Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Zapovijed pod lipom 2007.

Ovogodišnji program u povodu Dana Grada Čazme počet će manifestacijom izvornog folklora – “ZAPOVIJEDI POD LIPOM” u Mikloušu, koju organizira tamošnji KUD “Sloga”. U okviru te manifestacije, održat će se u PETAK, 06.07.2007., u 20,00 sati u domu u Mikloušu PROMOCIJA KNJIGE ŽELJKA STUBIČANA “Prečecom prek snova”, te izložba slika istog autora. Događaj će nastupom upotpuniti TAMBURAŠKA I PJEVAČKA SEKCIJA KUD-a “SLOGA”.
Na istome mjestu sljedećeg dana, u SUBOTU, 07.07.2007., u 20,00 sati, DRAMSKA SKUPINA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA BBŽ izvest će predstavu “SVOGA TELA GOSPODAR”.
Središnja manifestacija, sama “Zapovijed pod lipom”, održat će se u NEDJELJU, 08.07.2007.. Počinje svetom misom u Crkvi sv. Nikole u 12,00 sati. Na “Zapovijed” sve će okupljene seoski starješine pozvati rogom u 13,00 sati, te će članovi KUD-a “Sloga” izvesti SCENSKI PRIKAZ “ZAPOVIJEDI” PO UZORU NA NAJSTARIJU IZVEDBU IZ 1938. GODINE. uz KUD “Slogu”, na manifestaciji će sudjelovati i KUD “ZADOBARJE” iz Karlovca, ZAVIČAJNI KUD LIČANA SINAC iz Zagreba, KUD “A. CESAREC” iz Brckovljana, KUD “PALIČNA” iz Severina, ŽENSKA PJEVAČKA SKUPINA iz Samarice, KUD “VALENTINOVO” iz Dubrave, te KUD “PETRINJČICA” iz Petrinje. Sudjelovat će i HRVATSKI SAVEZ UZGAJIVAČA KONA “HRVATSKI POSAVAC”, sa svečanim konjskim zapregama. Moći će se pogledati i prezentacija starih zanata, obrta i gotovih proizvoda (kovačka radionica, pletački proizvodi i sl.), etnografska izložba, te izložba domaćih proizvoda i rukotvorina. Predstavit će se i Udruga vinogradara, vinara i voćara i Udruga pčelara, te suveniri oslikani na staklu s različitim motivima.

IZVOR:www.cazma.hr

Post je objavljen 04.07.2007. u 14:32 sati.