Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

Posljedni ispračaj...

U zadnje vrijeme sam se više puta srela s ljudima koji su nedavno izgubili kućnog ljubimca-psa. Bit ću iskrena i neču reči znam kako vam je, jer meni nikada nije uginuo pas... Ali skoro znam kako im je jer su meni uginule dvije mačke. Posljedni ispračaj je zapravo teži za čovjeka nego za psa, ali vjerujem da će čovjeku biti lakše ako zna da je olakšao psu posljednje trenutke.

1. Ja živim samo 10-15 godina. Svaka riječ od tebe meni puno znači. Molim te dobro razmisli prije nego me uzmeš i postanem dio tvog života.
2. Daj mi dovoljno vremena da shvatim što želiš od mene.
3. Vjeruj mi, od toga živim
4. Nikada se ne ljuti na mene i ne kažnjavaj me. Ti imaš svoj posao, svoju zabavu, svoje društvo, a ja imam samo tebe.
5. Molim te ponekad razgovaraj samnom. Iako ne razumijem riječi, poznajem tvoj glas i znam da je on u tim trenutcima namijenjen samo meni.
6. Kako god da se odnosiš prema meni, dobro ili loše ja to nikada ne zaboravljam.
7. Prije nego me udariš pomisli na to da bih te svojom čeljusti lako mogao zgrabiti za ruku i ugristi te, ali ja to nikada ne činim.
8. Prije nego li me izgrdiš, kažeš da sam slab, lijen ili trom razmisli. Možda me muči nepravilna prehrana, možda sam bio predugo na suncu ili mi je oslabilo srce.
9. Brini se za mene i kada ostarim i ti češ jednom biti star.
10. Pripremi me za posljednje trenutke moga života. Nemoj reći da to nemožeš gledati i prepustiti me samome sebi. Znaj da mi je uz tebe sve puno lakše.
I ja bi dodala 11... Čini mi se da sam ovo čula, ali:
11.Kada me više ne bude nemoj mjesecima tugovati. Udomi novog psa. Poštuj ova pravila i dok njega budeš odgajao. Usprkos novome psu nikada me nemoj zaboraviti zato jer ja tebe neću.

To piše u mom boxu...

Ako znate da će pas uginuti najbolje je nazvati vetrinara i dogovoriti termin kada nije u žurbi. S psom trebate ostati do zadnjeg trenutka. Eutanazijom ćemo psu "prijuštiti" najbezbolniju smrt, ali najvažnije je da vi budete uz njega. Možda će vam biti lakše ako ga pokopate ispred kuće da znate gdje je i da nemate grižnju savjesti dali je na nekom smeču ili odlagalištu. U drevnom Peruu ljudi su svoje pse pokapali u grobnice. Rastanak s ljubimcem ćete jednostavno najbolje podnijeti ako taj rastanak olakšate ljubimcu... Jer rastanak s ljubimcem je ubiti najteži zato što imate grižnju savjesti da ste napustili ljubimca... Ako spriječite tu grižnju savjesti posljedni ispračaj bit će vam lakši... I nikada nemojte ostaviti psa kada bude star jer to isto spada pod posljedni ispračaj... Zapravo dovoljno je reči: Pas vas nikada neće ostaviti pa nemojte ni vi njega...

P.s. psa nikada nemojte ostaviti u staračkom domu.

30 Post


Dodatak

Obavezno posjetite Prijatelje životinja
i pročitajte tri posljednja "posta":

Ovaj
Ovaj
Ovaj

Puno vam hvala na komentarima i uskoro ču napisat novi post!

Post je objavljen 01.08.2007. u 12:48 sati.