Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idriziukucicvijeca

Marketing

BLOODHOUND GANG

Ovo planiram vec dugo vremena napisati, ali bas i nisam imao volje, decki su za mene carevi i najvece spaljevine pa evo, ukratko, biografija "Bloodhound Ganga" :

Sa King Of Prussia, skupina Bloodhound Gang je sletjela na alternativne top ljestvice godine 1996.
Radilo se o spoju sexualno nabrijanih i ne politickih elemenata.
Bend su osnovali frontmen Jimmy Pop i gitarist Lupus 1994.g. u Philladelphiji. Momci su miješali punk rock sa hip-hop glazbom. Frontman Jimmy Pop Ali i Lupus producirali su prvo Bloddhound Gang izdanje tj. EP iz 1994.g. pod nazivom Dingleberry Haze.
Godinu dana kasnije, duo je potpisao za izdavacku kucu Columbia Records, a sve vezano za izdavanje njihovog debi albuma naziva Use Your Fingers. Album nije doživio uspjeh te je Columbia odustala od ugovora. No, odustajanja nije bilo. Ali i Lupus su pronašli basistu Evil Jareda, bubnjara imena Spanky G te DJ-a imena Q-Ball. U takvom sastavu snimili su drugi LP naziva One Fierce Beer Coaster. Album su objavili sredinom 1996. godine za malu izdavacku kucu Republic. Radio postaja MTV je jako puno svirala single sa tog albuma "Fire Water Burn", glede alternativnog dijela svog programa, što je skupini Bloodhound Gang donijelo popularnost. Sa tim je došlo i do potpisivanja ugovora sa vecom izdavackom kucom naziva DGC.
Nakon toga, nakon velikog odgadanja dogodio se album "Hooray For Boobies" pocetkom 2000. godine i taj album im je donio veliki uspjeh hitovima kao što su "Along comes Mary", nezaboravnim majmunskim spotom "The bad touch", te pjesmom "The inevitable return of the great white dope" koja je dobila mjesto u sondtracku za film "Scary movie", i naravno, pjesmom "The ballad of Chasey Lain" koju je Jimmy Pop napisao poznatoj porno glumici u nadi da će ju namamiti u krevet.
Nakon petogodisnje pauze izasao je spot "Foxtrot Uniform Charlie Kilo" koji je najavio nadolazeći album "Hefty Fine", sa kojeg je izasao jos jedan hit "Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss".

A evo i par njihovih spotova, neke sam vec objavio u starim postovima:

THE BAD TOUCH


THE BALLAD OF CHASEY LAIN


ALONG COMES MARY


THE INEVITABLE RETURN OF THE GREAT WHITE DOPE


KISS ME WHERE IT SMELLS FUNNY


UHN TISS UHN TISS UHN TISS


NO HARD FEELINGS


Post je objavljen 02.08.2007. u 09:52 sati.