Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Na braniku ugleda s velom tajni

Tomislav Horvatinčić, photo by Jutarnji list
Hrvatska je jedna stvarno zanimljiva zemlja. Ono s čime bi se u svakoj normalnoj zemlji ponosili, kao što je objavljivanje imena branitelja, ili pak objavljivanje poslova kojeg je u oštroj konkurenciji izborio privatni partner grada, ovdje se takvi podaci kriju kao što zmija krije noge. O registru branitelja puno smo slušali ovih dana, ali čini se da ćemo u buduće i o tajanstvenom partneru grada Zagreba. Jedino što se zna je ime tog partnera grada Zagreba, Tomislav Horvatinčić. No ako želite saznati nešto o poslovima tog partnera za grad Zagreb, naići će te na tajnovitost.

Jutarnji list: Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić u srijedu je još jednom ponovio da ne može komentirati izdavanje lokacijskih dozvola Hoto grupi za njezin projekt unutar bloka na Cvjetnom trgu. Također nije mogao odgovoriti na pitanje zašto je Grad investitor rampe u Varšavskoj ulici koja će se napraviti za potrebe podzemne garaže lifestyle centra.

- Ne smijem ništa reći radi ugleda Gradskog poglavarstva i investitora Horvatinčića koji je partner Grada, a ne lopov kakvim ga se u zadnje vrijeme prikazuje u medijima - rekao je Jelavić.


Zanimljivo je to kako su poslovi koji se tiču svih građana ovog grada odjednom postali tajna. Građani su očito postali previše znatiželjni što se očito nikako ne sviđa nekim ljudima koji za sebe tvrde da je sve pošteno i transparentno. No svakako je najsmješnija (ili najtragičnija) izjava kako se radi ugleda Gradskog poglavarstva i investitora ne smije ništa govoriti.

Oduvijek sam mislio da se samo šuti kad je u pitanju kakva sramota ili kriminal, no očito su nova vremena donijela i nove standarde. Sada se izgleda šuti kad su u pitanju „poslovi na dobrobit građana“ i jedino što možete saznati od njih je da se tu radi o „poštenim poslovima“ i da im treba vjerovati na riječ. Pomiriti se s činjenicom da te vrijeme pregazilo i nije teško, ali kad su nositelji novog vremena ljudi dvostruko stariji od tebe onda ti stvarno dođe da se zapitaš što se to k vragu događa? Nisu li ono i potpredsjednici HFP-a čuvali svoj ugled tajnim djelovanjem?

Post je objavljen 27.07.2007. u 09:18 sati.