozitivni dojmovi
- okoliš u filmu (snijeg...mnogo snijega) i stalna noć...što ćete slab sam na takav okoliš u bilo kojem filmu
- ratni početak filma (gdje u zabitom dijelu Ukrajne, 1944 godine njemački vojnici se izgube i poslije u jednoj kolibi bivaju napadnuti od vampirice)
- par odličnih komičnih scena (svi prizori sa Švedskom policijom; scena kad baba zove policiju u trenutku kad ekipa povampiri pa napadne one koji nisu vampiri na partyu, a ona izvali da su tinejđeri prekrdašili sa hip-hopom; scena sa psima koji pričaju)
- specijalni efekti su u nekim djelovima odlični
- veliki plus filma jeste da je Švedski (napokon da se malo maknemo sa engl. govornog područja)
- Grete Havnesköld je definitivno mlada nada Švedskog glumišta (a ako nećemo gledati konju u zube i Emma Ĺberg)
- odlična muzika (pogotovo na odjavnoj šici: Disable me od "Raised Fist") za koju je zaslužan Anthony Lledo

negativni dojmovi
- mnogo se petljalo sa filmom (scenarij je bio gotov još davne 99'), a bogme i scenarij na mnogo mjesta propušta (da ne zaboravim....film se gubi u zadnjih 30-40 minuta)
- film je mogao biti sa boljom atmosferom tj. mračnijom...a ne bi mu falilo ni da j krvaviji
- 30 Days of Night klon (ako ćemo ići u krajnost)
- film kao da je napravljen za tinejđere od 12 do 16 godina, a oni koji su naviknuli na filmove poput "Fright Night" ili "Lost Boys" neka film gledaju na svoju odgovornost
- specijalni efekti su u nekim djelovima vrlo slabi (baš se vidi da je CGI efekt kompjuterski)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket "The Boss" ganja dok. Anniku

Sve u svemu film mogu okarakterizirati kao dobar pokušaj (Andersu Bankeu je ovo takoreći prvjenac, pa kako se kaže prvi se mačići u more bacaju) prikaza vampira sa Švedske strane (Hey, Sweden! viknuo bi sad McReady), pogotovo onaj početak. Likovi su plošni skoro na granci nezanimljivosti (scenarij je vrlo slab; iako se glumice koje glume Vegu i Sagu svojski trude), ali gledao sam ja i stvarno loših vampirskih filmova, pa ovaj postavljam u onaj limbo - nit smrdi nit miriše. Ali kad se osvrneš oko sebe i pogledaš na termometar (sad je kod mene 38 celzijusa) dobro dođe da malo naguštaš oči na zimsku ugođaj u filmu. Eto, neću pametovati kao što inače radim, nego onaj tko voli neka izvoli...a ja ću poželjeti da što prije dođe "30 Days of Night".

Post je objavljen 02.08.2007. u 23:59 sati.