Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/linkinpark6666

Marketing

Za početak...

Bok! Ja sam se već predstavila, a sad je red na vama. Molim Vas da mi ostavite komentar, i nekako ih rasporedite, da me budu svi na jednom mjestu...

Najviše slušam Linkin Park, Dire Straitse, Billy Talent, RHCP i Guns´n´Roses. Ne volim boy-bendovebang
Prošli blog sam krenula o Linkin Parku, no sad ću krenuti sa Dire Straitsima, o.k.?


1977. godine, u doba punk rocka, bend Dire Straits je počeo svirati. Svirali su klasičan rock jer je scena bila prepuna punk rock bendova i zaključili su da bi bilo najbolje publiku "osvježiti" sa malo dobrog, starog rocka. Njihove najpoznatije pjesme uključuju pjesme: "Sultans Of Swing", "Romeo and Juliet", "Private Investigations", "Money for Nothing", "Walk of Life" i "Brothers in Arms".

1978. su snimili prvi album pod nazivom "Dire Straits". Prvi album nije doživio neki preveliki uspjeh u Velikoj Britaniji, no singl "Sultans of Swing" postao je iznenađenje na britanskim top ljestvicama, ulazeći u top 10. Njihov drugi album, Communiqué, izdan 1979. postao je broj jedan u Njemačkoj.

1980. izdali su treći album, "Making Movies". Singl "Romeo and Juliet", postao je svojevrsni znak benda Dire Straits.
Njihov četvrti studijski album, "Love Over Gold", koji je pušten u prodaju 1982, je bio prvi album koji je producirao sam Mark Knopfler. Njihov hit s tog albuma "Private Investigations" dao je Dire Straitsima prvu pjesmu koja je ulazila u top 5 britanskih ljestvica.
Singl je bio na drugom mjestu usprkos duljini pjesme od gotovo 7 minuta(!!!).
Još jedan singl, "Industrial Disease", je u Kanadi bio u top 10 kanadskih ljestvica. 1983 je pušten singl "Twisting by the Pool" kji je bio najava dvostrukom live albumu !Alchemy"(1984.) Album "Brothers in Arms" je postao najprodavaniji album u Velikoj Britaniji, a u SAD-u je uspjeh doživio hit "Money for Nothing".Image and video hosting by TinyPic


Dire Straitse čine:Mark Knopfler
John Illseley, Alan Clark i Guy Fletcher. Kao što su vremena prolazila, tako se i postava mijenjala. Tako su se izmjenjivali:David Knopfler(Markov buraz), Pick Withers, Hal Lindes, Terry Williams, Jack Sonni i Omar Hakim.

Nažalost, Dire Straitsi su se raspali 1995. godine, no iza njih su mnoge uspješne godine, i mnoge uspješne suradnje, kao što su sa pjevačem Stingom(na pjesmi "Money for Nothing"), Ericom Claptonom ("Wonderful Tonight") itd.

Post je objavljen 30.07.2007. u 09:32 sati.