Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/superzvijezda

Marketing

10 svari koje morate znati o beyonce

Beyonce – 10 stvari koje morate znati
Destiny's Child su se raspale, ali Beyonce je nastavila pjevati. I ne samo to – odnedavno se ozbiljnije posvetila glumi, pa je tako možemo gledati i u 'Pink Pantheru', novoj hit komediji gdje glumi uz bok Steveu Martinu. Upoznajte Beyonce pobliže i naučite 10 osnovnih stvari koje morate znati o njoj


Pjevačica, tekstopisac, glumica, model... Ima li kraja njezinim telentima?


Beyoncé Giselle Knowles rođena je 4. rujna 1981. u Houstonu, u Teksasu, a proslavila se kao R&B pjevačica i glumica. To su osnove. Evo što još morate znati o njoj:

1. Destiny's Child

Ako potraje njezina solo slava, nove generacije bi mogle zaboraviti kako je sve počelo, pa evo malog podsjetnika – prije nego što je Beyonce postala Beyonce, bila je Beyonce Knowels iz grupe Destiny's Child, doduše njezin glavni, temeljni i nepromjenjivi član, čije su sposobnosti tekstopisca i proslavile bend, a i čiji je otac, na kraju krajeva, bio i menadžer cijele ekipe.




Ove godine u američka bi kina trebao krenuti i njezin novi film 'Dreamgirls', adaptacija popularnog brodvejskog mjuzikla istog imena, u kojoj uz Beyonce glavne uloge imaju Jamie Foxx i Eddie Murphy








Singlovi kakvi su 'Bills Bills Bills', 'Independent Women', 'Say My Name' i 'Bootylicious' ušli su u pop povijest i upisale Destiny's Child u knjigu nekih od najvećih hitmejkera novije povijesti R&B-ja, sa 33 milijuna prodanih ploča do 2002. godine. Prošle godine su se raspale, no cure i dalje rade punom parom na svim stranama.

2. Početak solo karijere

Beyonce je svoj talent odlučila istaknuti dok je još bila u bendu, a pritom nije naljutila ostatak cura iz grupe, obzirom da su paralelno zajedno nastavile s karijerom i objavljivanjem pjesama pod imenom Destiny's Child još koju godinu nakon osamostaljenja njezine karijere. Do osamostaljenja je došlo 2003. godine, kada je Beyonce objavila album Dangerously In Love.

3. Tvornica hitova

Beyonce je samo na prvom albumu imala čak pet singlova koji su upali među pet najprodavanijih na prestižnoj američkoj top ljestvici Billboard Hot 100, uključujući i Crazy In Love, njezin prvi smash-hit s Jay-Z-jem i 'Baby Boy' s dancehall ikonom Seanom Paulom. Kao i Me, Myself & I te nezaboravni plesnjak Naughty Girl, koji se proslavio i remiksom s još jednom 'zločestom djevojkom' Lil' Kim.

4. Polica s nagradama

Beyonce je osvojila osam Grammyja kao solo izvođačica, a na polici joj stoje još tri ista prestižna priznanja koja je upecala snimajući s Destiny's Child. Na nabrajanje ostalih nagrada, od MTV priznanja nadalje, ne treba trošiti riječi, jer bi itekako potrajalo, ali u svakom slučaju – vole je i kritičari i publika, što je spoj o kojem mnogi izvođači mogu samo sanjati.

Svakako treba spomenuti da je 2001. godine Beyonce postala prva Afroamerikanka koja je osvojila nagradu za najboljeg tekstopisca godine, priznanje koje dodjeljuje Američko udruženje kompozitora i autora.

5. Jay-Z


Sa zaručnikom Jay-Z-jem
U početku su svoju vezu skrivali od novinara, onda su se javno počeli pojavljivati pred paparazzima, ali su odbijali komentirati svoj privatni život, dok su se tabloidi konstantno nabacivali nagađanjima o mogućem skorom vjenčanju dvije najveće ikone – Jay-Z-ja, jedne od najvećih hip hop zvijezda na svijetu, i Beyonce, jedne od najvećih R&B zvijezda na planetu.

Njihova veza, koja i dalje traje, a evoluirala je i do zaruka, pravi je best of both worlds, s odličnim glazbenim rezultatom u obliku singla '03 Bonnie & Clyde'.

6. Glumački počeci

Puno pjevača i pjevačica odluči se okušati i u glumačkim vodama, ali malo kome to pođe za rukom do te mjere da se pojavljivanje na filmu pretvori u pravu paralelnu karijeru. Beyonce se s glumom okušala u TV filmu 'Carmen: A Hip Hopera', prežvakavajući klasičnu operu na moderan, urbani način, no 2002. godine dobiva ulogu koja ju je lansirala i u Hollywood.

Riječ je o komediji Austin Powers In Goldmember, gdje je glumila Foxxy Cleopatru, zavodnicu šeprtljavog tajnog agenta. Prigodni song za taj film nazvan 'Work It Out', koji je posve propao u SAD-u, zauzeo je prva mjesta top ljestvica u većini europskih zemalja.

7. Glumačka karijera

Nakon Austina Powersa, Beyonce je imala otvorena vrata za još veća pojavljivanja pred kamerama i to je dobro iskoristila. Upravo dok ovo čitate, u kinima igra remake popularne komedije o detektivu Pink Pantheru, u kojem Beyonce glumi Xaniju (glavni ženski lik), ali prije toga snimila je i The Fighting Temptations s popularnim Coobom Goodingom.

Ove godine u američka bi kina trebao krenuti i njezin novi film 'Dreamgirls', adaptacija popularnog brodvejskog mjuzikla istog imena, u kojoj uz Beyonce glavne uloge imaju Jamie Foxx i Eddie Murphy!

8. Sukob s manijacima

Kao i većina slavnih osoba, i Destiny's Child su imale kontakte s luđacima koji ih ne žele pustiti na miru, a na meti jednog takvog luđaka, točnije luđakinje, bila je Beyonce osobno, 2004. godine. Ltoya Langford iz San Diega bila je opsjednuta obožavateljica koja ju je obasipala neugodnim prijetnjama. One su ozbiljno zabrinule Beyonce i ostatak cura, pa su vrlo brzo kontaktirale policiju, a LaToya je konačno 24. kolovoza iste godine uhićena u svom domu, nakon čega su djevojke mogle lakše disati.


Jean Reno, Steve Martin i Beyonce u hit komediji 'Pink Panther'

9. Princeza popa

U velikoj Universalovoj glazbenoj anketi provedenoj 2004. godine tri su ženske osobe dobile dovoljno veliki broj glasova da zajedno zaslužuju dijeliti titulu Princeze popa – Britney Spears, Christina Aguilera i – Beyonce!

10. Trivija

Što još vrijedi znati o Beyonce? Pa, to da se bacila i u modni biznis (ima svoju liniju odjeće), da je možete vidjeti i u mnogim reklamama, jer zahvaljujući izgledu zarađuje i kao model, kao i to da voli životinje te ima jednu mačku.


Post je objavljen 27.07.2007. u 19:40 sati.