Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/papprike

Marketing

Jure Francetić 1912-1942

Jure Francetić rođen u Prozoru mijestu kraj Otočca ...
Godine 1931. upisuje studij prava u Zagrebu, a ne dugo nakon toga zavrsava u zatvoru. Dobiva 3 mjeseca strogog zatvora i progon iz Zagreba na 5 godina.
Nakon toga vraca se opet u Zagreb di dobije pozive za osluženje vojnog roka u kojemu je dobio čin podnarednika .
Poslje toga opet se vraca u Zagreb i pocne dijeliti letke i brošure o Ustašama.
Radi toga je opet završio u zatvoru i protjeran iz Zagreba di odlazi u njemačku.

Vrača se u Hrvatsku kad je nastala NDH di ga je Ante Pavelić proglasio ustaškim povjerenikom za Bosnu.
Poslije uspješnih akcija Crne legije u istočnoj Bosni, promaknut je u čin ustaškog dopukovnika.
Di salje pismo Anti Paveliću"o poglavniče, sretan sam da Vam mogu javiti da hrvatske ustaške puške i ustaški topovi od danas čuvaju našu povijesnu granicu. Potresni su prizori našeg ulaska u Srebrenicu, kada su sinovi u ustaškoj odori pokazali svojim majkama, donoseći im zaštitu hrvatskog oružja da mogu nastaviti s obavljanjem svojih poslova".

Kasnije mu Ante Pavelič dodijeljuje novi zadatak u Liki: Dok je dolazio u Liku pokvario mu se avijon i sruši u bagru partizana di je ubijen.
Navodno je dan prije polijetanja Francetić poslao Paveliću pismo sadržaja:"Poglavniče! Moji crnci (Crna legija) su samo meni vjerni i samo smrt će me zaustaviti da se pridružim tamošnjim partizanima u borbi protiv Talijana koji nisu ništa bolji od četnika, jer pale i uništavaju našu domovinu. A ja kao rodoljub ne mogu to više podnijeti a vi poglavniče odlučite o daljnjim postupcima. Vaš vierni i uvijek odani Jure Francetić."

Jure Francetić je nazvan vitez Ustaški!
Podignta mu je spomen ploča u Slunju koja je uklonjena 4 god kasnije!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ANTIFAŠIST-Taj su naziv skovali Staljin i njegova okolina , da bi se pod njime krili komunisti koji su djelovali izvan Sovjetskog saveza. Zbog jezovitih masovnih zločina, što su ih počinjali poborniici diktature proleterijata u Sovjetskom savezu počevši od 1917.god. , imena komunist, boljševik i marksist bila su toliko ozlaglošena, da demokratski svijet ni u času, kad je bio najteže potisnut od sila osovine , nije htio ni prihvatiti kao svoje saveznike ljude, koji su ispovijedali komunističku ideoligiju. ''Antifašiti'' su naprotiv za demokrate bili prihvatljivi. No kako se pokazalo, vuci su u janjećoj koži ostali krvoločni , jer ''antifašisti'' nisu ništa drugo nego komunisti!



Replay video | Share video | Watch more videos









Post je objavljen 01.08.2007. u 13:43 sati.