Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pianissimo

Marketing

LJUBAV

Svaki ljubavnik osjeti da mu nešto nedostaje jer ljubav je nešto nedovršeno. Ona je proces, a ne gotova stvar. Svaki ljubavnik mora osjetiti da mu nešto nedostaje. Nemojte to krivo tumačiti. To jednostavno znači da je ljubav u svojoj srži dinamična.

natureLjubav je poput rijeke, uvijek u pokretu. U pravom času ona daje život rijeci. Kad jednom stane, postaje ustajala voda i više nije rijeka. I sama riječ rijeka ukazuje na proces i sam njezin zvuk daje vam osjećaj kretanja.
Ljubav je poput rijeke. Zato nemojte misliti da vam nešto nedostaje. To je dio ljubavnog procesa. I dobro je što proces nije završen. Kad nešto nedostaje, morate nešto učiniti - to je zov viših vrhunaca. Ne znači da ćete se osjetiti ispunjenima kad stignete na te vrhunce. Ljubav se nikad ne osjeća ispunjena. Ona ne poznaje ispunjenje, ali je lijepa jer je tada zauvijek živa.
A vi ćete se uvijek osjećati da nešto nije u skladu. I to je prirodno jer kad se dvije osobe sretnu, susreću se dva različita svijeta. Očekivati da će se oni savršeno podudarati, znači očekivati nemoguće. A to će vas dovesti do razočaranja. U najboljem slučaju postoji samo nekoliko trenutaka kada je sve usklađeno. To su rijetki trenutci.
Tako bi to moralo biti. Pokušajte svim snagama stvoriti tu usklađenost, ali budite uvijek spremni da neće biti sve savršeno. I ne brinite se zbog toga, inače ćete biti sve manje usklađeni. Usklađenost se događa samo onda kad se ne brinete za nju, samo onda kada niste napeti zbog nje, kad je čak niti ne očekujete - tada se dogodi iznenada.
preuzeto iz knjige Osho Rajneesh, "Svaki dan Osho", 365 meditacija, str. 77, 2004.


Post je objavljen 19.07.2007. u 17:21 sati.