Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Kako naruciti Vistu? I dobiti podrsku?

Ili kako ne naruciti Vistu. Jedna stara prica s Webmajstora Narudžba Win. Viste!!.

Tamo se javlja i Sljaker koji je ocito MS fan koji je u jednom drugom threadu na tim stranicama naveo kako je instalirao Vistu na Celeron od 512MB i kako nije osjetio nikakvo usporenje. Mozda mu se metabolizam nije usporio, ali kompjuter sigurno je. Ja sam nekoliko tjedana ganjao Vistu na 512Mb na puno jacem procesoru pa se itekako osjetila razlika u odnosu na XP. A jos nisam ukljucio ni Aero.

Zanimljive su njegove opservacije.

Kao drugu veliku prednost ističem da je Vista osmišljena kao OS na računalu koje se ne gasi, što također smatram pozitivnim. Tako do izražaja dolazi brzina nastala indeksiranjem, defragmentacijom "on the fly" i sl.


A sto bi na to rekli zeleni? OS za racunala koja se ne gase. Neshvatljiva mi je ta stalna i kronicna potreba za defragmentacijom u vrijeme dok neki drugi osevi nemaju potrebu za njom. :-)

Iako svi spominju kako je najveca prednost Windowsa pred Linuxom jednostavnost rada, ipak ni ti Windowsi nisu macji kasalj...Sljaker je jos jedan od onih koji mistificiraju instalaciju OSa i smatraju da to mogu raditi samo veliki umjetnici poput njega.

Što se tiče podrške, svaki licencirani korisnik može zvati MS na besplatni telefon i dobiti besplatnu podršku. Također, help je fantastičan, a postoji i hrvatska lokalizacija.


MS u Hrvatskoj uopce nema fantasticnu podrsku. Iz jednostavnog razloga jer MS u Hrvatskoj uopce nema podrsku za korisnike. MS Hrvatska je jedan flegma ured koji se samo bavi promocijom, a konkretne poslove odradjuju partneri. Imao sam nekoliko kontakta s tom podrskom i nijednom mi nisu rijesili problem. Toliko o fantasticnoj podrsci.

Post je objavljen 20.07.2007. u 11:19 sati.