Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brouhaha

Marketing

Ne, to nije kukanje zbog vremena + update

Svaki sat u Osijeku kolabira jedna osoba! Nije ni čudo, temperature su ovakve: jutarnja 22, podnevna 32, popodnevna 42, večernja 32, noćna 22. Pa ti budi normalan. I radi i spavaj u neklizmatiziranim prostorijama. Savjetuju piti puno tekućine - 2-3 litre dnevno, ali nemam baš uvjeta na poslu ići na wc svakih pola sata. Pa onda kažu ne izlaziti od 10-17 sati. Ne znam jel se toga pridržava onaj koji ima takav posao da mora cijeli dan hodat po gradu. Pa onda savjeti u vezi prehrane. Jesti puno voća i povrća. Ja moram pojesti nešto konkretno, u protivnom ću se srušiti od gladi. A uostalom, kako da voće kupuju oni sa "prosječnim" plaćama, kad su toliko digli cijene? Onda dalje... kao izbjegavati nagle ulaske i izlaske iz klimatiziranih prostora. Uvijek se sjetim onih što rade u trgovačkim centrima, gdje je toliko hlaaadno da žene rade u jaknama. Oni kao imaju neki prostor gdje se "aklimatiziraju" prije odlaska kući. Da, moš mislit! Pa normalno da će kolabirati od toplotnog udara. I opet stradavaju oni koji si ne mogu priuštiti klimu u kući, koji nemaju bazen i koji ne mogu otići s posla zato što je vruće.
Dan mi se sastoji od toga da se ujutro probudim i odmah pod tuš. Odem raditi... negdje do 12 sati što napravim - napravim, ostatak je čisto ljepljenje za stolicu i gubljenje živaca što uopće moram tamo sjediti. Na putu do kuće pola sata hodam po tzv. hladu, preznojim se sto puta. Dođem kući, ravno pod tuš, onda ručam, preznojim se od žvakanja. Onda opet eventualno tuš. Onda zamrem na nekih dva sata, jer mi tlak padne da jedva gledam. Poslije popodnevnog spavanja slijedi još jedan tuš i odlazak "na zrak". Čovjek bi pomislio da kad zađe sunce da bude bolje. Ne, oni koji tu ne žive, nemaju pojma šta je sparina. Tek oko 21 Drava može rashladiti, tek oko 23 se može donekle udisati "svježiji" zrak. Ali tada već moram razmišljati o odlasku u krevet, jer sutra me čeka još jedan "radni" dan. Uglavnom dane provodim u vlasititom znoju, postala sam ljepilo. Ni godišnjem se ne veselim, jer što uopće raditi po ovakvim vrućinama? Ništa ne pomaže, osim mora. To je spas za sve nas!
Exit kao da sam zaboravila, nemam snage ni o čemu drugome razmišljati. Tko nije bio tamo, ne može to razumjeti. Na tisuće i tisuće mladih, na svakom koraku zabava i ples... Totalna ludnica od festivala. I rekla sam si da slijedeće godine idem sve dane kampirati tko god svirao i da je to stvar koja se nikako ne propušta. Ah... gdje sam bila ovih prijašnjih godina...? U sparnom gradu.
Fuj, samo mi je na pameti temperatura zraka... evo sad je 29 stupnjeva, a u sobi 33. I sad se netko čudi što na samu pomisao riječi "seks" se preznojim!

Na kraju mogu samo dati oglas

tražim sponzora da me odvede sa ovog uzavrelog betona, na još uzavreliju plažu



UPDATE

Što je gore po ovom vremenu:
- živjeti u stanu u kojem nema klime?
- živjeti u zgradi u kojoj nema vode?
- živjeti na zadnjem katu u zgradi?

Pružila mi se prilika da biram... i odabrala sam zadnji kat sa vodom i ventilatorom i još nekim posebnim (znači +50 stupnjeva... bit će ovo jaako vruć vikend )

Post je objavljen 21.07.2007. u 12:59 sati.