Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marole

Marketing

DOP - društveno odgovorno poslovanje

Svi znaju da postoji žargon ulice. Tako i heroin ima korisničko ime (nickname) kojim preko passworda (spike) ulazi u venu. Taj nadimak poznat po uličnim zabačinama je upravo DOP. To je skraćenica od društvenog odgovornog poslovanja.
Međutim tu je problem. Narkomani su složni da heroinu taj nadimak loše pristaje, odnosno da nije u skladu s dilergericama što vode tvrke svojih poslodavaca dilerkijernaša. Zašto je to tako?
Oni dobro znaju kakva je napast ta kriza, kad ga se nema. Znojiš se, drhtiš, sve boli. Jedva uspiju starim nožicama prepasti zaposlenicu Super Sporta i ukrasti 400 kuna za gram, a diler se prema društvu narkomana neodgovorno ponaša.
Naći ćemo se amo, naći ćemo se tamo, budi ondje za 15 min, vrhunski je. - govori dilergerica.
Đanki krizira, a diler kasni. Prolazi vrijeme, još ga nema. Zove, složio priču. Caji ga zaskočili, on pobjegao, nije imao gdje, morao pojesti DOP, čitavih pet grama. Možda umre.
Mater ti jebem, umri đubre neodgovorno,- misli se vlasnik krize.
Da ovaj svijet normalno društveno odgovorno posluje, on bi krizovlasniku donio dop na vrata kao pizzu, ne treba mu ni skuhat, on će, pa nije mamina maza.
Kako su nesposobni, tko ih zaposli ?- misli se njegov prijatelj, također, vlasnik krize.
Kriza traje, počinju halucinacije, dilera nigdje; globalno tjelesno zatopljenje.
Zovu ga. Debil govori da će on sad donijet drugi, samo ne zna gdje ga je točno štekao, govori im da se smire.
Ovi ispaljuju. Nije im ni jasno zašto heroin zovu horse, jer kad ti treba, spor je ko puž. Žuto im je još nejasnije. Svi znaju kako su žući predani radu i nikad ne kasne.
Jebo majku svoju poslovnu, kako su ovi nesposobni i ništa odgovorno ne rade, a ovi im neće udijelit otkaz, pa nije li to žalosno.- požale se vlasnici krize međusobno.
Na kraju ipak zaključiše da je dobro da je Vlada donijela Zakon o DOP-u bez kojega se ne može u EU, te da se Benkovi inspektori vidljivo trude provoditi Vladine zamisli.
Ako diler društveno odgovorno ne posluje, može se sankcionirati kaznom u trajanju od minimalno 3 godine zatvora - piše u čl. 4 st. 11 Zakona o DOP-u.
Valjda će uspjeti iskontrolirati krizu dok zakon ne stupi na snagu, a onda će biti bene. Molto bene.




Post je objavljen 29.01.2008. u 20:08 sati.