Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomača započela izradu plana ukupnog razvoja

U petak, 06. srpnja 2007. održan je I. sastanak Radne skupine u prostorijama Općine Pitomača, kojim je započeo proces izrade Programa ukupnog razvoja (PUR-a) za općinu Pitomača (Virovitičko-podravska Županija), koju će izraditi Razvojna Agencija Sjever – DAN.
Sastanak Radne skupine, uz predstavnike općinskih odjela i načelnika Željka Grgačića , predvodila je Normela Radoš - voditelj odjela za EU fondove i regionalni razvoj, te Morana Műller – voditelj na projektu PUR-a, iz Razvojne Agencije Sjever – DAN. U Radnoj skupini, uz načelnika Željka Grgačića sudjeluju djelatnici Općine Pitomača Marinko Barčan- pročelnik za društvene djelatnosti i opće poslove, Danijel Petković- pročelnik za gospodarstvo i komunalne poslove, predstavnik HGK VPŽ i član poglavarstva Rajko Stilinović, djelatnik Slatinske Banke i član poglavarstva Neven Bedeković, Mario Magat djelatnik T-com-a koji je i član savjeta za gospodarski razvoj Općine Pitomača kao i Dinko Begović.

pitomačaPUR

Radna skupina imenovala je g. Nevena Bedekovića za kooridinatora izrade PUR-a. Njegov zadatak je koordinacija procesa tijekom izrade projekta između Općine, izvođača (Razvojne agencije Sjever- DAN), stanovnika općine Pitomača i lokalnih medija.

Nakon upoznavanja i dobivanja općih informacija od strane svih nazočnih, obznanjen je cilj izrade PUR-a, kao i vremenski period za njegovo izvršenje. Voditelji projekta upoznali su predstavnike općine s tematikom održivog razvoja, ruralnog prostora, strategijskog planiranja, te izradom modela gospodarskog razvoja i strategijskog plana za jedinice lokalne samouprave. Obzirom da je dio Radne skupine već bio prisutan u izradi ROP-a (Regionalni Operativni Program) Virovitičko-podravske Županije, donesen je zaključak svih ugovornih strana da se sličan postupak izrade i komunikacije primjeni i na zadanom projektu.
Započet je proces izrade temeljne analize, te je slijedeći sastanak radnog dijela dogovoren je za 2 – 3 tjedna.
Razvojna Agencija Sjever–DAN

Post je objavljen 23.07.2007. u 23:18 sati.