Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogofan

Marketing

Eduardo solidan u porazu Arsenala

Hrvatski reprezentativci Eduardo Da Silva i Niko Kovač zaigrali su od prve minute u prijateljskom susretu između Arsenala i Red Bull Salzburga, odigranom povodom otvorenja nove Bulls Arene. U vrlo dobrom nastupu Eduardo se u nekoliko navrata mogao upisati u listu strijelaca, no pobjedu je na kraju odnijela domaća momčad...
Po prvi put otkad je na sebe navukao majicu londonskog kluba, Eduardo Da Silva dobio je priliku zaigrati od samoga početka, a strateg Arsenala Arsene Wenger zadržao ga je u igri svih 90 minuta. Eduardo je u napadu zaigrao u tandemu s Robinom Van Persiejem, dok je iza njihovih leđa igru Arsenala gradio Tomas Rosicky. Prvu je priliku Čeh pripremio već na samom početku utakmice, pronašavši Eduarda čiji udarac skida vratar Salzburga Timo Ochs.
U 11. minuti Eduardo je ponovno u centru pozornosti, pokušao je padom u šesnaestercu izboriti najstrožu kaznu, no glavni sudac bio je blizu i nije niti pomišljao pokazati na bijelu točku. Nakon pola sata igre Wenger je s travnjaka povukao Rosickog, vjerojatno zbog ozljede, a u igru je umjesto njega ušao Bacary Sagna, prinova iz francuskog Auxerrea i to je ujedno i posljednji spomena vrijedan trenutak iz prvog poluvremena.
Nastavak utakmice, srećom, donio je puno bolju igru i više prilika usprkos brojnim izmjenama s obje strane. U poluvremenu Wenger je iz momčadi izvadio Jensa Lehmanna, Djimija Traorea, Robina Van Persieja i Denilsona, umjesto kojih je na travnjak poslao pričuvnog vratara Lukasza Fabianskog, pojačanje iz varšavske Legije, Justina Hoytea, Mathieua Flaminija i Nicklasa Bendtnera. Eduardo je ostao u igri, što se ne može reći za Niku Kovača, kojega je Trapattoni u poluvremenu ostavio u svlačionici usprkos korektno odrađenom poslu u prvih 45 minuta.
U 51. minuti Dudu se vrlo lijepo riješio svog čuvara, utrčao u šesnaesterac no u posljednji trenutak reagira obrana Red Bulla i raščišćava situaciju izbacivanjem lopte u korner. Izlaskom Van Persieja Eduardo je dobio puno više prostora u napadačkoj liniji Arsenala, pa samo sedam minuta kasnije ulazi u najbolju priliku na utakmici. Nakon prolaza Hleba lijevom stranom, lopta dolazi do Bendtnera, a ovaj povratnom loptom pronalazi našeg reprezentativca koji u čistoj situaciji sa sedam-osam metara puca pored vratnice.
Arsenalova "devetka" ponovno je u prilici u 70. minuti kada uspijeva iza sebe ostaviti obranu Red Bulla i izbija, doduše malo iskosa, pred vratara Ozcana koji uspijeva sačuvati svoju mrežu. Četiri minute kasnije sve propuštene prilike Arsenala ipak su kažnjene. Obrana topnika uhvaćena je na spavanju, na povratnu loptu natrčao je Vladimir Janočko i s ruba šesnaesterca poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Fabianskog.
Nakon vodećeg pogotka domaćih obje su momčadi zaigrale otvoreno, stvorivši nekoliko poluprilika, ali bez konkretnih rezultata. Utakmicu je još jednom promašenom prilikom u prvoj minuti sudačke nadoknade zaključio Eduardo, poslavši loptu glavom pored vratnice nakon ubacivanja Flaminija.
Sve u svemu solidan nastup Eduarda kojemu se ne može osporiti htijenje i velika količina trke. Vremena za uigravanje s novom momčadi još uvijek ima, do prve utakmice Arsenala u Premiershipu i londonskog derbija protiv Fulhama ostalo je još 18 dana.


Post je objavljen 25.07.2007. u 22:16 sati.