Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

ZET-u platio 6000 kuna za švercanje

Pročitao sam ovaj zanimljivi članak na web stranici www.palotinci.hr, a oni su to preuzeli iz Jutarnjeg lista. Svidio mi se pa ga objavljujem.

Vjerujem da sreća ne ovisi o novcu i da nam je doista potrebno vrlo malo, ispričao je ‘švercer’ Davor Juroš.

Davor Juroš, 35-godišnji ekonomist iz Zagreba, na žiroračun ZET-a nedavno je uplatio čak 6000 kuna kako bi platio svoj ‘švercerski dug’ iz đačkih i studentskih dana.

Tako je 15. svibnja, zahvaljujući poštenju i dobroj volji Davora, na račun ZET-a sjela svota na ime ‘povrata duga zbog švercanja’.

- Kada sam se kao student švercao, nisam to smatrao ničim ozbiljnim ni strašnim. No ima već neko vrijeme da mi se život promijenio. Došlo je do prekretnice i ja sam se okrenuo biblijskim načelima i vjeri. Potaknut Bogom, odlučio sam popraviti pogreške iz prijašnje faze života. To švercanje mi je zadnjih godinu dana u misli dolazilo kao nepravda koju sam napravio - ispričao je Davor.

Sa željom da ispravi svoju pogrešku, Davor je prionuo računanju. Koristeći cijenu đačkog, odnosno studentskog pokaza prije nego je on postao besplatan, došao je do svote od pet tisuća kuna. Njoj je, vodeći se biblijskim načelom o davanju još petine, dodao još tisuću.

Saznao sam broj žira i uplatio novac putem interneta. Kada sam to učinio, bio sam istinski sretan. Vjerujem da sreća stvarno ne ovisi o novcu i da nam je doista potrebno vrlo malo. Odgovoran sam za propust koji sam učinio i sada osjećam slobodu i mir.


Kao ljudi stalno trčimo za nekim ispunjenjem, a pred nosom nam je Bog koji nam to želi dati - objasnio je Davor, koji nije očekivao da će njegova gesta iznenaditi okolinu. Dok su neki smatrali da ga treba upisati u Guinessovu knjigu rekorda, drugi su se u čudu pitali ‘zašto je to učinio’.

Prije par dana su me nazvali iz ZET-a i bili su oduševljeni mojim potezom. Moram reći da je žalosno što moraju biti oduševljeni nečim što im zaista pripada - dodao je Davor.

Na kavu s Davorom

Čelni čovjek Zagreba najavio je kako će s Davorom idući tjedan popiti kavu. - Nadam se da će i drugima proraditi savijest. ZET je bogatiji za 6000 kuna, a taj se čovjek ne treba ni ispovijedati - pohvalio je Milan Bandić Davora.




Post je objavljen 28.07.2007. u 22:55 sati.