Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Baby Update

Danas smo imali onaj prvi pravi ultrazvuk koji nije bio samo da znatiželjne buduće mame vide to malo čudo koje raste u njima, nego su bebu pregledali sa svih strana i mjerili sve što se izmjeriti dalo. Prva na redu je bila kost noge (ona što ide od koljena prema gore. Na žalost, nazive kostiju znam samo na engleskom jer anatomiju kod nas nikad nisam učila), pa kost ruke, pa je teta sonogramka (the sonogram technician) nekoliko puta mjerila kičmu, onda dužinu, širinu i obim glave. Pregledala je i srce, bubrege i ostale unutarnje organe i veoma smo sretni sto se sve razvija baš kako i treba.

Dragi i ja smo uživali. On je danas po prvi put vidio bebu i bio je oduševljen! A beba, beba je fantastična… pomjerala je ručice i nožice gore dole, češkala se rukom po glavi, a najbolje je bilo kad je malim prstićima ruke uhvatila prstiće noge i tako se igrala. Mislim da joj je veoma fino unutra i da voli da se igra.

Na moje malo razočarenje beba nije htjela da raširi noge (kulturna neka beba!) i da nam fino pokaže šta se tamo nalazi tako da još uvijek baš i ne znamo da li je dječak ili djevojčica. No, teta sonogramka kaže da je ona 90% sigurna da je dječak. Nije 100%, ali nije me iznendailo kad je to rekla. Da je rekla 90% misli da je curica, onda bi bila iznenđadena. Nekako cijelo vrijeme imam neki osjećaj da je pinatić djecak. Ne znam kako da to objasnim, ali jednostavno tako osjećam…

A što se ostalog tiče, ja se osjećam veoma fino. Povraćanje je prestalo kao da ga nikad nije ni bilo. Stomak polako raste, još nije uopšte veliki pa se mogu i savijati i tračati. Od prošlog pregleda (prije 4 sedmice) sam se udebljala 3 lbs (oko kilu i po) što znači da sladoled i nije bio tako strašan :)

I za kraj dvije slike našeg malog bebca koji je 15 cm dugacak i 255 grama težak.
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Lilypie Expecting a baby Ticker


Post je objavljen 31.07.2007. u 02:03 sati.