Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damir158

Marketing

Moje bajke

Dragi dnevniče
Zadnja dva dana se furam na Braću Dimm i Hans Christiana Schwarzzeneggera pa samo pišem bajke za djecu u nadi da ću se obogatit. Evo moja dva kandidata za Nobelovu nagradu za bajke :

Bajka 1 : Tadija i Marija

Iza sedam gora i sedam mora živjela je obitelj Mazurkijević. Jednog dana otac kaže : "U šumu idemo, jer drva...", kaže "...moram cjepat ja". I pošli su...Tadija, Marija i njihov otac. Nisu ni znali da će to biti pustolovina njihovog života. Dok je otac ilegalno cjepao drva, Tadija je motrio na policiju. Marija, koja je imala malo zle krvi u sebi, kaže Tadiji : "Brate! Ajmo gađati oca mrvicama kruha!". I gađali su. Nikad otac nije bio gađan tako gorko...tako jako. Kada im je dopizdilo zlostavljanje oca Marija predloži Tadiji da se otisnu duboko u šumu i bezrazložno riskiraju život. Ovaj je objeručke prihvatio tu ponudu. Nakon 4 sata besciljnog lutanja po šumi Tadija reče : "E, da bar nismo oca gađali mrvicama kruha. Mogli smo bacati mrvice po podu i znali bi put natrag". "Ajde ne prdi nego hodaj." - dobaci Marija otresito. Napokon su ugledali kuću usred jedne pustopoljine. Kada su prišli bliže Marija mudro ustanovi : "Ova kuća je sagrađena!". Nastane jedan neugodni trenutak tišine i onda se Marija ispravi : "Ova kuća je sagrađena od slatkiša svakojakih, mislila sam reći.". Kad su ušli unutra vidjeli su da za stolom sjedi ružna starica. "Jeste vi iz pošte? Jel' došla penzija?" - upita starica neznajući s kime ima posla. "Crkni vještice!! Lalalalala!!" - zaderala se Marija i gurnula vješticu u peć! Ali peć je isto bila napravljena od slatkiša tako da se raspala (peć, ne vještica). Vještica se ustala iz pepela i opalila Marici takvu šamarčinu da je izbila zube i njoj i njenom nerođenom djetetu u budućnosti. Tadija to nije mogao trpiti. Uzeo je grablje i počeo tuči vješticu derući se "Neću da budem Švabo!! Švabo da budem neću!! Glavni glumci bi htjeeeeeli, da su na pravoooj strani...ja da budem Švabo, a oni Partizani!!". Nažalost grablje su također bile napravljene od slatkiša tako da su se raspale nakon nekog vremena. Svi su živjeli sretno do kraja svog života...osim Tadije i Marije koji se nalaze u zatvoru. Marija je osuđena na 15 godina zbog remećenja javnog reda i mira i trenutno se nalazi u San Quentinu...odbila je sudjelovati u spotu St. Anger. Tadija je bio kriv po svih sedam točaka optužnice (čak i po onoj da je prezgodan) i doživotno robija u Lepoglavi.
(svaka sličnost sa Ivicom i Maricom je slična)

Bajka 2 : Crvenkrapica™

(za potpuni doživljaj prilikom čitanja slušajte Boogie Pimps - Somebody To Love)
(ne...ozbiljno...slušajte)
"Crvenkrapice™!!! Crvenkrapice™!!!" - zaderala se majka poput 56-ogodišnjeg Francuskog kočijaša s malignim tumorom na grlu. "Ajde odnesi baki malo rakije i skankića!". Nevoljko je prihvatila. Hodala je šumom i pjevušila "UV zrake" od TBF-a kad ju je vidio vuk. Nanjušio je skank! O ne!

"Crvenkrapice™!! Daj mi skank!" - zadere se vuk.
"Imaš zleri?" - upita ga Crvenkrapica™.
"Na kilometre!!" - odgovori vuk.

Sjeli su u šupljinu drveta i zapalili đoju. Popušili su skanka u vrijednosti od 100€ za 15 minuta. Dok im je Super Silver Haze rezao moždane stanice Crvenkrapica™ je legla u bizonovo govno i mahala rukama i nogama praveći "anđele u snijegu" u govnima. Vuka je loše pralo pa je stalno govorio : "Ova trava je zla. Zovi hitnu.".
Crvenkrapica™ je vidno napušena nastavila svoje putovanje. Došla je do bakine kuće i pokušala izgledati normalno. Baka je ležala u krevetu jer ju je prala alkoholičarska groznica.

"Jesi donjela rakiju?" - upita baka Crvenkrapicu™ koja je tek ušla u kuću.
"Naravno." - odgovori Crvenkrapica™ u nadi da baka neće skužit da skank nedostaje.

"Crvenkrapice™...zašto imaš tako crvene oči?" - upita baka znatiželjno.
"Da te bolje vidim" - odgovori Crvenkrapica™ i opizdi se smijati.
"Crvenkrapice™...zašto imaš tako velike uši?"
"Zato što sam se valjala u bizonovim govnima....hahahahahahah.... HAHAHAHAHAHAHA!!!!"
"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!" - smijala se i pripita baka.


Molim vas....budite iskreni. Imam li nade za Nobelovu nagradu za bajku?

Post je objavljen 26.07.2007. u 11:44 sati.