Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Što se čeka?

U travnju 2001. u Parizu na prelijepom Place de Vosges prvi put sam vidio grijače na terasama kafića. To su oni divni uređaji koji nam omogućuju da sjedimo na otvorenom i uživamo u kavici i prolaznicima i prije nego nas ogrije svibanjsko sunce. Nije trebalo dugo da i naši kafići prigrle taj koristan izum. Danas već iste takve grijače imamo i u Tangenti i u Ekvadoru i Kod dva brata i uopće u svakom kafiću koji radi na sebi.

U žarkom srpnju 2007. bili smo u posjeti prijateljima u Budimpešti (Stonesi included :)))) )
Vrućina je bila bizarna. Tih dana je službena temperatura u Budimpešti bila 44 celzijusa, a Budimpešta je postala glavni grad Sahare. Zrak je bio toliko spržen da bi nakon pola sata šetnje i Gatuso tražio zamjenu, eto, toliko je bilo vrelo.
E sad, vjerovali ili ne, budimpeštanski kafedžije su i tome doskočili. Oni poduzetniji su opkolili terase svojih kafića baterijama ventilatora koji spojeni s nekakvim navodnjavanjem raspršuju po gostima vodenu prašinu. Efekt je predivan. Sjediš vani, gledaš svijet kako se vrti, i piješ zasluženo pivo uronjen u vodenu i osvježavajuću mikroklimu. Uživaš. Ne znam jesu li Mađari to sami smislili ili su prepisali od nekog, ali da su agilni, jesu.
Nadam se da je glas o ovim uličnim klima anlage uređajima dospio i do domaćih ugostitelja. Jedva čekam da ih vidim idućeg srpnja i u domaji.
Zato, dragi ugostitelji, u akciju.

P.S.
Isto kao i Beogradu, Jagger i u Budimpešti svojoj pratećoj vokalistici objavio (samo ovaj put na mađarskom): "Lepa ti je suknja, ružne su ti sandale".
A i prateća vokalistica i Jagger i Stonesi su bili ... ono, baš super.




Post je objavljen 24.07.2007. u 00:48 sati.