Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bloodcrow

Marketing

cradle of filth !!!!!!!!!!!!!!!!!

Cradle of Filth je osnovan na ljeto 1991 u Engleskoj . Prvi članovi su bili Dani (vokal) , John (bass) , Darren (bubnjevi ) , Robin (gitara) i braća Ryanovi Paul (gitara) i Benjamin (keyboards). Bendovi od kojih su najviše inspirani su Bathory, Celtic Frost i Diamanda Galas kao i književni geniji Lord Byron, Sheridan LeFanu, Friedrich Nietzsche, Bram Stoker i Charles Baudelaire .Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-30

U siječnju 1992 izdali su svoj prvi demo koji nije bio uspješan . Kasnije je Robin napustio bend . Kasnije su oni izdali još jedan demo koji je imao dobar odgovor . Nakon nekog vremena nezavisna izdavačka kuća Tombstone Records je pokazivala interest za bend , ali nakon nekih problema nisu potpisali sa njom . Kao posljedica toga John je napustio bend da završi svoju karijeru , a Robin se vratio u bend da svira bass gitaru .Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-30

Krajem 1992. izadli su svoj zadnji demo "Total Fucking Darkness" . Dani je opisao to kao jedini važan demo koji su napravili . Kasnije je Derren bio zamjenjen od Nicholasa Barkera na bubnjevima i tada su napokon dobili ugovor za Cacophonous Records .
Nakon završenog petog albuma , Midian , izdan na Halloween 2000 sljedilo je opširni tour kroz čitavu Europu i Ujedinjeno Kraljestvo . I na ovom albumu su se držali starog koncepta male vampirskih i nekad female melodičnih vokala , koji je dosegao iznimnu popularnost.
Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-30
Cradle of Filth , bend koji je prešao dosta promjena tijekom svojih deset godina postojanja i čiji se svaki album razlikuje od prethodnog . Razlog tome je najviše bilo stalno šaltanje članova , jedini koji su u bendu od početka su Dani i Adrian . Ovaj band sam sebe karakterizira kao black metal , iako bi mu ja dao oznaku komercijalni black-gothic metal . To ne znači da su loši , iako poslije izdavanja drugog albuma pošli su pogrešnim putem za blackere i okrenuli se široj publici . Najzanimljivije su mi teme oko kojih se vrte njihove pjesme , navest ću samo par . Saffron's Curse sa Midiana , pa svatko tko nešto zna o Starom Egiptu je ovo poznato ,Cthulhu Dawn , tu ih je inspirirala stara perzijska mitologija , dalje Death Magic for Adepts isto sa Midiana , pa tu ih je inspirirao Clive Barker , točnije njegov film , Hellraiser ( I really , really like this movie ) . Oni su surađivali sa Douglas Bradleyom , glumca koji je igrao Pinheada u prije spomenutom filmu . Bathory Aria sa Cruelty and the Beasta ... pa mislim da to nije potrebno spominjati , priču o "Krvavoj Grofici" .Dani sam kaže , koji je najzaslužniji za njihove prekrasne lyricse , da je uvijek bio inspiriran mitologijom i noćnim bićima.
Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-30

Post je objavljen 30.07.2007. u 14:31 sati.