Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogslusadnb

Marketing

Ludo, luđe, najluđe (sekte skrenule s uma), part II

Poštovanje želim svima koji stupište u moj skromni blog.
Evo i drugog dijela o sektama u kršćanstvu. Iako je veoma vruće, veoma, veoma vruće, dao sam se na piskaranje za još vrelijim računalom, koje jedva da funkcionira na ovoj žegi.
Prvi dio je bio znakovit po Moonu, čovjeku koji misli da je reinkarnacija Krista, i po Fillmoreu koji misli da je drugi apostol Pavao. Ne mogu se dovoljno načuditi tome...
Evo sad još nekih bisera, na kraju možete odabrati svog miljenika, te se pomoliti za njegovu dušu, ako imate volje...
Slijedeća sekta je posebna op jednoj ženi. Ime joj je Elizabeth Clare Prophet (koje ime). Ipak, ona nije osnovala ovaj pokret, osnivač je Mark L. Prophet, njezin muž. Elizabeth, koja se još naziva „Guru ma“, smatra sebe, po uzoru na sve ostale osnivače sekti, reinkarnacijom neke biblijske osobe. Ona je odabrala da to bude Marta, Lazarova žena. Tu dakle opet imamo segmente hinduizma. Ime sekte ne bih se usudio prevoditi pa ću ga napisati na engleskom: „Church universal and triumphant“. Broji preko 150 tisuća priklonika, i ima budžet od preko 50 milijuna dolara. Poznati su po tome što grade ogromna skloništa zbog navodnog atomskog napada koji bi mogao uslijediti. U tim skloništima može se smjestiti do 100 000 ljudi! Ta skloništa se uglavnom nalaze u Montani gdje ima i najviše sljedbenika. Nauk ove sekte samo ću ukratko iznijeti. Elizabeth je posrednik između ljudi i Boga, ona je jedini pravi izvor istine na ovom svijetu, Isus nije pravi Bog, nego je samo bio ono što je dobra misses Elizabeth sada, posrednik. I spasenje se postiže dobrom karmom, gdje je cilj čovjeku utjeloviti se u što boljem obliku živog bića, dakle opet hinduizam.
Slijedi „Metropolitan Community Churches“ (MCC) ili ti ga „Crkva za homoseksualce“. Zašto za homoseksualce? Zato što je 80% sljedbenika ove sljedbe homoseksualno usmjereno. Nastala je u Los Angelesu, 1968. Utemeljitelj je Troy Perry, baptistički svećenik koji ima dvoje djece. Broji 35 tisuća sljedbenika u preko 250 kongregacija. Ova je sekta usmjerena uglavnom na problem homoseksualizma u kršćanstvu. Biblija nasuprot tom “problemtizmu“ ima jasan stav: homoseksualnost je moralna izopačenost. Pokojni papa Ivan Pavao 2. ocijenio je homoseksualnu aktivnost kao zlo, a sama homoseksualna usmjerenost nije sama po sebi zla. Evo što kažu neki biblijski tekstovi:
Levitski zakonik (18, 22): „Ne lijegaj s muškarcem kako se lijega sa ženom! To bi bila grozota.“
Poslanica Rimljanima (1, 26-28): „Zbog toga ih je Bog predao sramotnim strastima: žene njihove zamijeniše naravno općenje protunaravnim; jednako muškarci, ostavivši prirodno općenje sa ženom, usplamtješe pohotom jedan za drugim, vršeći- muškarci s muškarcima- sramotne stvari i na sebi primajući pravednu plaću za svoje zablude.“
Onda još imaju i 1Kor 6, 9-11, 1 Tim 1, 10, i dr. Neću ulaziti dublje u „problem“ homoseksualnosti u kršćanstvu, jer smatram da tu nema problema, sve je jasno.
Za kraj jedan biser, nije kao „naš“ Moony ali je jednako bizaran. Nazivaju se „Djeca Božja“, „Children Of God“ (COG). Nekad se ih zovu i „Obitelj ljubavi“. Još samo da mi je znati gdje je tu ljubav...
Radi se o „prostitutkama za Krista“! Dobro ste pročitali- prostitutke, znate ono, gospoja stoji kraj ceste u „minjaku“, naiđe „rođo“ i pokupi je da bi se seksualno zadovoljio, i sve to za novac. Upravo te prostitutke, samo je ovdje nadodano „za Krista“. Nevjerojatno. Ovo čudo je osnovano 1969., a gdje drugo nego u SAD-u. Osnivač je „Mo“, David Berg, koji se prozvao Mojsije Berg (Moses Berg). Godine 1982. imali su 72 tisuće članova u 72 države. Tiskali su 60 milijuna „Mo“ pisama na godinu kao reklamu, a dans je to zamijenio časopis „Royal Family“. Ovaj lik „Mo“, kako ga nazivaju, organizirao je stvarnu prostituciju gdje bi se djevojke prostituirale i pri tom vrebale nove sljedbenike za ovu sektu. Pri tome naravno, sav zarađeni novac išao je Mosesu u ruke. Bio je pristaša incesta, pedofilije, poligamije itd. Osim toga, za ovu sektu kažu da je anti- semitska i da je agresivna. Danas djeluju u Engleskoj pod nazivom „Heaven´s Magic“ (rajska magija). Kao još jedno sredstvo vrebanja koriste ta svoja „Mo“ pisma na ulicama govoreći „Isus vas voli“...stoga pazite!
Mo je svoj nauk o seksu, kao sredstvu pomirenja, opravdavao riječima da je seks dobar jer ga je Bog svorio. E, koliko znači gledati na Boga i Bibliju prolaznim očima...
Eto, s ovim biserom završavam sagu o čudnovatim sektama, nadam se da sam osvijetlio neke stvari i da ćete imati koristi od ovoga ako se ikada susretnete s ovakvim čudacima.
Hvaljen Bog!


Post je objavljen 21.07.2007. u 14:26 sati.