Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fallforgrase

Marketing

naziv benda,po čemu se bodom zove bodom i misterija bodoma-CHILDREN OF BODOM

Naziv benda Children of Bodom, ima određeno značenje... Bodom je jedna regija u Espoo, u kojemu se Alexi kao i drugi članovi benda rodio, a to je drugi po veličini grad u Finskoj. Članovi Children of Bodom zapravo su odrasli u regiji Oittaa koja je također u Espoo, a između tih dvaju regija nalazi se Bodominjarvi, jezero Bodom.

Jezero Bodom

Jezero je nazvano po jednom Šveđaninu koji je vladao Finskom pred mnogo godina, pa zato postoje nesuglasice oko izgovora samog naziva- neki ga naglašavaju na Finci, neki kao Šveđani, drugi Englezi. Danas je jezero vrlo popularno za kampiranje i igranje golfa te je tamo hotel "Bodomin Kartano". U blizini je par ulica također imenovano po samom jezeru Bodom- "Bodominkatu" i "Bodominkuja".
Ekipa iz benda je upoznata s pričom sa jezera Bodom od djetinjstva, uglavnom su ih kao klince strašili tim pričama. Oni su također dosta vremena proveli na jezeru Bodom uglavnom opijajući se. Uskoro su morali smisliti naziv za bend, zbog Spinefesta. Nektko im je predložio da naziv bude povezan sa tim događajem pa su tako smislili naziv za bend (na početku je ideja bila i Bodom Night).Svaki album ima barem jednu pjesmu posvećenu tom događaju.



-->žrtve

Misterija jezera Bodom
Ubojstvo na jezeru Bodom je višestruko ubojstvo koje se dogodilo 4. 6. 1960. godine.Grupa koja se sastojala od 4 teenagera išla je na kampiranje na jezero Bodom, a bili su to: Irmeli Björklund, Tuulikki Mäki, Seppo Boisman, Nils Gustafsson. Kampirali su na mjestu Hastbergen koje je bilo nenaseljeno. Djevojke su imale mao problema s roditeljima, jer im nisu htjeli dati da prenoće, budući da se u blizini dogodilo ubojstvo (ubojica uhvaćen). Nakon postavljanja šatora četvorac je odšetao do kioska da kupi žvake i limunadu. Vratili su se do šatora oko 19:30 h, a to je bilo zadnji put da ih je netko vidio žive (skupina mladih ljudi i vozač broda). Kasnije su išli spavati a nesretan događaj dogodio se negdje između 3 i 6 sati ujutro kada je netko skočio na šator i izbo ih nožem, uglavnom su bili izbodeni u glavu, vrat i gornji dio tijela. Jedna od cura bila je 11 puta izbodena nožem u vrat. Nils se nekako izvukao iz šatora ali je bio pogođen kamenom. Ubojica je pobjegao uzevši novčanike, osobne, itd ali nije bilo ničeg što bi bilo vrijedno rizika i truda...

Post je objavljen 21.07.2007. u 18:44 sati.